Sinds 1995

Badkamer plafond stucen

Stucwerk in een badkamer is bijna niet meer weg te denken. Een badkamer laten stucen is momenteel populairder dan een badkamer laten tegelen. Met de prachtige strakke waterdichte afwerkingen zijn tegels in een badkamer overbodig geworden.

Leest u hier alles over welke materialen er gebruikt worden om een badkamer plafond te laten stucen en de kosten per m2 die berekend worden voor waterdicht stucwerk.

glad badkamer plafond stucen
Glad stucwerk plafond badkamer

Welk stuc materiaal op een badkamer plafond?

Als een badkamer verbouwd wordt zullen in de meeste gevallen gipsplaten of stucplaten worden gemonteerd aan het badkamer plafond. Stucplaten zijn de perfecte ondergrond voor de stucmortel die gebruikt zal worden. Mocht er toch een andere ondergrond gebruikt worden dan kan er een voorstrijkmiddel worden toegepast die wel de juiste hechting geeft.

In het algemeen wordt een badkamer plafond gestuct met een gipsgebonden mortel. Gips is dampdoorlatend en na het afwerken (schilderen) kan deze bijna geen vocht meer opnemen. Een badkamer plafond wordt dus gestukadoord met gips en zal nooit voor problemen zorgen tenzij er een stukadoor het plafond stuct die geen kennis heeft van de ondergronden.

Wat kost een badkamer plafond laten stucen?

De gemiddelde kosten om een badkamerplafond te laten stucen liggen tussen de € 20,- en € 30,- per m2. Afhankelijk hoe groot het oppervlakte van het badkamer plafond is. De totaalkosten van het stucwerk op het plafond kunnen dus wat variabel zijn.

De kosten die de meeste stukadoors berekenen voor het stucen van een badkamer plafond zijn van meerdere aspecten afhankelijk. Denk hierbij aan:

  • Voorrijkosten
  • Vierkante meter prijs
  • Uurtarief van de stukadoor
  • BTW tarief hoog of laag
badkamer plafond stucen

Welke plafondafwerking

Elke soort plafondafwerking heeft een andere prijs. Maar welke plafondafwerking wordt er gebruikt in een badkamer? Wij als erkend stukadoorsbedrijf raden aan om een badkamerplafond glad te laten stucen.

Waarom een glad badkamerplafond?

Een badkamer is vaak betegeld met tegelwerk tot aan het plafond. Door de vele voegen maakt het de muren vrij druk en zal een glad en strak plafond wat meer rust geven in de badkamer.

Ook is een glad badkamerplafond makkelijker te schilderen dan een plafond met structuur.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!