Sinds 1995

Nieuwbouw muren afwerken

De meeste nieuwbouwbewoners zijn een beetje angstig om zijn of haar nieuwbouwwoning te laten stucen. Maar waarom bang? De angst dat er scheurtjes optreden in de muren of plafonds van de nieuwbouw is erg groot maar totaal overdreven.

Echter brengt hierdoor het laten stucen van een nieuwbouwwoning vele vragen met zich mee. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Kan ik mijn nieuwbouw woning wel meteen laten stucen?
 • Gaat mijn nieuwbouwwoning scheuren nadat er gestuct is?
 • Krijg ik garantie op het stucwerk?
 • Komt het scheuren door het stucwerk?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen is het antwoord op de bovenstaande vragen JA er is altijd kans op scheurvorming in de nieuwbouw. Echter hoeft u het stucwerk niet te laten vervallen voor bijvoorbeeld behang of andere wandafwerking. Wij gaan u vertellen waarom.

dunpleister nieuwbouw
Muren afwerken in nieuwbouw woning

Kies voor dunpleister stucwerk!

Bij het opleveren van uw nieuwbouwwoning zullen de muren behangklaar zijn en de plafonds met spackspuitwerk afgeleverd worden. Mocht u een beperkt budget hebben dan is dunpleister de oplossing om de muren en de plafonds glad te laten stucen in uw nieuwbouwwoning.

Door u wanden glad te laten stucen met dunpleister bent u een stuk goedkoper uit dan het laten stucen met traditioneel stucwerk. Hoe dit kan? Dunpleister wordt namelijk machinaal aangebracht met een airless spuitmachine en komt in een veel dunnere laagdikte op zowel de muren als de plafonds.

De dikte is maar 1 tot 3 mm dik in tegenoverstelling tot gips wat vaak 1 cm dikte bereikt.

Waarom is dunpleister de beste muur afwerking?

Omdat dunpleister glad wordt afgewerkt en zeker niet duur is is dit de ideale muurafwerking voor nieuwbouw. Door zijn gladde afwerking zijn scheurtjes simpel te herstellen en zult u deze niet meer terug zien.

Bij andere muurafwerkingen zoals spachtelputz of een muurafwerking met structuur is dit wel een ander verhaal. Reparatie aan dit soort afwerkingen zullen altijd in het zicht blijven.

stucwerk nieuwbouw
Afgewerkte muren in een nieuwbouwwoning

Wat kost nieuwbouw muren afwerken?

Uiteraard brengt het stucen of dunpleisteren van een nieuwbouwhuis kosten met zich mee. De stucwerk prijzen zijn afhankelijk van het soort stucwerk wat u uit kiest. We zullen de meest voorkomende soorten wandafwerkingen in de nieuwbouw even onder elkaar zetten inclusief de bijbehorende prijzen per m2.

 • Muren glad laten stucen (dunpleister) prijs vanaf 10 euro per m2 inclusief materiaal.
 • Plafonds glad stucen inclusief V-naden dichten prijs vanaf 15 euro per m2 inclusief materiaal.
 • Spackspuiten (structuur) muren of plafonds 8 euro per m2 inclusief materiaal.
 • Verfspuiten (kleur wit) muren en plafonds vanaf 7 euro per m2 inclusief verf.

Behangen of stucen in een nieuwbouwwoning?

De meeste nieuwbouwbewoners willen nogal twijfelen of zei nu moeten kiezen om de muren te behangen of te voorzien van stucwerk. Maar waarom zou u dubbele kosten gaan maken. Als u uw nieuwbouw muren laat behangen kan in de loop van de tijd het behang weer verwijderd worden omdat men dan toch weer laat stucen.

Bouwbehang is maar tijdelijk en stucwerk is voor een zeer lange tijd.

Hoe zit het met de scheuren in een wandafwerking?

Wat kan een stukadoor nu eigenlijk doen tegen de scheuren in een wandafwerking? En is er eigenlijk wel wat aan scheuren in de nieuwbouw te doen? Uiteraard treffen onze stukadoors alle maatregelen die genomen moeten worden voordat zei overgaan tot het stucen van de muren en de plafonds.

Denk hierbij aan:

 • Gaasband / Wapeningsgaas plaatsen
 • Inwendige hoeken insnijden en afkitten
 • De juiste hecht primer gebruiken
latex spuiten nieuwbouw
Latex spuiten nieuwbouw

Latex spuiten goedkoper dan rollen…

Als uw nieuwbouwwoning net is opgeleverd dan zullen de muren behangklaar zijn. Dit betekend dat hier nog een laagje pleisterwerk (stucwerk) over aangebracht moet worden.

Nadat deze pleisterlaag is aangebracht zal deze nog geschilderd moeten worden met latexverf. Omdat men vaak de gehele nieuwbouwwoning meteen wilt gaan schilderen is het misschien wel een stuk goedkoper om de gehele nieuwbouw woning te laten spuiten met latexverf.

Latex spuiten gaat veel sneller en geeft een veel mooier en strakker eindresultaat dan het traditioneel schilderen met de roller.

Leest u hier alles over latex spuiten de de goedkope vierkante meter prijzen.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!