Soorten Stucwerk inclusief prijsinformatie

Omdat er veel verschillende soorten stucwerk op de markt zijn is het soms moeilijk de juiste keuze te maken. Welk soort stucwerk past er in uw nieuwbouwwoning en hoe dik word er gestuct in een bestaande woning?

Op al deze vragen inclusief het prijskaartje zullen wij u op deze pagina antwoord geven.

Wat kost stucwerk per m²?

Wilt u uw nieuwbouwwoning laten stucen of u wilt uw huidige woning een opknapbeurt geven dan wilt u uiteraard perfect stucwerk op de wanden of plafonds.

Maar past het stucwerk wel in uw budget? En wat zijn de exacte stucwerk prijzen zijn van het laten stucen van uw woonkamer, slaapkamer, badkamer of het toilet?

De kosten hangen van meerdere factoren af zoals:

 • Hoe groot is het oppervlakte wat u wilt laten stucen?
 • Welk tarief berekend de stucadoor?
 • Wat kunt u zelf doen om de kosten te drukken?

Omdat de juiste prijzen vaak variëren zullen wij u een duidelijk prijzenoverzicht laten zien zodat u een beetje een indruk kan krijgen van de soorten stucwerk en de gemiddelde meterprijs die hier aan vast zit.

Spackspuitwerk ( Korrel )€  7 – € 11,-
Behangklaar stucwerk€  7 – € 12,-
Schilderklaar stucwerk€  7 – € 18,-
Spachtelputz ( korrel )€ 14 – € 20,-
Plafond stucwerk€ 15 – € 23,-
Raapwerk ( dik stucwerk)€ 18 – € 23,-

Zoals u hierboven kunt zien heeft elke soort stucwerk een aparte prijs. We hebben het hier over klasse a stucwerk. Wilt u de muren of plafonds in uw woning laten voorzien van nieuw stucwerk? En u bent benieuwd wat de exacte prijzen voor stucwerk in uw woning zijn?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 2 werkdagen de exacte kosten!

Stucwerk in een nieuwbouwwoning

goedkoop-stucwerk

Het laten stucen van een nieuwbouwwoning is iets waar de meeste mensen bang voor zijn. Door alle wilde verhalen over de scheuren in de nieuwbouw vragen de meeste zich af of ze wel moeten kiezen voor stucwerk of dat het beter is dat er behangen wordt.

Wij kunnen u vertellen uit onze ervaring dat u met een gerust hart uw nieuw gebouwde woning kunt voorzien van een laag stucwerk zowel op de muren als op de plafonds.

Omdat een nieuwbouw stucadoor exact weet wat de zwakke punten in een nieuwbouwwoning zijn hoeft u zich minder zorgen te maken over de scheurvorming en het eventueel herstellen hiervan. Door het speciale materiaal wat glad gemaakt word heeft u jaren lang plezier van uw prachtige afwerking.

Soorten stucwerk en mogelijkheden

Welk soort stucwerk wilt u, en welk stucwerk is voor uw woning het beste? We zullen u hier meer informatie geven over zowel goedkoop stucwerk als stucwerk voor in de badkamer of woonkamer.

De meest voorkomende soorten stucwerk zijn:

 • Sausklaar en behangklaar stucwerk
 • Spackspuiten ( goedkoopste vorm )
 • Sierpleister ( spachtelputz )

Sausklaar en behangklaar stucwerk

Aanbrengen van stucwerk

Als u uw muur of plafond wilt schilderen maar deze zijn niet helemaal egaal dan is de keuze voor sausklaar of behangklaar stucwerk de juiste.

Onze stucadoor kan een pleisterlaag zowel dun als dik aanbrengen zodat de ondergrond geheel geëgaliseerd word.

Een dunne laag stucwerk word ook wel filmen of een filmlaag genoemd. Een dikke stuclaag noemt men rapen.

Als de ondergrond scheef is zoals vaak bij een gemetselde muur voorkomt dan kan de stucadoor een dikke raaplaag aanbrengen.

De dikte van de laag word bepaald door de muur die scheef of uit het lood staat. De gemiddelde dikte voor deze stuclaag ligt tussen de 8 mm en de 5 cm.

Mocht u een nieuwbouwwoning willen laten stucen dan kan er een filmlaag worden aangebracht dit kan zowel over de betonnen muren en de plafonds.

Dit stucwerk is relatief goedkoop en heeft een veel kortere droogtijd dan een dikke stuclaag.

Het glad laten maken van de muren komt ook regelmatig voor als er enkel wat kleinere scheurtjes of andere oneffenheden in het zicht zitten. We noemen dit dan een dunne pleisterlaag wat eigenlijk het zelfde is als filmen van de muren of plafonds.

Deze laag is niet dikker dan 1 tot maximaal 4 mm en de prijzen per vierkante meter liggen een stuk lager dan die van het dikke stucwerk.

De prijzen voor behangklaar stucwerk liggen gemiddeld lager dan sausklaar stucwerk. Omdat het bij behangklaar stucwerk op de muur niet uitmaakt dat er kleine oneffenheden achter blijven zal de stukadoor eerder zijn stucwerk kunnen opleveren.

Immers gaat u toch de muur behangen en ziet u niets meer terug van het nieuwe stucwerk.

