Gevel impregneren

Vochtproblemen in huis omdat uw gevel niet meer de juiste bescherming geeft zit uiteraard niemand op te wachten.

Het laten impregneren van een gevel voorkomt dit probleem en zorgt ervoor dat u weer jarenlang een droge woning heeft.

Kosten gevel impregneren

Een gevel krijgt een hoop te voortduren tijdens de winter en zomermaanden. Vooral bij flinke regenbuien zullen de gevelstenen veel vocht opnemen en kunnen deze er voor zorgen dat u vocht doorslag binnen in uw woning krijgt.

Door het impregneren van uw muur kan de gevel beter tegen water en zullen er niet zo snel schimmelvorming en vochtproblemen optreden.

Als u een specialist wilt inschakelen wilt u uiteraard van te voren weten wat de kostprijs is om uw gevel te laten impregneren.

Lees de onderstaande tabel om zo een redelijk inzicht te kunnen krijgen om uw buitenmuren weer waterdicht te krijgen.

Gevel laten impregnerenGemiddelde prijs per m² (incl materiaal )
Gevel laten reinigenVanaf € 4.50
ImpregnerenVanaf € 5,50

Als u van plan bent uw gevel te laten impregneren is het belangrijk dat u eerst uw gevel laat reinigen.

Het is namelijk niet de bedoeling dat er vuiligheid tussen de muur en de impregneerlaag komt te zitten.

Wij raden u dan ook aan voor het impregneren van uw muur een erkende specialist in armen te nemen om deze klus zo uit te laten voeren zoals dit hoort.

Uiteraard wilt u niet meer betalen dan nodig is voor deze klus te laten klaren. De prijzen van het opnieuw laten impregneren van uw buitenmuren lopen lopen erg uit een.

Vraag daarom minstens 2 tot 3 offertes aan om de prijs te vergelijken zodat u nooit teveel betaald!

Vocht problemen oplossen

Om vocht problemen te voorkomen of op te lossen is het aan te raden om uw gevel te laten impregneren tegen vocht.

Dit voorkomt een hoop narigheid en vermindert de kans dat uw buitenmuren door zullen slaan.

Wanneer je gevel impregneren?

Wanneer u uw buitengevel laat impregneren van uw woning, dan zal er een dunne en doorzichtige melkachtige vloeistof op de gevel aangebracht.

Deze vloeistof is de ultieme bescherming voor uw buitenmuur en geeft een goede vochtwering.

Deze maatregel zorgt er bijvoorbeeld voor dat vocht doorslag en vorstschade wordt voorkomen, maar ook voorkomt het dat de gevel wordt aangetast door vuil of dat er algen en mos op uw muren gaan groeien.

Bovendien beschermt de vloeistof ook nog eens de voegen en de stenen zelf, waardoor uw gevel en muren er beter uitziet en langer mee gaan.

Alternatieven

De impregnant die gebruikt wordt is een kunsthars gebonden middel en is vrij duur om in te kopen. Wilt u een ander product gebruiken om zo goedkoper ui te wezen dan zullen wij u wat alternatieven geven:

  • Bijenwas
  • Lijnolie

Waterdicht maken van uw gevel

Een buitenmuur laten impregneren is dus belangrijk wanneer u zuinig bent op uw huis of als u eindelijk eens van die vervelende vocht problemen af wilt komen.

Natuurlijk kunt u proberen om zelf te impregneren, maar bedenk wel dat het een goede voorbereiding vereist en dat u de juiste vloeistof dient te gebruiken om de gevel waterdicht te krijgen zodat er een zeer goede vochtwering ontstaat.

Vochtwering

Vocht in een woning is slecht voor de gezondheid. Daar moet zeker wat aan gedaan worden. Er kunnen allerlei ziektes en schimmels ontstaan.

Daarom is het goed om voor een goede vochtwering op zoek te gaan. Helaas komt het veel voor dat er teveel vocht in een huis is. Vooral bij de oudere huizen is het bekend dat er veel vocht aanwezig is.

Vaak zijn deze huizen met een enkelvoudige buitenmuur gebouwd. Soms is er dan in een hal of een trappenhuis veel vochtplekken.

Veel ventileren is hier dan ook op zijn plaats.Een goede oplossing kan het impregneren buitenmuur zijn.

Mogelijkheden van vochtwering

Er zijn verschillende vochtwering methodes, om een einde te maken aan dit vervelende vocht probleem is een gevel impregneren of een buitengevel laten stucen een goede optie.

