Sinds 1995

Stukadoren renovatiewoning

Bent u bezig met het verbouwen van een jaren 30, 40 of 50 woning? Dan zal de renovatiewoning na het verbouwen ook gestukadoord moeten worden. Weet u al welk stucwerk u wilt? Op deze pagina vertellen wij u alles over het stucen van een ouder huis en de gemiddelde prijzen die berekend worden door een stukadoor.

renovatiewoning stukadoren
Stukadoren renovatiewoning

Wat kost stukadoren per m²?

De prijzen voor het laten stucen van uw renovatiewoning willen per m² erg variëren. Zo is het stukadoren van een plafond een stuk duurder dan het laten stucen van de muren.

Omdat er verschillende stucwerk mogelijkheden zijn zullen wij deze inclusief de vierkante meter prijs even op een rijtje zetten:

Spackspuitwerk ( Korrel )€  8 – € 11
Behangklaar stucwerk€  8 – € 12
Schilderklaar stucwerk€  10 – € 18
Spachtelputz ( korrel )€ 16 – € 20
Plafond stucwerk€ 15 – € 23
Raapwerk ( dik stucwerk)€ 18 – € 23

Zoals u in de bovenstaande tabel kunt terug zien heeft elke afwerking zijn eigen prijs.

Als u exact wilt weten wat de kosten zijn voor het laten stukadoren van u woning vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en vergelijk onze prijsindicatie met die van andere stukadoors!!

Renovatiewoning laten stukadoren

Misschien denkt u zelfs wel aan een gehele renovatie van uw bestaande huis. Goed stukadoren van een bestaand huis is de helft van het werk, daarvoor heeft u een goed stukadoorsbedrijf nodig die beschikt over de juiste kennis van ondermeer:

Niet alleen de kwaliteit van stucwerk is natuurlijk een belangrijk punt. Ook de prijzen van stukadoorswerk moeten niet al te hoog wezen. Afhankelijk van de gekozen wand of plafondafwerking hebben de meeste stukadoors een vaste vierkante meter prijs.

Verbouwen daarna pas stukadoren

Als u een huis heeft gekocht wilt u vaak toch iets in uw nieuwe aanwinst verbouwen. Het kan zijn dat u uw badkamer, douche, slaapkamers, overloop of woonkamer wilt laten opknappen maar veel mensen kiezen ervoor hun woning ui te laten bouwen zodat het woonoppervlakte vergroot wordt.

Wij helpen u met het isoleren, afbouwen en stucen van de uitbouw van uw woning. Hiervoor hebben wij verschillende stukadoors in dienst, die perfect en vakkundig pleisterwerk en spuitwerk leveren..

stucen over tegels
Badkamer en douche laten stucen

Badkamer en douche laten stucen

Als u van plan bent uw badkamer opnieuw te laten stukadoren dan is het belangrijk dat de stukadoor een goede materiaal kennis heeft. Het stucen in natte ruimtes is iets waar de meeste fouten worden gemaakt.

Zo is stukadoren met een cement gebonden mortel iets wat erg belangrijk is een badkamer.

Omdat de ondergronden tegenwoordig gips gebonden zijn kan hier geen cement gebonden product over aangebracht worden. Er zijn veel alternatieven die cement vervangen maar de stukadoor moet wel exact weten welk materiaal hij dan moet gaan gebruiken.

Waterdichte muren in de badkamer stukadoren is geen probleem. Zo zijn er veel verschillende coatings die betonlook, tadelakt, en zelfs normaal glad stucwerk geheel waterdicht maken.

Wilt u over het tegelwerk heen laten stucen? Ook is hiervoor een speciaal product op de markt.

Plafond laten stukadoren

Zoals wij al verteld hebben is het stukadoren van plafonds een stuk duurder dan het laten stucen van een muurtje. Omdat de stukadoor boven zijn macht moet werken is de m2 prijs gemiddeld 25% duurder.

Afhankelijk van welk soort stucwerk u op het plafond wilt laten aanbrengen maken de meeste stukadoors een vaste prijs. Plafondafwerking is er mogelijk?

  • Glad stucwerk
  • Spack
  • Schuurwerk

Muren laten stucen

Wanden zijn in het algemeen makkelijker te stukadoren dan plafonds. Ook is er meer keuze in het laten stucen van de muren van bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamers van uw woning.

Gipsplaten bijvoorbeeld kunnen worden voorzien van een dunne gips laag ( mits deze recht zijn gezet ) en zo een dunne pleisterlaag ook wel filmen van de muren genoemd kost zeker niet teveel.

We zullen de meest voorkomende afwerkingen is op een rijtje zetten:

De kosten van het laten stucen van de muren in uw huis variëren van 8,- euro per vierkante meter tot aan 22,- euro per vierkante meter. Weet u de juiste keuze al? Vraag dan de exacte prijs aan en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

stucwerk nieuwbouw
Nieuwbouw stucen

Nieuwbouwwoning laten stukadoren

Omdat er bij het laten stucen van een nieuwbouwwoning veel argwaan is over de scheuren die kunnen ontstaan zijn de meeste mensen erg afhankelijk van hun stukadoor.

De nieuwbouw stukadoor met exact weten welke maatregelen hij moet nemen om de meeste scheurvorming te voorkomen.

Zo is het aanbrengen van gaasband niet altijd de beste oplossing en kan dit in sommige gevallen de scheuren in uw muren juist erger maken.

Ook bij het stucen van de plafonds in een nieuwbouwwoning is het van groot belang dat het stucwerk op de juiste manier word aangebracht.

Wilt u weten wat het kost om uw nieuwgebouwde woning te laten stukadoren? Vraag dan snel de prijs aan en verwacht een zeer scherp voorstel.

Verven van het nieuwe stucwerk

Als de stukadoor zijn stucwerk heeft aangebracht dan zit er een droogtijd aan vast. U kunt er rekening mee houden dat het laten drogen van stucwerk gemiddeld 1 mm per dag duurt.

Dus bij een laagdikte van 1 cm duurt het 10 dagen voordat deze gedroogd is en geschilderd of gespoten kan worden.

Het verven van het verse stucwerk kan zowel met de roller als met de verfspuit. In het algemeen is het laten spuiten van verf op de muren en de plafonds vele malen mooier dan het ouderwetse rollen.

Het spuiten van latexverf is per m² goedkoper en laat geen tot zeer weinig structuur na op de wanden. Het rollen van verf wil nog wel eens strepen en banen veroorzaken waar het nieuwe stukwerk niet mooier op wordt.

Bespaar op de prijzen van onze stukadoor!

Natuurlijk wilt iedereen niet te veel betalen voor het laten stukadoren van zijn of haar woonruimte. Maar hoe kunt u nu besparen op de kosten van een stukadoor?

Omdat het tegenwoordig vrij makkelijk is een online offerte aan te vragen kunt u binnen een zeer korte tijd meerdere prijzen naast elkaar neerleggen.

Het is niet altijd verstandig om voor de goedkoopste stukadoor te kiezen maar voor de geen waar u het beste gevoel bij heeft.

Stucadoorsbedrijf de Stuc-Gigant kan u helpen door de zeer scherpe prijzen die wij berekenen. Bent u nieuwsgierig wat de kosten zijn om uw woning te laten stukadoren? Vraag dan snel uw online offerte aan en ontvang de scherpste prijs voor uw nieuwe stucwerk.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!