Badkamer stucen

Waterdicht badkamer stucen is niet alleen hygiënisch, het is ook nog eens heel handig. Geen ervaring met badkamer stucen? Geen probleem. In dit artikel gaan we kijken naar het stucen van jouw badkamer.

latex spuiten

Wat zijn de voordelen van stucen ten opzichte van betegelen? Zo kunt u optimaal genieten van het stucwerk in de badkamer in uw nieuwbouwhuis of renovatiewoning.

Wij stukadoren veel badkamers met waterdichte gips- en cementgebonden mortel. Wij krijgen hierdoor veel vragen over tegelwerk in plaats van stucen.

Wij kregen vragen over de volgende onderwerpen:

  • Kosten badkamer stucen
  • Stucen over badkamertegels heen
  • Stucen goedkoper dan tegelen
  • Is badkamer stucen duur?

Het is niet dat een badkamer stucen voor- of na het tegelen door een stukadoor heel goedkoop is. Dat betekent echter niet dat het heel duur is. Wij zoeken alle kosten van badkamer stucen voor je uit in dit artikel.

Verder kijken we naar de kosten voor een stukadoor voor een badkamer en geven we je meer informatie over het stucwerk en wat daar bij komt kijken.

Welk stucwerk moet ik gebruiken in een natte ruimte? Ook daar zullen wij dieper op in gaan in dit artikel.

Voor stucwerk in de badkamer gelden andere regels dan in de rest van het huis.

Prijzen stucen

De prijzen van het opnieuw laten stucen van een douche of badkamer kunnen erg verschillen. Er zijn allerlei soorten stucwerk en niet alle soorten zijn waterbestendig.

Het is belangrijk dat in de badkamer of douche het stucwerk waterdicht is.

Soms kan hierdoor de prijs van het stucen iets duurder uitvallen. Verder zijn de kosten afhankelijk van de stukadoor die je inhuurt, maar ook de ondergrond en het aantal vierkante meter in de badkamer dat gestukadoord moet worden.

De meest populaire soorten stucwerk voor de badkamer zijn:

  • Betonstuc
  • Beton Cire
  • Tadelakt
  • Microbeton en Microcement

We hebben de vier beste soorten stucwerk voor de badkamer voor u op een rijtje gezet. Dit stucwerk is geschikt voor zowel badkamer als douche:

Soort stucwerkPrijs
Betonstucvanaf 135 euro per m2
Beton Cirevanaf 85 euro per m2
Tadelaktvanaf 125 euro per m2
Microbeton en Microcementvanaf 120 euro per m2

De prijzen kunnen iets afwijken. Het hangt vooral af van het stukadoorsbedrijf waar u de klus laat uitbesteden.

Daarnaast zijn factoren als waterdichte coating bij het stucen en het materiaal belangrijk voor de prijs. Meestal kun je met de stukadoor een vaste prijs van tevoren afspreken.

Wij bieden zeer scherpe prijzen voor de beste kwaliteit van het stucen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Zo krijgt u de kosten op maat snel in uw mailbox.

Waarom badkamer stucen?

Tijden veranderen. Een van de nieuwste trends in de wandafwerking is het stucen. Niet alleen plafonds en muren worden gestuct,

Ook de badkamer en de douche komen er voor in aanmerking. Het kan waterbestendig en is ook nog eens een stuk hygiënischer dan tegels. Het stucen ziet er ook nog mooier uit ook!

Wat prettig is, is dat stucwerk nagenoeg naadloos gaat, dat wil zeggen dat je niet zoals met tegels je de naden blijft zien in de badkamer. Waarom is dit fijn? Naast dat dit hygiënisch is voorkom je een hoop narigheid.

Denk hierbij aan schimmel en ranzige plekken. Doordat het stucwerk wordt afgewerkt met een coating van twee componenten blijft alles goed zitten. Dit in tegenstelling tot het meeste tegelwerk.

Met een stuclaag blijft alles mooi glad en strak en voorkomt u een hoop extra kosten en moeilijkheden.

Tegels of stucwerk?

Of allebei! Over bestaand tegelwerk in de badkamer kan namelijk stucwerk worden aangebracht. U bent dus niet verplicht om alle tegels te verwijderen wanneer u graag stucwerk wilt in uw badkamer of douche.

De tegels moeten echter wel goed vastzitten voor het stucen. Als dat het geval is wordt er een primerlaag over de tegels gelegd. Dit is voor de beste hechting.

Binnen een mum tijd kunt u op deze manier weer gebruik maken van uw badkamer. Daarnaast heeft u ook geen extra kosten of werk. Slopen is namelijk niet het allerfijnste karwei.

Hygiëne stucwerk

Dankzij het nieuwe stucwerk is uw badkamer waterdicht, de hygiëne van uw badkamer, douche of wc gaat er op deze manier flink op vooruit.

