Sinds 1995

Nieuwbouw stucen kan dit wel?

Bent u de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning? Dan is het belangrijk na te denken over de afwerking van uw muren en plafonds. Als u strakke wanden wilt dan zult u al snel over moeten gaan naar stucwerk. Maar kan een nieuwbouwwoning wel meteen gestukadoord worden?

Wat is het risico als een nieuwbouwwoning meteen gestukadoord wordt, en kan glad stucwerk wel aangebracht worden op de muren en plafonds zonder nadelen?

stucwerk nieuwbouw
Plafond stucen nieuwbouw

Kunt u een nieuwbouwwoning meteen laten stucen?

Er zijn veel vragen en fabels over nieuwbouw stucen. Zo krijgen wij veel vragen over “kan ik mijn nieuwbouw huis wel meteen laten stucen en krijg ik geen last van scheuren?” Het juiste antwoord op deze veel voorkomende vragen is ” Ja u kunt de plafonds en muren van uw nieuwbouwwoning meteen laten stucen, nadat de woning is opgeleverd.

Echter bestaat er altijd een heel klein risico op kleine haarscheurtjes in het stucwerk. Helaas kunnen wij dit risico niet voor u wegnemen maar u hoeft zich er ook niet druk over te maken. Mochten er door de werking of het drogingproces van de nieuwbouwwoning toch scheurtjes ontstaan, dan zijn deze (zeker in glad stucwerk) zo hersteld.

Hoe ontstaan scheuren in het stucwerk nieuwbouw?

Zoals we hierboven al verteld hebben is er altijd een klein risico aanwezig op krimp- en zetscheuren in het stucwerk. Echter is de kans op scheurvorming in de loop van de jaren flink afgenomen door de speciale materialen die gebruikt worden in nieuwbouwwoningen.

Waar ontstaan de krimp- en zetscheuren nu precies door? De twee belangrijkste punten zijn:

  • Het uitwerken van de woning op de fundering
  • Het bouwvocht wat nog in de woning aanwezig is bij oplevering

Het uitwerken van de woning

Als een nieuwbouwwoning gebouwd wordt staat deze nog niet geheel op de fundering. Dit proces kan wel 1 tot 2 jaar duren. De woning zakt nog enkele millimeters en juist hierdoor kunnen er kleine haarscheurtjes ontstaan.

Bouwvocht in een nieuwbouwwoning

Tijdens het bouwen van de nieuwbouwwoning zal er altijd vocht in de woning terecht komen Denk hierbij aan regenwater of bouwvocht.

Bij het opleveren van een nieuwgebouwde woning zal er minimaal nog 65% bouwvocht aanwezig zijn, zowel in de muren als de plafonds. Maar ook de vloeren kunnen een hoop vocht bevatten. Door het huis met regelmaat te verwarmen en goed te laten ventileren zal het vocht snel verdwijnen. Mocht u het verwarmen van de woning te snel doen dan is de kans op scheuren een stuk groter.

Tip: Verwarm de nieuwbouwwoning met 1 graad per 3 dagen.

dunpleister nieuwbouw
Nieuwbouw wanden glad stucen

Wat kost het stucen van een nieuwbouwwoning?

Het stucen van een nieuwbouwwoning is een stuk goedkoper dan het stucen van een renovatiewoning. Waarom? In een nieuwbouwhuis hoeven er geen dikke lagen van enkele centimeters worden aangebracht maar kan dit met een dunpleisterlaag prachtig worden afgewerkt.

Wij gaven eerder in dit artikel al aan dat de prijzen voor stucwerk in een nieuwbouwhuis relatief laag zijn, zeker als u ze vergelijkt met een bestaande renovatiewoning.

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt van de kosten van het stucwerk. Zo voorkomt u verrassingen en krijgt u meteen een indruk van onze lage prijzen.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten stucen van uw nieuwbouwwoning? Vraag bij ons geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Afwerking nieuwbouwGemiddelde prijs per m2
Gladde muren stucen (sausklaar)€  12,- per m2, incl mat
Gladde plafonds stucen (sausklaar)€  15,- per m2, incl mat
Spachtelputz aanbrengen€  16,- per m2, incl mat
Spackspuitwerk (spuiten)€  8,- per m2, incl mat
Latex spuitwerk (verf spuiten)€  8,- per m2, incl mat
Behangklaar stucen (ondergrond voor behang)€  10,- per m2, incl mat
stucwerk nieuwbouw
Gehele nieuwbouwwoning glad stucen

Collectief laten stucen een stuk goedkoper

Collectief stucwerk in een nieuwbouwwijk is een stuk praktischer en voordeliger voor ons en u. In tegenstelling tot het stukadoren van één enkele woning. Veel nieuwbouwbewoners kiezen voor collectief stucwerk, als er 5 of meer bewoners meedoen komen zij allen in aanmerking voor een goedkopere m2 prijs .

U zult begrijpen, hoe meer m2 er gestukadoord moeten worden hoe goedkoper de prijs zal worden.

Bij de Stuc-Gigant bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij stucen collectief voor zeer scherpe prijzen. Vraag geheel vrijblijvend hiervoor de prijzen aan en wij zullen u verrassen met een scherpe offerte om meerdere nieuwbouwwoningen te laten stucen. Wij komen graag bij u stukadoren.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!