Sinds 1995

Plafond stucen in nieuwbouw

Niemand wilt natuurlijk een plafond met onregelmatigheden, scheuren of lelijke V-naden van de betonnen kanaalplaten in zijn nieuwbouw of renovatiewoning. De meeste mensen storen zich hier vreeslijk aan en weten niet hoe snel zei een stukadoor moeten inhuren om het plafond weer mooi glad en strak te laten stucen.

Maar wanneer is het echt noodzakelijk om je plafond te laten stucen door een stukadoor? Op deze lastige vraag zullen wij u het antwoord gaan geven op deze pagina.

nieuwbouw plafond glad stucen
Nieuwbouw plafond glad stucen en V-naden dichten

Wanneer een plafond stucen?

Er kan natuurlijk van alles gebeuren met de plafonds in uw woning. Het kan zijn dat de plafonds bij aankoop van de woning flink vergeeld zijn en beschadigingen bevatten, maar het komt ook vaak voor dat er lekkage plekken in de plafonds aanwezig zijn.

Door dit soort redenen is het natuurlijk prachtig als u uw plafonds opnieuw glad kunt laten stucen. In een nieuwbouwwoning is dit weer een ander verhaal. De plafonds in nieuwbouwwoningen worden standaard opgeleverd met spackspuitwerk (structuurpleister).

Veel nieuwbouwbewoners vinden dit afschuwelijk omdat de bouwer van de nieuwbouwwoning ook nog eens de V-naden in het zicht laat van de betonnen kanaalplaten. De meeste nieuwbouwbewoners kiezen er dan ook voor om de gehele woonkamer te laten glad stucen.

Wat kost een plafond stucen eigenlijk?

Veel stukadoors maken wat ingewikkelde berekeningen zodat de m2 prijs van een plafond stucen altijd weer anders uitkomt. Zo wordt er vaak een onderscheid gemaakt in de kosten van de verschillende ondergronden, een boven of beneden verdieping of het aantal strekkende meters wapeningsgaas.

Echter houd de Stuc-Gigant het liever wat makkelijker. Wij berekenen altijd vaste m2 prijzen naar onze klanten die beginnen vanaf 15,- euro per m2 om een plafond glad te laten stucen in een nieuwbouwwoning. Wilt u de plafonds laten stucen in een renovatiewoning? Dan kunt u rekening houden met prijzen vanaf 17,- euro per m2.

stucwerk nieuwbouw plafond
Glad stukwerk nieuwbouw plafond

Plafond stucen nieuwbouw hoe zit dat?

De stukadoors van de Stuc-Gigant zijn in alle soort woningen aan het stucen. Echter worden wij ook wel de nieuwbouw specialist genoemd. Nieuwbouw stucen is wat wij dagelijks doen met ons dunpleister systeem. Zo kunnen wij het stucen van plafonds voordeliger uitvoeren dan traditioneel stucwerk.

Veel mensen denken dat het stucen van de plafonds in een nieuwbouwhuis niet nodig is omdat deze al met spack gespoten zijn. Toch hebben wij veel klanten die dit simpel gezegd niet mooi vinden en hun plafond liever glad laten stucen.

Ook zijn de V-naden een doorn in het oog voor veel van onze klanten. Door stucwerk aan te brengen met wapeningsgaas zorgen wij ervoor dat ook de V-naden zijn weggewerkt en je deze niet meer kunt zien. Een groot glad gestukadoord plafond dus.

Na het dunpleisteren van het plafond kunt u een overweging maken het gehele plafond te laten spuiten met latexverf. Het spuiten van latexverf gaat een stuk sneller dan het traditioneel rollen. Ook zullen er geen banen en strepen ontstaan en is dit het neusje van de zalm als we het hebben over glad en strak stucwerk.

Lees hier meer informatie over de prijzen van latex spuiten.

Plafond stucen van gipsplaten hoe zit dit?

Een plafond laten stukadoren kan op meerdere ondergronden. Denkt u hierbij aan beton, gipsplaten, stucplaten, of fermacell platen. Bij al deze ondergronden is een hechtprimer aanbrengen noodzakelijk. Echter bij de juiste montage van stucplaten is dit niet nodig en kan de stuclaag zo aangebracht worden.

Wat zijn stucplaten?

Stucplaten zijn speciale gipsplaten waar de hechtbrug tussen de plaat en de gips al aanwezig is. Stucplaten zijn er tegenwoordig te verkrijgen in 40cm breedte en 60 cm breedte. Er is maar een materiaal waar je niet overheen kan stucen en dat is hout.

U kunt hier denken aan MDF platen, spaanplaat of multiplex. Heeft u toch een muur of plafond van hout? Dan zullen hier eerst gipsplaten over heen aangebracht moeten worden. Zo kan onze stukadoor de garantie geven die ook nodig is.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!