Als u kiest om het plafond of de muren te gaan of laten sauzen dan is het van groot belang dat de ondergronden glad en egaal worden achtergelaten. Omdat de meeste stucadoors meer tijd kwijt zijn aan dit soort klussen liggen de prijzen hierdoor ook wat hoger.

Spackspuiten

spackspuitwerk

Wilt u uw woning voordelig laten opknappen dan is spackspuitwerk de goedkoopste optie om uw wanden en plafonds van een nieuwe stuclaag te voorzien.

De prijzen van spackspuiten liggen relatief een stuk lager dan die van het normale stucwerk. De meterprijs begint al vanaf 7,- euro per m².

Omdat deze manier van stucen word aangebracht met een spuitmachine is de stucadoor sneller klaar met zijn werkzaamheden en is hierdoor de prijs een stuk lager.

Spackspuitwerk wordt in de meeste gevallen in twee lagen aangebracht. De eerste laag is de laag waar men de muren of plafonds mee egaliseerd.

De tweede laag is is de laag waar de korrel of de structuur in word aangebracht.

De afkorrellaag kan zowel fijn als grof worden gespoten afhankelijk van uw wensen. Het mooie van het laten spackspuiten van uw woning is dat het meteen in de gewenste kleur kan worden aangebracht.

Voordelen van deze afwerking:

 • Sneller resultaat
 • Lage m² prijzen
 • Meteen op kleur laten aanbrengen

 Sierpleister laten aanbrengen

Als u een decoratieve afwerking wilt op uw muren dan is sierpleister een van de beste keuze. Zo zijn er verschillende soorten sierpleisters te verkrijgen zoals:

 • Spachtelputz
 • Rustiekputz
 • Granol

Het leuke van de verschillende bovenstaande soorten sierpleisters is dat ze vergelijkbare voordelen hebben maar toch net met een beetje een andere uitstraling.

Zo is spachtelputz een van de meest gekozen soorten omdat deze een gelijkwaardige korrelstructuur achter laat. Echter laat granol juist weer kleine streepjes of groeven achter op de muren wat op een boomschors lijkt.

De voordelen van sierpleister laten aanbrengen zijn:

 • Makkelijk te onderhouden
 • Sterk stucwerk
 • In de kleur laten aanbrengen die u wenst
 • Grof of fijne structuur

Luxe vorm van stucwerk

Voor iemand die echt iets romantisch wil is er Italiaans pleisterwerk. Stucco Italiano creëert een unieke look met die je in een Marokkaanse, Venetiaanse of Toscaanse sfeer onderdompelt.

De technieken zijn van oudsher bekend en veranderen uw wand in een kunstwerk. Dit is ook door zijn vochtbestendigheid, ideaal voor de badkamer.

Niet elke stukadoor is hierin gespecialiseerd zoals een sierpleister die bijna elke stukadoor kan aanbrengen.

De meest voorkomende soorten zijn:

 • Tadelakt
 • Beton ciré
 • Microcement en microbeton

Tadelakt

Tadelakt is een van de meest voorkomende stucwerk soort in Marokko. Deze vorm van Marokkaans stucwerk is een prachtige afwerking voor natte ruimtes zoals uw badkamer of douche.

Bent u op zoek naar waterdicht stucwerk in plaats van badkamer tegels dan is tadelakt het gene wat de tegels kan vervangen.

Deze kalkpleister is geheel waterdicht en zorgt voor een zeer aangename zweer vooral in badkamers.

Het nadeel van dit soort stucwerk is dat het flink wat tijd kost en de vierkante meterprijs vrij hoog ligt. U kunt rekening houden met een gemiddelde prijs per m² van € 180,- tot  € 250,- inclusief een extra coating laag.

Beton ciré

Wat ook zeker een zeer sterk waterdichte stucafwerking is is beton ciré of ook wel betonlook genoemd. Deze vorm van stucwerk kan echt in veel verschillende vormen worden aangebracht en geeft een industriële look.

De prijzen van dit type stucwerk zijn weer een stukje lager dan die van het bovengenoemde tadelakt. U kunt rekening houden met een prijs vanaf 90,- euro per m².

Microcement en microbeton

Microcement en microbeton zijn van origine van Argentijnse afkomst. Deze soort stucwerk heeft vele voordelen en kan zowel op de vloer als op een muur worden aangebracht.

Welke voordelen heeft dit stucwerk?

 • Krasvast
 • Waterdicht
 • Prachtig uiterlijk

Deze afwerking kan zowel binnen als buiten worden aangebracht op zowel vloeren als de wanden.

Kies voor de beste stucadoor!

Wilt u laten stucen op metselwerk, over tegelwerk of u wilt een nieuwe stuclaag over uw oude laag latex? Dan kiest u uiteraard voor het beste stucwerk met een redelijke prijs per vierkante meter.

Maar hoe weet u nu of de meterprijs niet te hoog is voor het nieuwe stucwerk in uw woning? Dit kunnen wij u vertellen…

Door een offerte aan te vragen en de prijzen te gaan vergelijken. Op deze manier kunnen wij u laten zien hou goedkoop wij zijn in stucwerk en u zal nooit teveel betalen voor het laten stucen van uw woning.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!