Sinds 1995

Plafondafwerkingen

U staat voor een moeilijke keuze. Uw plafond moet worden afgewerkt. Maar welke soorten afwerkingen zijn er voor een plafond en wat zijn de kosten m² voor het stucwerk?

Op deze pagina zullen wij u alles uitleggen over de mogelijkheden en de verschillende soorten van plafondafwerkingen. Ook zullen wij u de gemiddelde prijzen per m² laten inzien die een stukadoor zal berekenen voor het glad stucen van een plafond.

plafondafwerkingen
Strakke plafondafwerking met dubbele plint

Welke plafondafwerking past er bij u huis?

Het is natuurlijk niet makkelijk om de juiste plafonafwerking te kiezen voor u woning. Een stukadoor kan u hierbij goed helpen de juiste keuze te maken. Een glad gestukadoord plafond, of een plafond met een structuurtje is natuurlijk al snel mooi. Maar past dit dan daadwerkelijk bij u woning?

Het is van groot belang wat voor soort woning u heeft. Is dit een nieuwbouwwoning of een landelijk huis? Bij een nieuwbouwwoning wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van glad stucwerk wat afgespoten wordt met latexverf.

Landelijke woningen kunnen bijvoorbeeld weer afgewerkt worden met schuurwerk of spackspuitwerk. Een goede stukadoor zal u altijd helpen de juiste keuze te maken.

Wat is de goedkoopste manier?

De veruit goedkoopste mogelijkheid van een mooie plafondafwerking is het zogenaamde spackspuiten. De naam zegt het eigenlijk al, het materiaal wordt door de stukadoor mechanisch en met luchtdruk opgespoten.

Meestal gebeurt dat in twee lagen waarvan de laatste laag een korrel afwerking heeft. Een gestukadoord plafond is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Zo heb je spanplafonds, houten plafonds, systeemplafonds etc. Maar een plafond wat gestuct is blijft toch een van de mooiste plafondafwerkingen voor uw badkamer of huiskamer.

Wij kunnen u ten alle tijden een goed advies geven welke mogelijkheden er zijn voor u plafond om deze zo mooi mogelijk naar u wens te maken.

Wilt u de prijzen weten voor een mooie strakke plafondafwerking? Dan kunt u deze vrijblijvend ontvangen? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en wij zorgen ervoor dat u versteld staat van onze lage kosten per m².

spackspuiten
Spackspuitwerk

Spackspuitwerk

Een spack gespoten plafond is een plafond met een lichte korrel structuur zoals we hierboven al hadden toegelicht. De eerste laag spack zorgt voor een vlakke en witte ondergrond, de tweede laag zorgt voor de door u gewenste structuur (fijn of grof)

Als daar uw voorkeur naar uitgaat, kan de stukadoor aan de tweede laag ook een kleur toevoegen. De spacklaag kan, na het droogproces, ook handmatig geschilderd worden. Spackspuitwerk is een van de goedkoopste plafondafwerkingen die er bestaan en is al vanaf 8 euro per m2 te verkrijgen.

Glad stucwerk

Een glad gestuct plafond is een van de meest voorkomende plafondafwerkingen van dit moment. Veel nieuwbouwwoningen die pas zijn opgeleverd worden afgewerkt met sausklaar glad stucwerk. Maar ook renovatiewoningen kunnen met deze prachtige afwerking gestukadoord worden.

Het voordeel van glad stucwerk is is dat deze na droging meteen gespoten of geschilderd kan worden met latexverf. Wilt u echt het neusje van de zalm? Kies er dan voor om uw gladde stucwerk af te spuiten met latex. Lees hier alles over latexspuiten en de prijzen.

glad plafond stucen
Glad stucwerk op plafond

Schuurwerk plafond

Een alternatief voor het glad stucen van een plafond is het zogenaamde schuurplafond. De stukadoor brengt dan 5 tot 8 mm dikke gipslaag aan en zal de dan nog natte pleister met halve cirkels afschuren.

Dit is een intensief, vermoeiende klus maar het effect is er dan ook naar. Vooral bij wisselende lichtinval lijkt het een steeds ander plafond te zijn en krijgt u een fijn gestructureerd plafond met halve maantjes.

Nieuwbouw plafond van beton

In nieuwbouwwoningen zijn de meeste plafonds van een kanaalplaatvloer. Dit zorgt ervoor dat het plafond dus van beton is. De betonnen delen zijn verbonden door de v naden. Deze laat men vanuit de bouw vaak in het zicht en willen de meeste particulieren juist vlak hebben.

Het betonplafond kan makkelijk voorzien worden van een laag stucwerk die er voor zorgt dat het gehele plafond een strak geheel wordt. De V naden zullen behandeld worden met wapeningsgaas tegen de eventuele scheurvorming. De V naden zal u hierna ook niet meer terug zien.

Luxe plafondafwerking

Een stucadoor kan u adviseren over extra toevoegingen aan uw plafond die passen bij het soort en de inrichting van de ruimtes. Zo kunt u rondom sierlijsten laten aanbrengen. Of in het midden van het plafond, of ter hoogte van uw lichtpunten, ornamenten.

Deze gipsen plafondversieringen zijn er in allerlei vormen en uitvoeringen. De stukadoors plakken deze, na het drogen van de plafonds, op hun plaats. Vooral in extra hoge ruimtes zullen de sierlijsten en ornamenten goed tot hun recht komen.

Kosten

De stucadoor zal u vooraf een duidelijke offerte ( prijsindicatie ) kunnen geven. Hij hanteert voor de diverse soorten plafondafwerkingen een prijs per m². Die zal afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Badkamer en doucheruimte

In natte ruimtes is het belangrijk dat de ondergrond van het plafond watervast is. Denk hierbij aan groene gipskartonplaten.

Stucwerk aanbrengen op een badkamer plafond of in de doucheruimte is een koud kunstje maar echter is het wel zo belangrijk dat de verflaag damp doorlatend is.

Als u een glansverf wilt gaan gebruiken dan zullen de druppels aan het plafond blijven hangen en zullen vlekken achterlaten. Kies altijd voor een matte latexverf in de badkamer of in de douche!

betonlook badkamermeubel

Kies voor een voordelige stucadoor!

Wilt u uw plafond netjes laten afwerken door middel van stucwerk? Maar u wilt graag weten wat het stucen van en plafond kost? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Wij bieden u altijd de scherpste m2 prijzen en zorgen voor eersteklas vakwerk.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!