Wanneer een woning niet goed geventileerd wordt, krijg je vroeg of laat zeker de zwarte vochtplekken.

Er ontstaan dan bacteriën en schimmels, slecht voor de gezondheid. Zet dagelijks de ramen open zodat er goed geventileerd kan worden.

Vaak staat er op een bouwtekening waar de waterkerende folie geplaatst wordt. Tussen de fundering en de binnen spouw en buitenmuur, zodat de folie het water tegenhoud. Heel vaak worden deze methoden toegepast.

Vochtwering impregneren helpt

De injectie methoden wordt veel gebruikt bij vocht problemen, er wordt een vloeistof tussen de muren gespoten, zeer geschikt voor de al wat oudere huizen, dan worden er gaten in de muren gemaakt, zodat de vloeistof er ingespoten kan worden.

Zout verschijningen muren

Muur zouten of hygroscopische zouten is goed te behandelen door zout sanering van de binnenmuren. Een gevel vochtwerend maken voor de enorme regens in de herfst periode is heel belangrijk.

Als de muren geïmpregneerd zijn, voorkom je toch veel ellende met vocht. Voor een handige klusjesman is het goed zelf te doen.

Er zijn verschillende goede impregneer middelen in de handel, ga naar een speciaalzaak en laat u zich goed informeren, het is niet goedkoop, dus reden genoeg voor een goed advies.

Prijzen per m2 voor impregneren

De prijzen van een gevel impregneren liggen gemiddeld tussen de 5 euro en de 7 euro per m2. Beter is om het impregneren door een erkend bedrijf te laten uitvoeren. U bent er dan zeker van dat het goed gebeurd.

Zeker wanneer u geen ervaring heeft met het impregneren van gevels of muren is het aan te raden om een specialist in te schakelen!

Zoals u heeft gelezen is een gevel impregneren van groot belang. U bent toch ook zuinig op uw huis? Vraag gratis de kosten aan op onze offerte pagina!

Voorkomen van vocht doorslag

In Iedere muur kan vocht voorkomen wanneer regenwater door de buitenmuur naar binnentrekt. Dan heeft u namelijk last van doorslaand vocht en dat kan ontzettend vervelend zijn.

Er is nu echter een hele simpele oplossing om dit vocht probleem te voorkomen. Dat is het laten impregneren van uw buitenmuren.

Zo voorkomt u al deze problemen en ziet uw buitenmuur er ook nog eens mooier uit.

Wanneer impregneren?

Wanneer het najaar zich aandient en de regenbuien meer en meer door ons land trekken is het van belang dat uw huis goed beschermd is.

U bent toch immers zuinig op uw huis? Door uw gevel te impregneren tegen vocht geeft u uw huis de perfecte bescherming!

Overigens werkt impregneren buitenmuur ook wanneer de problemen zich al voordoen.

De muur droogt dan op waardoor het vocht langzaam wegtrekt en u voortaan geen last meer heeft van de vervelende gevolgen van het vocht.

Voorkomen is echter ook in dit geval beter dan genezen. Vraag gratis de prijzen aan voor uw buitenmuur te laten impregneren.

Buitenmuur impregneren voordelen

Impregneren buitenmuur biedt u vele voordelen en is totaal niet duur als vochtwering.

Voor weinig geld kunt u ervoor zorgen dat het vocht voortaan niet meer naar binnen trekt via de muren maar juist afgestoten wordt.

Dat is namelijk exact wat er gebeurd met impregneren: er wordt een dunne, doorzichtige vloeistof op uw muur aangebracht ter bescherming.

Waterafstotende vloeistof

Deze vloeistof zorgt er niet alleen voor dat het vocht wordt afgestoten; ook zal uw muur minder snel vervuilen en zal de muur er mooier uitzien.

Bovendien zullen de muren zeker langer meegaan en voorkomt u zo ook nog eens verkleuring van uw voegwerk. Het is dus een goedkope en ideale bescherming van uw huis, waar u niet snel spijt van zult krijgen.

Milieu vriendelijk werken

De laatste aantal jaren worden er veel milieu vriendelijke impregneer middelen gebruikt.

Dit middel is vaak op waterbasis gebaseerd in plaats van siliconen en heeft even goed een zeer lange levensduur.

Een watergedragen product is natuurlijk niet alleen beter voor de gezondheid maar natuurlijk ook voor het milieu.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem eens contact met ons op als u vragen heeft over het impregneren van uw gevel.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!