Sinds 1995

Afwerkingen muur & plafond

Een woning laten stucen is iets dat niet vaak hoeft te gebeuren, wel is het iets waar veel mogelijkheden en verschillende soorten in zijn.

Stucwerk bestaat voor binnen en buiten. Buitenstucwerk is waterafstotend en wordt ook voor badkamers gebruikt. Binnen het stucwerk zijn verschillende afwerkingsniveaus, van glad stucwerk tot decoratief stucwerk.

De kosten worden bepaald door het gebruikte materiaal en de tijd die de stucadoor nodig heeft. Op deze pagina geven we u een beeld van waar u allemaal rekening mee kunt houden.

stukadoorswerk kosten

Stucen nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning is vaak al redelijk afgewerkt maar zal nog wel een dunne laag stuc nodig hebben om de wanden en plafonds echt strak te krijgen.

Meestal gaat het dan om behangklaar- of schilderklaar stucwerk. Schilderklaar stucwerk is hierbij iets duurder omdat het afwerkingsniveau hoger is.

Behangklaar stucwerk kan nog kleine oneffenheden hebben die er vervolgens met het behangen uit gaan. Behangklaar stucwerk is dus niet strak genoeg om direct te overschilderen.

Stucen bestaande woning

Een bestaande- of oudere woning stucen is meestal meer werk omdat er een dikkere laag stuc nodig is om oneffenheden glad te krijgen.

Dik stucwerk wordt ook wel raapwerk genoemd. Dit kan tot enkele centimeters dik zijn. Ook gaten of andere beschadigingen in muren en plafonds kunnen hiermee bijgewerkt worden.

dunpleister nieuwbouw

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk met verschillende prijzen. Van stucwerk met structuur tot volledig glad stucwerk.

  • De goedkoopste manier van stucen is met spackspuitwerk. Dit is een korrelstructuur die op een wand of plafond aangebracht wordt.

  • Behangklaar stucwerk is een duurdere variant. Er wordt dan een dunne laag stucwerk aangebracht waar vervolgens behang overheen aangebracht kan worden. Het is goedkoper dan sausklaar stucen maar is niet geschikt om overheen te schilderen.

  • Sausklaar stucwerk zorgt er voor dat een muur volledig egaal is. Oneffenheden worden volledig verwijderd waarna aleen nog een laag verf nodig is om de muur af te werken.

  • Sierpleister is een luxere manier van stucwerk (met structuur) aan te brengen. Het kan zelfs in kleur aangebracht worden zodat er niet meer geschilderd hoeft te worden.

  • Raapwerk is de dikte variant van stucen. Raapwerk kan enkele centimeters dik zijn en wordt gebruikt bij wanden en plafonds waar grote oneffenheden aanwezig zijn.

Bent u benieuwd naar alle soorten stucwerk en de bijbehorende prijzen dan kunt u in dit artikel alle informatie vinden.

Soorten wandafwerking

Ook in wandafwerking zijn verschillende mogelijkheden, van glad stucwerk tot betonlook of italiaanse wandafwerking zoals oikos. Wederom hebben wij voor u alle mogelijkheden op een rij gezet. De verschillende soorten, voordelen nadelen en prijzen kunt u in dit artikel vinden

Soorten plafondafwerking

Plafond afwerking is er in vele verschillende soorten en maten. Vaak wordt gekozen voor spackspuiten omdat dit een goedkope manier van plafond afwerking is.

Naast spackspuitwerk kunt u ook voor regulier glad stucwerk gaan, of zelfs voor schuurwerk gaan. Dit is een techniek waar het nog natte stucwerk geschuurd wordt. Bij schuurwerk krijgt het plafond cirkelvormige structuren, die het licht op verschillende manieren kunnen reflecteren.

Bij plafondafwerking kunt u ook kiezen voor sierlijsten.

Meer informatie over plafondafwerkingen

Gevel impregneren

Tot slot kan bij buitenwerk de gevel geimpregneerd worden. Het impregneren van een gevel zorgt er voor dat er een waterafstotende vloeistof in de poriën gespoten wordt. Hierdoor krijgt vocht geen kans meer.

De waterafstotende laag die achter blijft, zal jaren blijven zitten. Zo is uw woning voor langere tijd beschermd tegen vocht.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!