Binnen stucwerk

Binnen stucwerk zorgt voor een nette afwerking van uw woning. of het nou gaat om de badkamer, muren, pleisterwerk of het afwerken van gipsplaten, onze stukadoors helpen u graag bij uw project.

Er zijn verschillende soorten stucwerk. Iedere soort heeft zijn eigen voor en nadelen en geeft ook een specifieke uitstraling. Stucwerk kan glad of met korrel uitgevoerd worden. De kosten liggen afhankelijk van de laagdikte tussen de 5 en 25 euro per m2.

Benieuwd welke soort stucwerk het best bij uw project past? Na het doornemen van deze pagina heeft u een beeld van de verschillende soorten stucwerk en weet u wat de bijbehorende kosten, voordelen en nadelen per soort stucwerk zijn.

Behangklaar stucen

Behangklaar stucen is met een prijs van € 8 – € 14 per m2 een goedkope manier om een wand af te werken. Uiteraard moet de wand vervolgens nog wel behangen worden. Behangklaar stucwerk haalt de grootste oneffenhedden uit de muur maar is minder strak dan bijvoorbeeld sausklaar.

Behangklaar stucwerk is minder strak dan sausklaar stucwerk omdat het behang de laatste oneffenheden uit de muur haalt. Omdat het afwerkingsniveau lager is zijn de kosten per m2 ook lager.

Sausklaar stucen

Voor € 9 – € 22 per m2 kan een muur sausklaar opgeleverd worden. Een sausklare muur wordt op een vergelijkbare manier opgeleverd als een behangklare muur. Het afwerkingsniveau van het stucwerk is echter iets hoger waardoor het eindresultaat gladder en vlakker zal zijn.

Een sausklaar gestucte muur hoeft enkel nog afgewerkt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door te sauzen, maar ook het spuiten van de muur is een prima optie. Meestal wordt een sausklare muur met latex bedekt.

Sierpleister

Een sierpleister muur is een muur die niet glad gestuct is. Er is een structuur zichtbaar in het stucwerk. De kosten liggen tussen de € 14 – € 20 per m2.

Sierpleister stucwerk heeft granietkorrels in het stucwerk die de muur zijn structuur geven. Er is keuze in dikte van de korrel waardoor er verschillende structuren gemaakt kunnen worden.

Sierpleister wordt aangebracht op een gladde muur. Als de muur nog niet glad is zal er dus eerst een pleisterlaag aangebracht moeten worden voordat het sierpleisterwerk aangebracht kan worden.

Pleisteren

Pleisteren of pleisterwerk is mogelijk vanaf € 9 – € 12 per m2. Bij pleisterwerk worden wanden glad en strak gemaakt. Pleisterwerk is schilderklaar en kan zowel binnen als buitenshuis aangebracht worden.

Pleisterwerk is een dun stucwerk. De wanden zijn vaak al redelijk vlak. Oudere woningen hebben daarom soms ander stucwerk nodig. Nieuwbouwwoningen worden meestal gepleisterd.

Raapwerk

Raapwerk is de dikke variant van pleisterwerk. De kosten liggen tussen de € 16 – € 25 per m2. Ook raapwerk is schilderklaar. Raapwerk gaat echter verder dan pleisteren. Het stucwerk kan op sommige plekken enkele centimeters dik worden als dat nodig is om een muur of plafond egaal te maken.

Ook beschadigde muren of plafonds worden vaak met raapwerk weer glad gemaakt. Dit kan ook buitenshuis maar dan is er cementgebonden raapwerk nodig.

Raapwerk wordt vaak afgewerkt met sierpleister, behang of verf

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is stucwerk dat met een spackspuitmachine aangebracht wordt. Het heeft een fijne korrel en is een van de voordeligste manieren van afwerken. De kosten liggen tussen de € 5 – € 10 per m2.

U heeft keuze in de dikte van de korrel, zo bepaalt u dus zelf het uiterlijk van het werk.

Spackspuitwerk is vrij dun, hierdoor kunnen grotere oneffenheden niet uit de muur gehaald worden. Hier is raapwerk voor nodig.

Voor spackspuitwerk moet uw woning ook afgeplakt worden.

Een voordeel van spackspuitwerk is dat er in een kleur gespoten kan worden. Overschilderen is ook niet nodig. Let wel op dat nieuwbouwwoningen de eerste twee jaar nog kunnen zetten, dit kan scheuren in het stucwerk tot gevolg hebben. Daarom adivseren wij bij nieuwbouwwoningen altijd wit spackspuitwerk. Kleinere scheuren vallen dan niet of nauwelijks op.

latex spuiten

Watervast stucwerk

Watervast stucwerk wordt vaak in de badkamer ingezet. Tadelakt watervast stucwerk begint vanaf €130,- per m2. Het is een goede manier om uw badkamer strak uiterlijk te geven. Ook is watervast stucwerk in de badkamer erg hygiënisch. Het is makkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot tegels waar de voegen vaak erg vies worden.

Leemfinish of betonlook

Betonstuc : prijs vanaf €150,- per m2. Betonlook geeft een prettige karakteristieke look en is een decoratieve afwerking die op vloeren en wanden geplaatst kan worden.

Een bijkomend voordeel van betonstuc is dat het watervast is. Het kan dus ook in de badkamer of keuken gebruikt worden.

Met pigmenten kan de kleur van de betonlook aangepast worden. Betonlook kan daardoor zelfs in een pastelkleur aangebracht worden.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!