Muren stucen

Wilt u een buitenmuur stucen? Wat kost muren stucen? Wat kost muren laten stucen?

Talloze vragen waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan. Een muur stuur stucen wordt gedaan door een stukadoor.

Het doel hiervan is om een glad en egaal oppervlakte te maken. Hoewel veel mensen kiezen voor glad stucwerk zijn er nog heel veel andere mogelijkheden.

Het is maar net waar uw smaakt ligt.

Wilt u de muren laten stucen in uw nieuwbouwwoning? Of heeft u een renovatiewoning? Wat de klus ook is, er is veel mogelijk.

Wij laten zien wat prijzen voor muren stucen zijn per m2. Daarnaast gaan verder in op de talloze mogelijkheden van het stucen.

stucen in Amsterdam

Muren stucen kosten

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, de kosten kunnen namelijk erg verschillen. Voor stucwerk kunt u tussen de 5 en de 25 euro betalen per m2.

De prijs hangt van meerdere factoren af, zo is de dikte van het stucwerk invloedrijk voor de prijs. Maar ook hoe de staat van uw muur is. Als u een muur heeft met veel plooien en oneffenheden is er meer werk voor nodig om alles sharp te krijgen, hierdoor kan de prijs hoger uitvallen.

Er is immers materiaal nodig om de muur glad te krijgen. De stukadoor heeft meer nodig en moet dikker smeren, dit kost veelal meer tijd. De prijs kan zo iets duurder worden. Dit is handig om alvast te weten.

Er zijn nog talloze factoren die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Zo is het prettig wanneer de stukadoor makkelijk bij zijn werk kan. Het kan echter ook zijn dat hij een trap of een steiger moet gebruiken.

Ook dit soort factoren wegen mee in de uiteindelijke kosten. Om het wat makkelijker te maken hebben wij alvast een overzicht voor u gemaakt, dit puur ter indicatie. Het gaat om de stukadoorskosten per m2.

Let u op deze prijzen zijn inclusief materiaal!

Klus stukadoorGemiddelde prijs stukadoor per m2
Plafond stucen€ 13 – € 24
Behangklaar stucen€ 10 – € 16
Spackspuitwerk€ 8 – € 12
Sierpleister / spachtelputz€ 14 – € 20
Schuurwerk€ 15 – € 23
Sausklaar stucen€ 9 – € 20
Raapwerk€ 16 – € 24

Nu heeft u een klein overzichtje van de prijs van een stukadoor. Stel u wilt de muren laten doen van uw gloednieuwe nieuwbouwhuis, de gemiddelde oppervlakte bedraag 90 vierkante meter.

De stukadoor heeft een tarief van gemiddeld 14 euro per m2. De eindprijs zou dan op € 1260 uitkomen. Dan heeft u alle muren voorzien van glad stucwerk. De prijs van het stucwerk is inclusief de btw.

Nieuwbouw stucen

Een nieuwbouwwoning blijft voor veel mensen lastig qua stucen. Veel mensen zijn bang voor scheuren en ander oneffenheden bij het stucen van een nieuwbouwwoning.

Ook wij krijgen regelmatig vragen als: ‘krijg ik scheuren wanneer ik mijn nieuwbouwwoning laat stucen?’, ‘Kan ik mijn nieuwbouwwoning niet beter gaan behangen?’, ‘Stucen of behangen?’.

In vele gevallen wordt de nieuwbouwwoning behangklaar opgeleverd. Meestal zijn de muren en plafonds dan voorzien van een laag spackspuitwerk.

Dit kan natuurlijk een hoop geld kosten. Echter zijn er veel mogelijkheden om de prijs te laten drukken.

Glad stucwerk nieuwbouwwoning

Wij zijn voorstanders van glad stucwerk, zeker in een nieuwbouwwoning. Het is een stuk goedkoper dan normaal stucen en daarnaast voorkomt het een hoop narigheid, denk aan scheurtjes. Deze zijn met glad stucwerk veel makkelijker te herstellen.

U wilt natuurlijk dat uw nieuwbouwwoning er volmaakt wordt. Het stucwerk zorgt ervoor dat uw muren en plafonds perfect worden afgewerkt en zodat u er nog jaren van genieten. Wij raden u wel aan om het stucwerk als eerste te doen.

Dat wil zeggen: voordat de keuken wordt geplaatst en voordat de vloeren worden gelegd. De volgorde is essentieel, zo voorkomt u nare bijkomstigheden.

Sausklaar stucen

Sausklaar stucen is een mooie gladde afwerking. Zo kan er gemakkelijk een verflaag over worden aangebracht. De kosten voor het sausklaar stucen van de muren zijn afhankelijk van hoe de muren zijn.

Zitten er veel oneffenheden op de muur? Dan kan het zijn dat het meer werk gaat kosten en dus meer geld gaat kosten.

Wanneer de muren vlak zijn kan er een pleisterlaag worden aangebracht van enkele millimeters worden aangebracht. Dit kost ongeveer 8 euro per vierkante meter. Dit gebeurt vooral voor muren die behangklaar worden gemaakt.

Het kan ook zijn dat muur totaal niet vlak is, er zitten teveel onzuiverheden in de muur. Er moet dan een raaplaag overheen worden gebracht. Dit is een veel dikkere laag dan de pleisterlaag.

De kosten voor een raaplaag kunnen flink uiteen lopen, de prijzen liggen gemiddeld tussen de 16 en de 22 euro.

