Sinds 1995

Wandafwerking

Bent u op zoek naar een unieke wandafwerking voor in uw nieuwbouwhuis of renovatiewoning? Wandafwerkingen zijn er in veel verschillende soorten en prijzen door een stukadoor aan te brengen. Wilt u een gladde en strakke wandafwerking? Lees dan hier welke muurafwerking er bij u woning past met de bijbehorende prijzen.

dunpleister nieuwbouw
Gladde muurafwerking

Welke wandafwerkingen zijn er?

Een wandafwerking laten aanbrengen in een nieuwbouw of renovatiewoning klinkt eenvoudiger dan het daadwerkelijk is. Maar muurafwerking die door een stukadoor moeten worden aangebracht is een vak apart en vergt jarenlang ervaring.

We zullen u zo goed mogelijk informeren over de verschillende soorten wandafwerkingen en de manieren waarop deze worden aangebracht. Maar welke soorten zijn er, en wat kost het om je muur af te laten werken per m2? Lees hieronder de meest voorkomende wandafwerkingen:

Omdat er zoveel keuze is in verschillende soorten wand en plafondafwerkingen zijn de prijzen ook erg variërend. We zullen u hier een overzicht laten zien van de gemiddelde kosten per m² per soort wandafwerking:

Kosten wandafwerkingen

Omdat er veel verschillende keuzes zijn vraagt u zich uiteraard af wat een bepaalde wandafwerking kost. In de loop der jaren zijn er steeds meer afwerkingen voor muren bijgekomen. Dit maakt de prijzen van wandafwerkingen erg variërend.

Sommige wandafwerkingen zijn al zeer lang op de markt maar hebben in onze ogen een nieuw naampje gekregen. Uiteraard zijn er ook nieuwe producten op de markt zoals Marmerino, Microbeton of Tadelakt die onder het kopje decoratief stucwerk vallen. Leest u hieronder de gemiddelde prijzen per vierkante meter van verschillende soorten wandafwerkingen:

Soort wandafwerkingPrijzen per m2
Spack laten spuiten met korrel € 8 tot € 11
Glad stucwerk € 10 tot € 18
Dunpleister€ 10 tot € 12
Sierpleister fijne korrel€ 16 tot € 25
Decoratief stucen€ 80 tot € 200
Spuitpleister glad€ 10 tot € 12
Waterdicht stucwerk€ 125 tot € 220

Bent u nieuwsgierig geworden wat de perfecte wandafwerking gaat kosten in uw woonkamer, slaapkamer of badkamer? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsindicatie bij ons aan en wij zullen u verassen met een zeer scherpe offerte.

Welke wandafwerking nieuwbouw?

De laatste paar jaar bestaat er een goedkoper alternatief om de muren van een nieuwbouwwoning glad en strak af te werken. Dit alternatief het dunpleister aanbrengen. Dunpleister heeft exact de zelfde kenmerken als een glad gestucte muur of plafond.

Dunpleister kan gezien worden als een lichte variant van het traditionele stucwerk. Dikke stuclagen op behangklare muren in een nieuwbouwwoning is namelijk overbodig en kost u alleen maar extra geld. Het aanbrengen van de dunpleister is een stuk minder arbeidsintensief en door de zeer korte droogtijd is uw huis veel sneller glad gestuct.

Wat kost dunpleister?

Dunpleisterwerk is niet alleen maar makkelijker te verwerken het is ook nog eens voordelig voor uw portemonnee. De m2 prijs van dunpleister in een nieuwbouwwoning is een stuk voordeliger dan die van traditioneel stucwerk. De prijs van dunpleister ligt tussen de 10 euro en 12 euro per m2 in tegenstelling tot traditioneel stucen wat op 22euro tot 25 euro per m2 ligt.

stucwerk badkamer over tegelwerk
Waterdichte wandafwerking badkamer

Welke wandafwerking badkamer?

Net zoals boven het aanrechtblad van uw keuken zal stucwerk in de badkamer moeten worden voorzien van een waterdicht of spat waterdichte coating. De wandafwerking in natte ruimtes zoals de badkamer, keuken, douche of in sommige garages kan het beste in een cement gebonden product worden aangebracht.

Mocht de ondergrond niet geschikt zijn voor cement dan zijn er tegenwoordig veel alternatieven om een waterdichte afwerking te kunnen realiseren.

Denk hierbij aan waterdicht stucwerk zoals:

  • Tadelakt
  • Betonlook
  • Pandomo
  • Beal mortex

Wilt u geen tegels in uw badkamer meer, maar een naadloze wandafwerking? Of wilt u over de oude tegels heen laten stucen? Kies dan voor een van de bovenstaande varianten.

Ondergrond is belangrijk!

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede wandafwerking is de ondergrond waarover het stucwerk moet worden aangebracht. Omdat niet elke ondergrond de juiste hechting bied aan het nieuwe stucwerk zal in de meeste gevallen gebruik worden gemaakt van een primer laag die wel de juiste hechting geeft.

Het voorstrijken of primeren van de muren zal de juiste hechting geven van het oude stucwerk naar het nieuwe. Elke ondergrond heeft een verschillende primer nodig. Zo worden als voorbeeld gipsplaten behandelt met een betoncontact en kalkzand stenen weer met een grondeermiddel die de zuiging voorkomt.

Onze stucadoor heeft hiervan alle kennis in huis en zorgt er dan ook voor dat het stucwerk op de juiste manier met de bijbehorende garantie zal worden aangebracht.

Beal mortex stuc
Decoratief stucwerk

Decoratieve wandafwerkingen

Als u van een modernere look houd in bijvoorbeeld uw huiskamer of een van uw slaapkamers dan kan een marmerpleister of een betonlook het geen zijn wat u zoekt. Betonlook geeft een prachtige industrieel uiterlijk aan uw woning terwijl marmerpleister weer een chic uiterlijk heeft.

Het decoratieve stucwerk zorgt ervoor dat uw huis net iets meer uitstraling krijgt dan bij het normaal glad laten stucen van de muren.

Bespaar op de stucadoor prijzen

U kunt uw wanden en plafonds opnieuw laten stucen maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat u de hoofdprijs hiervoor betaalt. Hoe kunt u besparen op de wandafwerking van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis en hoe komt u erachter wat de exacte stucadoor prijzen per m² zijn?

Door onze stuc offerte te vergelijken met die van onze concurrenten! Op deze manier betaalt u nooit te veel om uw muren af te laten werken en wij kunnen u laten zien dat wij uw wanden goedkoop kunnen stucen voor u!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!