Home » Binnen stucwerk » Dunpleister nieuwbouw
Dunpleister nieuwbouw
De tijd van dik stucwerk aanbrengen in de nieuwbouw is voorbij. De wanden en plafonds in nieuwbouwwoningen worden namelijk al grotendeels vlak en strak opgeleverd. Waarom zou je dan door een stukadoor nog een dikke laag gips laten aanbrengen?
De buiten en binnenwanden van een nieuwbouwwoning worden behangklaar opgeleverd en de plafonds bestaan al uit zeer vlakke betonplaten. Hierdoor is het aanbrengen van een dunpleister filmlaag al voldoende om de muren en plafonds sausklaar te stucen.
Leest u op deze pagina alles over wat dunpleisteren inhoud de m2 prijzen van nieuwbouw stucen en de garantie.
Inhoud pagina
Wat kost dunpleisteren van een nieuwbouwwoning?
Hoeveel goedkoper is dunpleister ten opzichte van traditioneel stucwerk? De dunpleister kosten voor een nieuwbouw woning liggen gemiddeld rond de 10,- en 12,- euro per m2. Omdat dunpleister machinaal wordt aangebracht met een laagdikte tussen de 1 tot 3 mm is deze stucwerk methode een stuk goedkoper.
Wilt u exact weten wat uw gehele nieuwbouwwoning laten stucen kost? Vraag dan is geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Na het aanvragen rolt de prijs zo uw mailbox in.
Waarom kiezen voor dunpleister?
Dunpleister is een mortel die je kant-en-klaar kunt aanbrengen. Het is een kalkvrije egalisatie pleister op basis van een kunstharsdispersie. De bestandsdelen bestaan uit de zelfde als latexverf.
Een groot voordeel van dunpleisters is dat de bindmiddelen meteen de juiste hechting geven. Zo is voorstrijken overbodig en kan de dunpleister direct worden aangebracht op de muren en de plafonds in de nieuwbouw.
Hoe wordt dunpleister aangebracht?
Een van de meest belangrijkste eigenschappen is dat dunpleister machinaal wordt aangebracht met een airless dunpleister machine. De dunpleisterpasta is goed verspuitbaar door zijn viscositeit. Meet een zeer hoog vullend vermogen en een laagdikte van 2 tot 3 mm is het glad stucen van nieuwbouw muren een fluitje van een cent.
Is er een verschil tussen dunpleister en stucwerk?
Het mooiste van het aanbrengen van een gladde dunpleister is dat je het verschil tussen een dikke stuclaag of een dunne stuclaag ( de dunpleisterlaag dus ) niet kunt zien. Onze stukadoor voert de juiste handelingen van het dunpleisteren uit zodat het verschil niet waar te nemen is.
U bent dus een stuk goedkoper uit voor het zelfde eindresultaat!
Veel dunpleister soorten drogen echter spierwit op in tegenstelling tot traditioneel stucwerk wat vaak wat geel wilt uitslaan. Nadat de laatste eindlaag met latex verfspuitwerk behandeld is is het verschil tussen dunpleister en stucwerk niet meer te zien.
De juiste voorbereiding treffen
Natuurlijk is het van groot belang dat onze stukadoor de juiste voorbereidingen treft in uw nieuwe woning. Denkt u hierbij aan het plaatsen van wapeningsgaas tegen de scheurvorming of het afsmeren van de hoeklijnen. Ook de kritieke punten zoals de kunststof strippen om de gibo wanden heen zullen in het gaasband worden gesmeerd.
De V-naden in de plafonds zullen worden verstevigd met 25 cm breed wapeningsgaas zodat deze nauwelijks nog kunnen gaan scheuren. Naast alle voorbereidingen zal onze stukadoor minimaal 2 lagen dunpleister aanbrengen om de kleine onregelmatigheden uit de muren en de plafonds te kunnen krijgen.
Het schuren van de dunpleisterlaag
Na het drogen van de wanden en/ of de plafonds zullen deze met een speciale schuurmachine lichtjes worden opgeschuurd. Dit schuren gebeurd met een zeer fijne korrel en zorgt ervoor dat alle kleine oneffenheden uit de pleisterlaag worden weggewerkt.
Na het schuren van de aangebrachte dunpleister zullen de wanden en plafonds nog knapper en gladder zijn dan sausklaar stucwerk. Met deze werkwijze zijn alle afgewerkte oppervlaktes klaar om in de latexverf gespoten te worden.
Latexverf spuiten
Bij uitstek is een nieuwbouwwoning zeer geschikt om te spuiten met latexverf. Het spuiten van wanden en plafonds is een goedkoper alternatief dan het traditionele rollen van latexverf. Wanden en plafonds spuiten is een tijdbesparende klus en geeft een veel mooier en strakker eindresultaat dan het rollen van de verf.
Omdat het schilderwerk veel sneller uitgevoerd kan worden is het spuiten van de muren en plafonds met verf een stuk goedkoper. Zo kan een woonkamer of een geheel huis al binnen 2 werkdagen opgeleverd worden. Wilt u graag weten wat het kost om uw nieuwbouwwoning te laten spuiten met latexverf? Vraag dan eens geheel vrijblijvend de prijzen bij ons aan.
Voordelen van dunpleister?
Nu u de belangrijkste informatie heeft gelezen over het dunpleisteren van een nieuwbouwwoning zullen wij de belangrijkste voordelen even onder elkaar zetten:
Goedkoper dan stucen: Dunpleister spuiten en muren glad afwerken is een stuk goedkoper dan traditioneel stucwerk met gips. De snelle doorlooptijd speelt hier een grote rol in.
Snelle doorlooptijd: Omdat de dunpleister veel sneller droogt dan gips zal uw woning sneller opgeleverd worden door onze stukadoor. Een gehele nieuwbouwwoning stucen en latex spuiten is al binnen een week te realiseren.
Geen nieuwe hoekprofielen nodig: Door de dunpleister kunnen de stukadoors de uit de bouw gestelde hoeklijnen gebruiken. Nieuwe stucprofielen plaatsen is nu overbodig.
Minder scheurgevoelig: Omdat dunpleister materiaal beter tegen scheuren kan dan gips zult u een stuk minder last krijgen van krimp en haar scheurtjes.
Kan je met dunpleister een plafond stucen?
Je kan met dunpleister prima een plafond glad maken. Echter kan dit niet over elk soort plafond. Afhankelijk van welke ondergrond het plafond is kan je met dunpleister geen laagdiktes bereiken van 1 of 2 cm. Een nieuwbouw plafond van kaal beton of spackspuitwerk kan bijvoorbeeld prima.
Maar een plafond van gipsplaten of oud stucwerk wordt een lastig verhaal. In de nieuwbouw worden vaak breedplaat of kanaalplaten met een V-naad gebruikt. Door de V-Naad van te voren te behandelen met gips en gaasband kunnen deze voor een zeer scherpe prijs gedunpleistert worden.
Echter moet onze stukadoor wel opletten dat er geen niveau verschil tussen de platen zit.