Sinds 1995

Betonlook

Bent u aan het zoeken naar een decoratieve afwerking voor uw vloer of wanden in de badkamer, douche of gewoon in uw woonkamer? Maar u wilt geen tegels meer! Dan is betonlook stuc het geen wat u zoekt.

Trendy betonlook stucwerk op uw wanden is een mooie decoratie afwerking wat vaak in badkamers of als de achterwand van een keuken wordt gestuct.

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over de prijs per m2 en de mogelijkheden van betonlook stucen.

Beal mortex stuc

Waar kan betonlook worden aangebracht?

Het betonlook idee geeft een oude maar toch ook een moderne sfeer in uw woonkamer badkamer of wc ruimte. Deze stucwerk techniek word dan ook vaak toegepast op of in:

 • Achterwand keuken
 • Badkamers ( wanden en vloer in plaats van tegelwerk )
 • Aanrechtblad
 • Vloer
 • Douche
 • Trap

Zoals u kunt zien kan deze afwerking bijna overal worden toegepast. Is het niet de schouw in uw woonkamer dan kan u het wel laten aanbrengen op het keukenblad.

Betonlook stucwerk in de badkamer

Als u geen badkamertegels meer wilt op de vloer of muren dan is betonlook stuc een uitstekende manier om af te werken.

Betonlook kan geheel waterdicht worden afgewerkt door middel van een 2 componenten epoxy laag.

U kunt zowel de douchewanden als de vloer van de badkamer in betonlook laten stucen. Door de 2 componenten laag aan te brengen zullen de wanden en de vloer stoot en krasvast wezen en is een beschadiging bijna onmogelijk.

stucwerk badkamer over tegelwerk

Betonlook op de muren

Betonlook als wandafwerking geeft een zeer industrieel stoer effect voor de geen die van modern stucwerk houd.

Betonlook word aangebracht met een laag dikte van 2mm tot aan 4 mm en afgewerkt met water om zo een structureel effect te creëren.

De originele kleuren zijn vaak licht grijs zoals beton in het echt is maar u kunt ook voor een andere kleur kiezen.

Door de juiste hoeveelheid pigment toe te dienen krijgt u een schitterend eindresultaat in uw woonkamer of keuken.

Prijzen betonlook stuc

Voor een goede kwaliteit betonlook te laten stucen in natte ruimtes zoals uw badkamer, douche of de achterwand van uw keuken moet u al snel rekening houden met een prijs van rond de € 120 per m².

Omdat in natte ruimtes de 2 componenten coating moet worden aangebracht zal de stucadoor meerdere malen terug moeten komen om de muren of de vloer te behandelen.

Mocht de betonlook afwerking niet met de 2 componenten laag afgewerkt worden zoals de muren in uw woonkamer dan zal de prijs een stuk lager liggen namelijk rond de € 70 per vierkante meter.

Voor een trap of aanrechtblad zal er een aparte prijs worden gemaakt aangezien deze veel hoeken en kanten heeft en hierdoor vele malen bewerkelijker is dan de wanden of vloer van een badkamer.

Betonlook kan op verschillende manieren worden aangebracht en glad worden gepleisterd ,dit kan met een rustige structuur of juist met een drukke structuur wat uw keuze ook is wij maken het voor u!

Bespaar op de prijs!

Ben u nieuwsgierig geworden naar de exacte prijzen van het betonstuc? Vraag dan gewoon eens een gratis stucadoor offerte aan!

Door het aanvragen van een offerte komt u er al snel achter wat de kosten zullen zijn om uw badkamer of keuken te laten voorzien van betonlook. Na het invullen van het offerte formulier zullen wij u binnen 24 uur de prijsindicatie toesturen.

betonlook stucwerk

Microbeton en microcement

Een van de nieuwste technieken is microbeton of microcement. Dit product kan zowel op de vloeren als op de wanden maar is wel een stuk prijziger dan de boven omschreven betonlook stuc.

Microcement is een speciaal watervast materiaal wat bestaat uit kalk cement en marmerpoeder wat deze afwerking zeer hard maakt.

De kleuren en effecten van deze afwerking zijn vergelijkbaar met de boven beschreven betonlook afwerkingen.

De prijzen van stucwerk het zogenaamde microbeton liggen vele malen duurder dan die van de normale betonlook. Prijzen zoals €180 per m²  hoeft u niet raar van op te kijken voor dit fantastische product.

Mocht u meerder m² willen laten stukadoren zal de prijs uiteraard bespreekbaar zijn. Vergeet niet dat dit product speciaal gemaakt is om zwembaden te stucen en ook nog eens als afwerking voor een vloer gebruikt kan worden.

Beal Mortex

Als we het hebben over een goede kwaliteit betonlook dan valt Beal Mortex zeker hieronder. Beal is een micro-mortel die wel tegen een stootje kan.

Het bied vele mogelijkheden voor zowel nieuwebouw als bestaanden woningen. Denkt u hierbij aan:

 • Binnen en buiten
 • Vloer, wand en plafond
 • Douche, badkamer of zwembad
 • Meubels en decoratie
 • In veel verschillende kleuren te verkrijgen

Het aanbrengen van deze soort betonlook brengt meerdere voordelen met zich mee.

Zo heeft dit materiaal een uitstekende flexibiliteit en een zeer goed hechtvermogen, en is uitstekend om op een houten ondergrond aan te brengen wat bij vele materialen niet mogelijk is.

Kleurmogelijkheden

Als u kiest voor een zachte uitstraling op uw muur dan is het natuurlijk belangrijk de juiste kleur toe te passen.

De pigment kleuren die gemengd kunnen worden geven altijd dat kleine beetje extra aan u woonkamer of badkamer wat u zoekt.

Een betonlook hoeft natuurlijk niet altijd grijs te zijn maar kan als voorbeeld ook in licht bruin of een pastel kleur aangebracht worden.

Wij kunnen u altijd helpen de juiste kleur combinaties uit te kiezen.

Badkamer meubel

Zoals we hierboven al vertelde is het afwerken van hout zoals MDF een goede mogelijkheid. De meeste badkamermeubels worden voorzien van MDF panelen die u prachtig kunt laten stucen met bijvoorbeeld Beal Mortex.

Als u eens wat anders wilt dan schilderwerk kies dan voor betonlook stukwerk!

Vragen & Antwoorden

Wat kost betonlook stucwerk?

De prijzen van betonlook stucwerk varieert gemiddeld tussen de 60 euro per m² tot aan de 120 euro per m² afhankelijk van de waterdichtheid. Lees u hier alles over de prijs per m2 van betonlook stucen.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!