Sinds 1995

Binnen stucwerk

Als u geen verstand van stukadoren heeft begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het voor u is de juiste informatie te lezen.

Binnen stucwerk zorgt voor een nette afwerking van uw woning of het nou gaat om de badkamer, muren in de woonkamer of het afwerken van gipsplaten.

We zullen u alle informatie verstrekken over de verschillende soorten binnenstucwerk en de prijzen die hieraan vast hangen.

Soorten binnen stucwerk

Er zijn verschillende soorten stucwerk voor binnen. Iedere soort heeft zijn eigen voor en-nadelen en geeft ook een specifieke uitstraling. Stucwerk kan glad of met een korrel worden aangebracht door een stukadoor. De kosten van binnen stucwerk liggen afhankelijk van de laagdikte tussen de 12,- en 25,- euro per m². Buiten stucwerk is daarin tegen een stuk duurder.

Bent u benieuwd welke soort stucwerk het best bij uw project past? Na het doornemen van deze pagina heeft u een beeld van de verschillende soorten stucwerk en weet u wat de bijbehorende kosten, voordelen en nadelen per soort stucwerk zijn.

stucwerk nieuwbouw plafond

Wat is behangklaar stucen?

Behangklaar stucen is met een prijs tussen de € 8 en € 14 per m² een goedkope manier om wanden te voorzien van een stuclaag. Uiteraard moet de wand vervolgens nog wel behangen worden en is niet gereed om te schilderen.

Behangklaar stucwerk haalt de grootste oneffenheden uit de muur maar is minder strak dan bijvoorbeeld sausklaar stucwerk. Omdat het afwerkingsniveau lager is zijn de kosten per m² ook lager.

Wat is sausklaar stucen?

Voor € 12 tot € 25,- per m² kan een muur sausklaar gestuct worden. Een sausklare muur wordt op een vergelijkbare manier opgeleverd als een behangklare muur. Het afwerkingsniveau van het stucwerk is echter iets hoger waardoor het eindresultaat gladder en vlakker zal zijn.

Een sausklaar gestucte muur hoeft enkel nog afgewerkt te worden. Dit kan bijvoorbeeld door te sauzen, maar ook het spuiten van de muur is een prima optie. Meestal wordt een sausklare muur met latex bedekt. Leest u hier meer informatie over latex spuiten of schilderen na stucen.

dunpleister nieuwbouw

Wat is sierpleister?

Een sierpleister muur is een muur die niet glad gestuct is. Er is een structuur zichtbaar in het stucwerk. De kosten liggen tussen de € 16 en € 20 per m² afhankelijk van welke korrel dikte u kiest.

Sierpleister stucwerk heeft granietkorrels in het stucwerk die de muur zijn structuur geven. Er is keuze in dikte van de korrel waardoor er verschillende structuren gemaakt kunnen worden.

Sierpleister wordt aangebracht op een gladde muur. Als de muur nog niet glad is zal er dus eerst een pleisterlaag (glad stucwerk) aangebracht moeten worden voordat het sierpleisterwerk aangebracht kan worden.

Lees hier meer over sierpleister stucwerk.

Wat is pleisteren?

Pleisteren of pleisterwerk is mogelijk vanaf € 9 tot € 12 per m². Bij pleisterwerk (ook wel glad stucwerk genoemd) worden wanden glad en strak gestukadoord. Pleisterwerk wordt schilder klaar afgewerkt en kan zowel binnen als buitenshuis aangebracht worden.

Pleisterwerk wordt als een dunne stuclaag aangebracht op wanden die al redelijk vlak en strak zijn zoals in een nieuwbouwwoning. Oudere woningen hebben daarom soms ander stucwerk nodig wat ook wel raapwerk wordt genoemd.

Lees hier meer over het stucen van een nieuwbouwwoning.

Wat is raapwerk?

Raapwerk is de dikke variant van pleisterwerk. De kosten liggen tussen de € 16 tot € 25 per m². Ook raapwerk wordt vaak sausklaar afgewerkt. Raapwerk gaat echter verder dan pleisteren. Het stucwerk kan op sommige plekken enkele centimeters dik worden als dat nodig is om een muur of plafond egaal en vlak te krijgen.

Ook beschadigde muren of plafonds worden vaak met raapwerk weer glad gemaakt. Dit kan ook buitenshuis maar dan is er cementgebonden raapwerk nodig.

Raapwerk wordt vaak afgewerkt met sierpleister, behang of verf.

stucwerk muur en plafond

Wat is packspuiten?

Spackspuitwerk is stucwerk soort dat met een spackspuitmachine aangebracht wordt. Het heeft een fijne korrel en is een van de goedkoopste manieren van stucen. De kosten liggen tussen de € 8 en de € 10,- per m².

U heeft een keuze om een fijne of grove korrel te laten spuiten. Spackspuitwerk is vrij dun, hierdoor kunnen grotere oneffenheden niet uit de muur gehaald worden en zullen van te voren met stucwerk moeten worden voorbehandeld.

Kiest u voor spackspuiten? Dan zal de gehele woning door de spackspuiters worden afgeplakt.

Een voordeel van spackspuitwerk is dat er meteen in de juiste kleur gespoten kan worden. Overschilderen is ook niet nodig. Let wel op dat nieuwbouwwoningen de eerste twee jaar nog kunnen zetten, dit kan scheuren in het stucwerk tot gevolg hebben.

Daarom adviseren wij bij nieuwbouwwoningen altijd wit spackspuitwerk. Kleinere scheuren vallen dan niet of nauwelijks op. Leest u hier meer over spackspuiten.

stucen over tegels

Watervast stucwerk voor in de badkamer

Watervast stucwerk wordt vaak in de badkamer ingezet. Tadelakt watervast stucwerk begint vanaf €160,- per m². Het is een goede manier om uw badkamer strak uiterlijk te geven.

Ook is watervast stucwerk in de badkamer erg hygiënisch. Het is makkelijk schoon te maken, in tegenstelling tot tegels waar de voegen vaak erg vies worden. Leest u hier meer informatie betreft het stucen van een badkamer.

Leemfinish of betonlook

Betonstuc : prijs vanaf €150,- per m². Betonlook geeft een prettige karakteristieke look en is een decoratieve afwerking die op vloeren en wanden geplaatst kan worden.

Een bijkomend voordeel van betonlook stuc is dat het watervast is. Het kan dus ook in de badkamer of keuken gebruikt worden.

Met pigmenten kan de kleur van de betonlook aangepast worden. Betonlook kan daardoor zelfs in een pastelkleur aangebracht worden.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!