Plafondafwerkingen

U staat voor een moeilijke keuze. Uw plafond moet worden afgewerkt.

Maar welke soorten afwerkingen zijn er voor een plafond en wat zijn de kosten m2 voor het stucwerk?

Op deze pagina zullen wij u alles uitleggen over de mogelijkheden en de verschillende soorten van plafondafwerkingen en de gemiddelde prijzen die per m2 berekend worden.

kosten stucadoor

Goedkoopste manier

De veruit goedkoopste mogelijkheid van een plafondafwerking is het zogenaamde spackspuiten.

De naam zegt het al. Het materiaal wordt er door de stukadoor mechanisch, met luchtdruk, opgespoten. Meestal gebeurt dat in twee lagen waarvan de laatste laag een korrel afwerking heeft.

Een gestukadoord plafond is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Zo heb je spanplafonds, houten plafonds, systeemplafonds etc. Maar een plafond wat gestuct is blijft toch een van de mooiste plafondafwerkingen voor uw badkamer of huiskamer van uw woning.

Wij kunnen u ten alle tijden een goed advies geven welke mogelijkheden er zijn voor u plafond om deze zo mooi mogelijk naar u wens te maken.

Wilt u de prijzen weten voor een mooie strakke plafondafwerking? Dan kunt u deze vrijblijvend ontvangen?

Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en wij zorgen ervoor dat u versteld staat van onze lage kosten per m2.

Spackspuitwerk

Een spack gespoten plafond is een plafond met een lichte korrel structuur zoals we hierboven al hadden toegelicht.

De eerste laag zorgt voor een vlakke ondergrond; de tweede laag zorgt voor de door u gewenste structuur.

Als daar uw voorkeur naar uitgaat, kan de stukadoor aan de tweede laag ook een kleur toevoegen.

De spacklaag kan, na het droogproces, ook handmatig geschilderd worden. Spackspuitwerk is een van de goedkoopste plafondafwerkingen die er bestaan.

Glad stucwerk

Meestal worden plafonds door de stukadoor glad gepleisterd. Er wordt dan met de hand 3 a 4 mm glad pleisterwerk ( gips )aangebracht dat u, na het droogproces, met de hand kunt witten (met kleurtje kan natuurlijk ook).

Het mooiste is om het stucwerk van het plafond te laten spuiten met latexverf. Kijk voor meer informatie over latex spuitwerk op deze pagina.

Schuurwerk plafond

Een alternatief voor het glad stucen is het zogenaamde schuurplafond. De stukadoor brengt dan een 3 a 4 mm dikke gipslaag aan en in die nog natte pleister worden dan ronde slagen geschuurd.

Dit is een intensief, vermoeiende klus maar het effect is er dan ook naar. Vooral bij wisselende lichtinval lijkt het een steeds ander plafond te zijn!

Glad en strak plafond laten stucen

Als uw plafond ergens deels verlaagd is bijvoorbeeld in de badkamer, woonkamer of in de keuken ( en er dus 90 graden hoeken in zitten) dan zal de stucadoor die hoeken eerst voor u met een kleine metalen stoot strip verstevigen zogenoemd een hoeklijn.

Als de ondergrond van het verlaagde plafond uit bijvoorbeeld gipsplaten bestaat, dan bestaat er een risico van scheurvorming.

De stucadoor kan preventief over de naden, waar de platen elkaar raken, een gaasband aanbrengen om zo de scheurvorming te voorkomen.

Op de gipsplaten word er een stuclaag aangebracht tussen de 5 mm en 1 cm dikte. Afhankelijk hoe vlak het verlaagde plafond is gemonteerd.

Nieuwbouw betonnen plafond

In nieuwbouwwoningen zijn de meeste plafonds van een kanaalplaatvloer. Dit zorgt ervoor dat het plafond dus van beton is.

De betonnen delen zijn verbonden door de v naden. Deze laat men vanuit de bouw vaak in het zicht en willen de meeste particulieren juist vlak hebben.

Het betonplafond kan makkelijk voorzien worden van een laag stucwerk die er voor zorgt dat het gehele plafond een strak geheel wordt.

Luxe plafondafwerking

Een stucadoor kan u adviseren over extra toevoegingen aan uw plafond die passen bij het soort en de inrichting van de ruimtes.

Zo kunt u rondom sierlijsten laten aanbrengen. Of in het midden van het plafond, of ter hoogte van uw lichtpunten, ornamenten.

Deze gipsen plafondversieringen zijn er in allerlei vormen en uitvoeringen. De stukadoors plakken deze, na het drogen van de plafonds, op hun plaats.

Vooral in extra hoge ruimtes zullen de sierlijsten en ornamenten goed tot hun recht komen.

Kosten

De stucadoor zal u vooraf een duidelijke offerte ( prijsindicatie ) kunnen geven. Hij hanteert voor de diverse soorten plafondafwerkingen een prijs per m2. Die zal afhankelijk zijn van verschillende factoren.

Badkamer en doucheruimte

In natte ruimtes is het belangrijk dat de ondergrond van het plafond watervast is. Denk hierbij aan groene gipskartonplaten.

Stucwerk aanbrengen op een badkamer plafond of in de doucheruimte is een koud kunstje maar echter is het wel zo belangrijk dat de verflaag damp doorlatend is.

Als u een glansverf wilt gaan gebruiken dan zullen de druppels aan het plafond blijven hangen en zullen vlekken achterlaten. Kies altijd voor een matte latexverf in de badkamer of in de douche!

betonlook badkamermeubel

Kies voor een voordelige stucadoor!

Wilt u uw plafond netjes laten afwerken door middel van stucwerk? Maar u wilt graag weten wat het stucen van en plafond kost? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Wij bieden u altijd de scherpste m2 prijzen en zorgen voor eersteklas vakwerk.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!