Wandafwerking

Bent u op zoek naar een unieke wandafwerking voor in uw nieuwbouwhuis of bestaande woning?

stucen

Op deze pagina zullen wij u alle informatie geven omtrent de luxe afwerkingen voor uw muren laten stucen maar ook de goedkopere varianten zoals een industriële look brengen wij onder de aandacht.

Omdat er zoveel keuze is in verschillende soorten wand en plafondafwerkingen zijn de prijzen ook erg variërend.

We zullen u hier een overzicht laten zien van de gemiddelde kosten per m2 per soort wandafwerking:

Soorten wandafwerkingen en de prijs per m2

  • Glad stucwerk – gemiddelde prijs vanaf € 8 tot aan € 22 per m2
  • Sierpleister – gemiddelde prijs vanaf € 14 tot aan € 20 per m2
  • Betonlook – gemiddelde prijs vanaf € 60 tot aan € 140 per m2
  • Italiaanse wandafwerking – ( zoals oikos ) prijzen vanaf € 80 per m2
  • Pandomo – gemiddelde prijs € 65 tot aan € 170 per m2
  • Spackspuiten – gemiddelde prijs € 7 tot aan € 10 per m2

Zoals u hierboven kunt zien is er enorm prijsverschil tussen de verschillende soorten muurafwerkingen.

Dit komt omdat sommige materialen zoals die van Pandomo of Oikos een zeer hoge kwaliteit hebben en niet te vergelijken zijn met een laagje gips om de muren glad te laten stucen.

Wandafwerking nieuwbouwwoning

Omdat de meeste nieuwbouwwoningen behangklaar worden opgeleverd kunt u deze niet meteen laten schilderen of laten spuiten met latexverf.

Behangklaar wil zeggen dat de muren gereed zijn om af te laten werken met behang en niet met schilderwerk.

Wilt u uw muren in uw nieuwbouwwoning laten verven dan zullen deze eerst gestuct moeten worden met een pleisterlaagje of filmlaag.

Omdat de meeste nieuwbouwwoningen vaak kleine scheurtjes willen achterlaten in de loop van de tijd is het verstandig dat u een wandafwerking kiest die makkelijk te repareren valt zoals pleisterwerk.

Wilt u geen gladde muren in uw nieuwbouwhuis maar een afwerking met structuur zoals spachtelputz wees er dan bewust van dat elke reparatie in het zicht zal blijven.

Muurafwerking badkamer

Net zoals boven het aanrechtblad van uw keuken zal stucwerk in de badkamer moeten worden voorzien van een waterdicht of spat waterdichte coating.

De wandafwerking in natte ruimtes zoals de badkamer, keuken, douche of in sommige garages kan het beste in een cement gebonden product worden aangebracht.

Mocht de ondergrond niet geschikt zijn voor cement dan zijn er tegenwoordig veel alternatieven om een waterdichte afwerking te kunnen realiseren.

Denk hierbij aan:

  • Tadelakt
  • Betonlook
  • Pandomo
  • Beal mortex

Wilt u geen tegels in uw badkamer maar een naadloze wandafwerking? Kies dan voor een van de vele varianten van stucwerk.

Prachtig stucwerk in uw woning

U wilt uiteraard dat uw woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamers word voorzien van mooi en strak stucwerk.

Maar welke soorten stucwerk passen er bij u woning en zal deze wandafwerking wel in uw budget passen. Om u snel een exacte prijsindicatie te kunnen geven kunt u geheel vrijblijvend ons offerte formulier invullen.

Na het invullen zullen wij u binnen 2 werkdagen de kosten voor het laten afwerken van uw muren in uw woning toe sturen.

tadelact stucwerk

Ondergronden

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede wandafwerking is de ondergrond waarover het stucwerk moet worden aangebracht.

Omdat niet elke ondergrond de juiste hechting bied aan het stucwerk zal in de meeste gevallen gebruik worden gemaakt van een primer laag.

Het voor strijken of primeren van de muren zal de juiste hechting geven van het oude stucwerk naar het nieuwe.

Elke ondergrond heeft een verschillende primer nodig. Zo worden als voorbeeld gipsplaten behandelt met een betoncontact en kalkzand stenen weer met een grondeermiddel.

De stucadoor heeft hiervan alle kennis in huis en zorgt er dan ook voor dat het stucwerk op de juiste manier zal worden aangebracht.

Decoratieve wandafwerkingen

Als u van een modernere look houd in bijvoorbeeld uw huiskamer of een van uw slaapkamers dan kan een marmerpleister of een betonlook het geen zijn wat u zoekt.

Betonlook geeft een prachtige industrieel uiterlijk aan uw woning terwijl marmerpleister weer een chic uiterlijk heeft.

Een decoratieve stucwerk zorgt ervoor dat uw huis net iets meer uitstraling krijgt dan bij het normaal glad laten stucen van de muren.

Bespaar op de stucadoor prijzen

U kunt uw wanden en plafonds opnieuw laten stucen maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u de hoofdprijs hiervoor betaalt.

Hoe kunt u besparen op de wandafwerking van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis en hoe komt u erachter wat de exacte stucadoor prijzen per m2 zijn?

Door onze stuc offerte te vergelijken met die van onze concurrenten!

Op deze manier betaalt u nooit te veel om uw muren af te laten werken en wij kunnen u laten zien dat wij uw wanden goedkoop kunnen stucen voor u!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!