Sinds 1995

Badkamer stucen

Stucwerk in de badkamer wordt met de dag populairder. Het is een perfect alternatief voor tegels en geeft een veel ruimtelijker effect.

Een belangrijk punt is dat er in een natte ruimte zoals de badkamer wel een waterdichte stucmortel wat vochtbestendig is wordt gebruikt. Leest u op deze pagina alles over het stucen van een badkamer de mogelijkheden en m2 prijzen.

Kan een badkamer wel gestuct worden?

Ja, het is mogelijk om een badkamer te stucen. Stucen is het proces van het aanbrengen van stucwerk op muren en plafonds om een glad, hard oppervlak te creëren. Stucwerk is een bouwmateriaal dat gemaakt is van een mengsel van water, kalk en zand, dat als een natte pasta wordt aangebracht en vervolgens hard wordt.

Het stucen van een badkamer vereist vaak enige voorbereiding, zoals het verwijderen van oude tegels of behang, het herstellen van eventuele beschadigingen aan de muur, en het aanbrengen van een primer. Daarna kan het stucwerk worden aangebracht volgens de gebruikelijke technieken.

Het is belangrijk om te onthouden dat stucen een vak is en dat het aanbrengen van stucwerk vaardigheden en ervaring vereist. Als je geen ervaring hebt met stucen, is het aan te raden om het werk uit te laten voeren door een professionele stukadoor.

stucen over tegels

Waterdicht stucwerk

Heeft u geen ervaring met een badkamer stucen? Geen probleem! Wij brengen u in dit artikel op de hoogte van de mogelijkheden van waterdicht stucwerk in een badkamer en douche.

Wat zijn de voordelen?

De meeste gebruikte afwerking in een badkamer zijn tegels. Echter heeft een badkamer stucen meerdere voordelen waar het tegelwerk in een badkamer niet aan kan tippen. U kunt een prima overweging maken als u de voordelen van een badkamer laten stucen vergelijkt met het laten betegelen van een badkamer. Belangrijk is dat u wel uw budget in de gaten houd.

Uitstraling badkamer: Omdat er speciaal ontwikkelde stucwerken zijn voor in de badkamer kunnen de stukadoors een unieke sfeer creëren. Zo kan een stukadoor een strakke afwerking hanteren maar ook een klassieke. Ook is er een grote keuze aan kleurenmogelijkheden.

Hygiënischer: In het algemeen worden tegels als vrij schoon gezien, maar in de praktijk wil dit nog wel eens vies tegenvallen. Alle tegels hebben voegen en de voegen worden in de loop van de tijd vies en kunnen schimmels veroorzaken. Bij stucwerk heeft u geen last van voegen met schimmelvorming. Zo is stucwerk in een badkamer een stuk hygiënischer dan tegels.

Welke mogelijkheden heeft u?

Er zijn meerdere stucwerken geschikt voor natte ruimtes zoals uw douche of gehele badkamer. U kunt bijvoorbeeld geen gips gebonden mortel zoals spack of een sierpleister gebruiken in een natte ruimte deze materialen zullen op ten duur loslaten en verzepen. De waterdichte badkamermortels hebben speciale eigenschappen die zonder problemen het water afstoten en niet toelaten in de stuclaag.

Hieronder geven wij de meest voorkomende stuclagen in een badkamer weer:

Tadelakt in de badkamer

Wat is Tadelakt en waar wordt dit voor gebruikt? Tadelakt stuc komt oorspronkelijk uit Marrakesh (Marokko) en is een speciale kalk stuc die waterdicht kan worden afgewerkt. Als een badkamer met Tadelakt gestuct wordt zal dit u badkamer meteen een unieke uitstraling geven en is niet te vergelijken met andere soorten stucwerk.

Tadelakt betekend het polijsten van muren. Het polijsten wordt door een speciale polijststeen mogelijk gemaakt. Met de gladde en vlakke steen zorgt de stukadoor ervoor dat de muren waterdicht worden gepolijst.

Echter heeft Tadelakt wel onderhoud nodig. Tijden het reinigen van de badkamer moet men erop letten dat er geen chemische middelen worden gebruikt. Wilt u de Tadelakt schoonmaken dan is hier een speciaal middel voor wat olijf en Marseille zeep bevat.

Wat kost het?

Je badkamer laten stucen met Tadelakt kost gemiddeld rond de €160,- per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief de materialen en de btw. Bij het aanbrengen van Tadelakt wordt er altijd een garantie afgegeven door de stukadoor op de waterdichtheid.

stucwerk badkamer over tegelwerk

Microcement in de badkamer

Microbeton lijkt heel erg op Microcement, toch is er een klein verschil. Microbeton is net iets steviger en robuuster dan Microcement. Dit heeft te maken met de achterliggende structuur. De mortel uit deze substantie wordt veel gebruikt in landen als Argentinië en is uiteraard ook waterdicht en stevig.

Microbeton of Microcement geven beide een waterdichte wandafwerking in zowel de badkamer als doucheruimte. Wilt u meer weten over de kosten van een stukadoor en het laten stucen van Microcement? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en ontvang de prijs binnen 2 minuten in u mailbox.

Prijzen stucen

De prijzen van het opnieuw laten stucen van een douche of badkamer kunnen erg verschillen. Er zijn allerlei soorten stucwerk en niet alle soorten zijn waterbestendig.

Het is belangrijk dat in de badkamer of douche het stucwerk waterdicht is.

Soms kan hierdoor de prijs van het stucen iets duurder uitvallen. Verder zijn de kosten afhankelijk van de stukadoor die je inhuurt, maar ook de ondergrond en het aantal vierkante meter in de badkamer dat gestukadoord moet worden.