Stucen muren buiten

De mogelijkheden voor stucen zijn eindig zo kunt u ook een buitenmuur stucen. Toch komen er wat andere dingen bij kijken wanneer u buiten aan de slag gaat.

De stuclaag die voor buiten wordt gebruikt is geheel anders dan de laag van binnen.

De buitenlaag krijgt immers te maken met aller weersomstandigheden. Ook moet er andere verf voor de buitenmuren worden gebruikt.

Meestal wordt het stucwerk van buiten gecombineerd met isolatiemateriaal. Je kan van lelijk isolatiewerk alsnog iets moois maken dankzij goed stucen een laag verf. De kosten voor het stucen buiten kunnen wel wat duurder uitvallen.

Het stucen buiten is een stuk zwaarder, daarnaast moet er veel ander materiaal worden gebruikt voor het stucen. De specie is cementgebonden in plaats van gipsgebonden.

Tot slot krijgt de stukadoor te maken met weersomstandigheden. In de regen gaan stucen heeft weinig zin, het moet droog zijn.

Badkamer stucen

We hadden het in de vorige alinea al even over andere soorten stucwerk. In vochtige ruimtes als een badkamer of douche is er ook sprake van andere technieken bij het stucen.

Er moet een zogenaamde vochtbestendige onderlaag worden aangebracht. Zo blijft het stucwerk mooi én waterdicht.

Wanneer de muren mooi zijn afgewerkt en vlak zijn is het zelfs nog mogelijk om een tegellaagje af te werken. Of u kunt kiezen voor een puntgave betonlook.

Een absolute aanrader voor iedereen die iets anders wilt hebben. Zolang de waterdichte coating wordt gebruikt is er veel mogelijk.

Wat gebeurt als de coating niet waterdicht is? Dan krijgt u vochtplekken op muren en zal het stucwerk gaan loszitten. Mooi is het in ieder geval niet.

Gips en kunsthars stucen

Gips en stucen zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tijdens het stucen wordt bijna altijd gebruikt gemaakt van gips. Dit komt doordat gips heel betrouwbaar is.

Er ontstaat een mooi vlak oppervlakte. Verder kunnen er ook ander materialen voor gebruikt worden voor het stucen. Denk hier aan kunsthars gebonden mortel of cement gebonden mortel.

De effecten zijn heel verschillend. Kunsthars is erg hard en kan heel dun en summier worden aangebracht.

Behangklaar stucen

Egale en vlakke muren. Het is noodzakelijk als uw nog wil gaan behangen. Er mogen geen onzuiverheden op de muur zijn, anders gaat u dat dit terugzien in het uiteindelijke behang. Dat zou zonde zijn nietwaar?

Nog een voordeel: behangklaar laten stucen is goedkoper dan sausklaar laten stucen. Een paar kleine oneffenheden maken namelijk niet uit.

Het hoeft niet zo spekglad te zijn als met sausklaar laten stucen. Dit kan veel tijd en geld schelen. Stucen is een beter optie dan behangen. Waarom? Nou omdat behangen er een stuk minder strak uitziet dan stucwerk.

Tot slot kunt altijd nog over het stucwerk behangen plakken. Dat is andersom niet mogelijk. Je kan niet over behang heen stucen. Reken uit uw winst!

Plafonds stucen

Of u nou uw renovatiewoning of uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen, bij ons is het allemaal mogelijk. Naast het stucen van muren nemen wij ook graag uw plafonds onder handen.

Het stucen op plafonds is iets gecompliceerd, wij maken het graag zo mooi mogelijk voor u.

Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor de afwerkingen, kleuren en materialen.

Wilt u bijvoorbeeld iets speciaal met uw muren? Dankzij moderne stuctechnieken kunnen wij een reliëf aanbrengen.

Zo krijgt u straks het allermooiste resultaat.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Prijzen muren stucen per m2

Het is altijd een goed besluit wanneer u uw muren laat stucen. Het stucen biedt betere bescherming en zorgt daarnaast voor een strakke en moderne uitstraling.

U kunt het verder geheel naar eigen smaak inrichten. Of u nou behangklaar, sausklaar of een speciale afwerking wilt hebben; het is allemaal mogelijk wanneer u het laat stucen.

Spuiten of verven van stucwerk

De muren zijn gestuct. Nu nog de afwerking. Wanneer u gaat verven of spuiten is het noodzakelijk om de muren egaal te hebben.

Het spuiten van de muren is een stuk goedkoper dan het laten schilderen van de muren. Daarnaast is het resultaat zonder strepen of andere oneffenheden. Het werk gaat een stuk sneller, wel moet u alles goed laten afplakken.

Stucwerk drogen

Het is belangrijk om het stucwerk zo goed mogelijk te laten drogen voordat u er verder mee aan de slag gaat. De droogtijd is van meerdere facetten afhankelijk: de dikte en de materie.

Muren stucen met cement duurt bijvoorbeeld een stuk minder lang dan gips. Dikkere lagen duren altijd langer dan dunnere lagen stucwerk.

Wij hebben u in dit artikel meer informatie gegeven over het stucen van muren. Ons bedrijf is gespecialiseerd in stucen.

Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij snappen dat u niet teveel wilt betalen voor het stucen in uw woning en denken daarom graag met u mee.

De beste kwaliteit voor een mooie voordelige prijs.

Zo kunt u straks optimaal genieten van het nieuwe stucwerk in uw woning!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!