In het geval van tegels krijgt u door de groeven sneller schimmel en vieze plekken in de badkamer. Bij stucwerk krijgt schimmel amper een kans.

Krijgt u stucwerk over de tegels? U hoeft de schimmel tussen de voegen niet per se te verwijderen. Door het stucen en ook het verven van de badkamer kreeg je een nieuwe hygiëne.

Het scheelt een hoop werk en het blijft lekker fris en schoon in de badkamer, wc of douche. Met een nieuwe stuclaag kunt u weer jaren vooruit. Dit terwijl tegels vaak onderhouden moeten worden.

Dit kost extra werk en extra geld. Dat zou zonde zijn, nietwaar?

Afwerking stucwerk badkamer

Wilt u een keer iets anders in de badkamer? Dat kan! Dankzij de unieke materialen is het mogelijk om gebruik te maken van patronen en structuren in de badkamer of douche.

U kunt het geheel persoonlijk maken dor zelfs het bad, douche en wastafel hierin mee te nemen. Het is allemaal mogelijk met het waterdichte stucwerk.

Nieuwbouw

In nieuwbouwwoningen gebeurt het al vaker. Een badkamer in nieuwbouw wordt vaak gestuct. Het is verstandig om dit meteen al goed aan te pakken zodat u daarna de badkamer en douche naar hartenlust kunt inrichten.

Alles is op deze manier meteen al waterdicht en hygiënisch. Hiernaast kunt u ervoor kiezen om alles glad te laten stucen in de badkamer, of wat dacht u van fonkelende betonlook? Een stukadoor kan hierin meer voor u betekenen.

betonlook badkamermeubel

De kosten van het laten stucen van een badkamer zijn meestal ook nog eens goedkoper dan het laten betegelen van een badkamer.

Bent u benieuwd naar de kosten van een badkamer of douche stucen in uw nieuwbouw?

Vraag dan bij ons een offerte aan. Wij laten u graag zien dat een mooi gestucte badkamer of douche niet duur hoeft te zijn.

Badkamer stucwerk

Eerder in dit artikel beschreven wij verschillende soorten waterdicht stucwerk voor in de badkamer, wc of douche.

Hieronder diepen we drie van deze soorten uit. Zo kunt u straks kiezen welke optie het best past bij uw ruimtes. Er is veel mogelijk. Of u nou op zoek bent naar iets stevigs, kleurrijks, of een betonlook. Bijna alles is mogelijk.

Beton Ciré

Watervast, slijtvast en bijzonder sterk. Beton Ciré heeft het allemaal in huis. Het fijne is dat deze optie in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Daarnaast kan Beton Ciré over de bestaande tegelwerk gestukadoord worden. Aanrader voor in de badkamer!

Tadelakt

Een pleistersoort uit Marokko. De basis van Tadelakt bestaat uit kalk met toegevoegde kleuren. U kunt met Tadelakt uw badkamer personaliseren.

Het is maar net waar uw voorkeuren liggen. Tadelakt is erg sterk én waterdicht. Mocht u iets speciaals zoeken dan is Tadelakt wellicht iets voor u.

Microbeton en Microcement

Microbeton lijkt heel erg op Microcement, toch is er een klein verschil. Microbeton is net iets steviger en robuuster dan Microcement.

Dit heeft te maken met de achterliggende structuur. De mortel uit deze substantie wordt veel gebruikt in landen als Argentinië en is uiteraard ook waterdicht en stevig.

Stucen in andere ruimtes

Stucwerk kan overal. Naast stucwerk in de douche, badkamer of wc kan het ook op uw muren en op de plafonds. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wij stucen naast badkamers ook andere ruimte, kijk gerust verder op onze website of vraag vrijblijvend en gratis een offerte bij ons aan. Onze stukadoren staan voor u klaar!

Kosten besparen stucen badkamer

Wij begrijpen als geen andere dat u niet teveel wilt betalen voor het stucen van de badkamer, douche of wc. Of u nou Microcement, Microbeton, Betonlook of Tadelakt wilt hebben, de prijzen bij ons zijn zeer scherp.

Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan, dit is gratis en vrijblijvend. Zo kunnen wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Dit alles om uw badkamer zo mooi, hygiënisch en persoonlijk te maken.

Vraag een offerte bij ons aan, dit kan bijna 30% op de totale prijs schelen.

De perfecte kwaliteit voor de mooiste prijs. Zo kunt u straks optimaal genieten van uw frisse nieuwe badkamer, douche of wc.

Vragen & Antwoorden

Wat kost het om een badkamer te stucen?

Afhankelijk wat u wilt hebben in uw badkamer kan er een prijs worden vastgesteld. Bereken hier snel uw prijs.

Is een badkamer stucen goedkoper dan tegelen?

Een badkamer geheel laten stucen is over het algemeen goedkoper dan uw badkamer te laten bekleden met badkamertegels. Leest hier alles over op deze pagina.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!