De meest populaire soorten stucwerk voor de badkamer zijn:

  • Betonstuc
  • Beton Cire
  • Tadelakt
  • Microbeton en Microcement

We hebben de vier beste soorten stucwerk voor de badkamer voor u op een rijtje gezet. Dit stucwerk is geschikt voor zowel badkamer als douche:

Soort stucwerkPrijs
Betonstucvanaf 135,- euro per m²
Beton Cirevanaf 85,- euro per m²
Tadelaktvanaf 125,- euro per m²
Microbeton en Microcementvanaf 120,- euro per m²

De prijzen kunnen iets afwijken. Het hangt vooral af van het stukadoorsbedrijf waar u de klus laat uitbesteden.

Daarnaast zijn factoren als waterdichte coating bij het stucen en het materiaal belangrijk voor de prijs. Meestal kun je met de stukadoor een vaste prijs van tevoren afspreken.

Wij bieden zeer scherpe prijzen voor de beste kwaliteit van het stucen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Zo krijgt u de kosten op maat snel in uw mailbox.

badkamer plafond stucen

Waarom badkamer stucen?

Tijden veranderen. Een van de nieuwste trends in de wandafwerking is het stucen. Niet alleen het badkamer plafond en muren worden gestuct,

Ook de badkamer en de douche komen er voor in aanmerking. Het kan waterbestendig en is ook nog eens een stuk hygiënischer dan tegels. Het stucen ziet er ook nog mooier uit ook!

Wat prettig is, is dat stucwerk nagenoeg naadloos gaat, dat wil zeggen dat je niet zoals met tegels je de naden blijft zien in de badkamer. Waarom is dit fijn? Naast dat dit hygiënisch is voorkom je een hoop narigheid.

Denk hierbij aan schimmel en ranzige plekken. Doordat het stucwerk wordt afgewerkt met een coating van twee componenten blijft alles goed zitten. Dit in tegenstelling tot het meeste tegelwerk.

Met een stuclaag blijft alles mooi glad en strak en voorkomt u een hoop extra kosten en moeilijkheden.

Tegels of stucwerk?

Of allebei! Over bestaand tegelwerk in de badkamer kan namelijk stucwerk worden aangebracht. U bent dus niet verplicht om alle tegels te verwijderen wanneer u graag stucwerk wilt in uw badkamer of douche.

De tegels moeten echter wel goed vastzitten voor het stucen. Als dat het geval is wordt er een primerlaag over de tegels gelegd. Dit is voor de beste hechting.

Binnen een mum tijd kunt u op deze manier weer gebruik maken van uw badkamer. Daarnaast heeft u ook geen extra kosten of werk. Slopen is namelijk niet het allerfijnste karwei. Lees hier meer over hoe je moet stucen over tegels.

Hygiëne stucwerk

Dankzij het nieuwe stucwerk is uw badkamer waterdicht, de hygiëne van uw badkamer, douche of wc gaat er op deze manier flink op vooruit.

In het geval van tegels krijgt u door de groeven sneller schimmel en vieze plekken in de badkamer. Bij stucwerk krijgt schimmel amper een kans.

Krijgt u stucwerk over de tegels? U hoeft de schimmel tussen de voegen niet per se te verwijderen. Door het stucen en ook het verven van de badkamer kreeg je een nieuwe hygiëne.

Het scheelt een hoop werk en het blijft lekker fris en schoon in de badkamer, wc of douche. Met een nieuwe stuclaag kunt u weer jaren vooruit. Dit terwijl tegels vaak onderhouden moeten worden. Dit kost extra werk en extra geld. Dat zou zonde zijn, nietwaar?

Afwerking stucwerk badkamer

Wilt u een keer iets anders in de badkamer? Dat kan! Dankzij de unieke materialen is het mogelijk om gebruik te maken van patronen en structuren in de badkamer of douche.

U kunt het geheel persoonlijk maken dor zelfs het bad, douche en wastafel hierin mee te nemen. Het is allemaal mogelijk met het waterdichte stucwerk.

Nieuwbouw

In nieuwbouwwoningen gebeurt het al vaker. Een badkamer in nieuwbouw wordt vaak gestuct. Het is verstandig om dit meteen al goed aan te pakken zodat u daarna de badkamer en douche naar hartenlust kunt inrichten.

De kosten van het laten stucen van een badkamer zijn meestal ook nog eens goedkoper dan het laten betegelen van een badkamer. Bent u benieuwd naar de kosten van een badkamer of douche stucen in uw nieuwbouw?

Vraag dan bij ons een offerte aan. Wij laten u graag zien dat een mooi gestucte badkamer of douche niet duur hoeft te zijn.

Kosten besparen stucen badkamer

Wij begrijpen als geen andere dat u niet teveel wilt betalen voor het stucen van de badkamer, douche of wc. Of u nou Microcement, Microbeton, Betonlook of Tadelakt wilt hebben, de prijzen bij ons zijn zeer scherp.

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan, dit is gratis en vrijblijvend. Zo kunnen wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Dit alles om uw badkamer zo mooi, hygiënisch en persoonlijk te maken.

Vraag een offerte bij ons aan, dit kan bijna 30% op de totale prijs schelen.

De perfecte kwaliteit voor de mooiste prijs. Zo kunt u straks optimaal genieten van uw frisse nieuwe badkamer, douche of wc.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om een badkamer te stucen?

Afhankelijk wat u wilt hebben in uw badkamer kan er een prijs worden vastgesteld. Bereken hier snel uw prijs.

Is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen?

Een badkamer geheel laten stucen is over het algemeen goedkoper dan uw badkamer te laten bekleden met badkamertegels. Leest hier alles over op deze pagina.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!