Nederlands goedkoopste stucadoorsbedrijf !

Plafond witten (rollen of spuiten?)

plafond wittenAls je uw plafond wil witten is het van het grootst belang dat u goed voorbereid bent zodat uw eindresultaat er dan ook perfect komt uit te zien.

Het allereerste wat van cruciaal belang is dat je zoveel mogelijk van het plafond hebt gehaald zoals de lampen en dat je in de ruimte zelf heel veel ruimte creëert en van cruciaal belang dat u de stroom afzet voor uw veiligheid. Als u meubels in huis hebt die nogal lastig op te bergen zijn volstaat het om de meubelen af te dekken met een afdekfolie voor het plafond witten (ook spuiten is een optie en goedkoper!)

Geschikte verfsoorten voor uw plafond

Welke verfsoort moet u nu gebruiken voor het schilderen van u plafond? Er zijn tegenwoordig zoveel verfsoorten op de markt dat dit ook voor verwarring zorgt. Verf is verkrijgbaar in synthetische of watergedragen vorm. Sinds 14 jaar terug is het verplicht om met watergedragen verf te schilderen. Dit geld niet alleen voor de schilders maar ook voor de particulier. De voordelen van watergedragen verf is dat de droogtijd veel korter is en het niet vergeelt. Het nadeel is dat het opbrengen van deze verf wat moeizamer gaat.

Plafond witten eerst schoonmaken

De volgende stap die u dient te ondergaan is uw plafond helemaal schoonmaken met een vochtige doek. Hiervan is het belangrijk dat u het water regelmatig ververst. Als je wat witkalk aan het plafond hebt verwijder je die ook het beste met een nat sopje en een doekje.

Plafond met oude laag

Als er nog een oud laagje verf op het plafond zit kun je deze het beste behandelen met wat ammonia en een doekje en daarna kun je de verf met een plamuurmesje verwijderen.
Het kan zijn dat u vieze vlekken op het plafond hebt, deze kun je het beste behandelen met een beetje renovatieverf, daarna kan u in alle gerustheid erover sausen.

Reparatie plafond

Gaten dicht je het beste wat met gips en een plamuurmesje en wat muur vuller, het kan zijn dat u deze behandeling een 2 tot 3 keer moet uitvoeren voor krimpen te voorkomen.

Plafond witten met rol of spuit?Plafond spuiten met verf

De randen dient u het beste met wat folie te bedekken en over het plafond kan u het beste met een vachtroller gaan zodat u minder last hebt van strepen. Als u echt streeploos wilt werken dan is het spuiten van het plafond een zeer goede optie.

Het belangrijkste hiervan is als u klaar bent om alles goed te controleren, voor zeker te zijn dat u niets bent vergeten. Wilt u de prijzen weten? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en binnen 2 minuten weet u precies waar u aan toe bent.

Klik op de foto’s voor meer informatie over ons stucadoorsbedrijf.

Foto's

Foto’s

stucadoors

Stucadoors

spackspuiten

Spackspuiten

verf spuitwerk

Verfspuiten latex

Top