Sinds 1995

Muren stucen

Stukadoren is een proces van het aanbrengen van een gips- of cement gebonden mortel op muren en plafonds. Door een muur te stucen zal deze glad, strak en vlak worden achtergelaten.

Het stucen van muren vereist vaak een zeer goede voorbereiding. Denk hierbij aan:

  • Verwijderen van behang
  • Verwijderen van oude tegels
  • De juiste hechtprimer aanbrengen

Nadat de juiste voorbereidingen zijn getroffen kunnen wij het stucwerk aanbrengen op de volgende manier.

  1. Wij mengen de stucmortel volgens de aanwijzingen. We laten de stucmortel een paar minuten rusten voordat wij beginnen met het stucen van muren.
  2. Wij brengen een dunne laag stucmortel aan op de muur met een spaan. Onze stukadoors vanuit de bovenkant naar beneden en van links naar rechts, om de stuclaag goed te verdelen.
  3. Wij gebruiken een stucspaan om de stucmortel glad af te werken. Om zo het gewenste eindresultaat te krijgen.
  4. Wij laten de stucmortel vervolgens drogen. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de laagdikte die onze stukadoor heeft aangebracht.
  5. Na het drogen lopen wij hetr stucwerk netjes na op kleine oneffenheden.

Wij zullen u nu verdere informatie geven over de prijzen van muren stucen per m2. Daarnaast gaan verder in op de talloze mogelijkheden van wanden stucen.

Muren glad stucen

Muren stucen: Kostenoverzicht

Op de vraag “Wat kost het om muren te laten stucen”? Is geen eenduidig antwoord op te geven, de kosten kunnen namelijk erg uiteenlopen. Voor glad stucwerk kunt u tussen de 12,- en 25,- euro per m2 betalen.

De prijs hangt van meerdere factoren af, zo is de dikte van het stucwerk invloedrijk op de prijs. Maar ook hoe de staat van uw muur is. Als u een muur heeft met veel plooien en oneffenheden is er meer werk voor nodig om alles vlak en strak te krijgen, hierdoor kan de vierkante meter prijs hoger uitvallen.

Er is immers materiaal nodig om de muur glad te krijgen. Bij een slechte muur heeft de stukadoor meer materiaal nodig omdat hij dikker zal moeten smeren, dit kost veelal meer tijd. De prijs kan zo iets duurder worden. Dit is handig om alvast te weten.

Er zijn nog talloze factoren die belangrijk zijn om in de gaten te houden. Zo is het prettig wanneer de stukadoor makkelijk bij zijn werk kan. Het kan echter ook zijn dat hij een trap of een steiger moet gebruiken.

Ook dit soort factoren wegen mee in de uiteindelijke kosten. Om het wat makkelijker te maken hebben wij alvast een overzicht voor u gemaakt, dit puur ter indicatie. Het gaat om de stukadoors kosten per m2.

Let u op deze prijzen zijn inclusief materiaal!

Klus stukadoorGemiddelde prijs stukadoor per m2
Plafond stucen€ 15 – € 24
Behangklaar stucen€ 10 – € 16
Spackspuitwerk€ 8 – € 12
Sierpleister / spachtelputz€ 16 – € 20
Schuurwerk€ 15 – € 23
Sausklaar stucen€ 12 – € 20
Raapwerk€ 16 – € 24

Prijsvoorbeeld

Stelt u zich eens voor dat u de muren wilt laten stucen van een gloednieuw nieuwbouwhuis, en het gemiddelde oppervlakte bedraag 90 vierkante meter. Dan zal de stukadoor een tarief van gemiddeld 14,- euro per m2 berekenen. De eindprijs zou dan op € 1260,- uitkomen. Dan heeft u alle muren voorzien van glad stucwerk. De prijs van het stucwerk is inclusief de btw.

Nieuwbouw wanden stucen kan dit?

De muren van een nieuwbouwwoning laten stucen blijkt voor veel mensen een lastige beslissing. Dit komt omdat er nogal veel spookverhalen in de ronte gaan over de scheurtjes in een nieuwbouwwoning. Veel mensen zijn hier bang voor en durven hierdoor niet de beslissing te nemen om hun nieuwbouwwoning geheel te laten stucen.

Ook wij krijgen regelmatig vragen als: ‘krijg ik scheuren wanneer ik mijn nieuwbouwwoning laat stucen?’, ‘Kan ik mijn nieuwbouwwoning niet beter gaan behangen?

Onze ervaring met nieuwbouw stucen

Omdat wij een nieuwbouwspecialist zijn hebben wij juist hele goede ervaringen met het stucen van nieuwbouw. Of u nu het plafond glad wilt laten stucen of een prachtige gladde wandafwerking kiest, Onze stukadoors doen er alles aan om scheurvorming te voorkomen.

In de meeste gevallen wordt uw nieuwbouwwoning behangklaar opgeleverd. Meestal zijn de muren en plafonds dan voorzien van een dunne laag spackspuitwerk. De wanden en plafonds zijn dan wel wit maar zeker niet glad om te schilderen. Door dunpleisterwerk aan te laten brengen kunnen onze stukadoors de muren en plafonds voor een zeer schappelijke prijs glad en vlak voor u maken.

Uitvlakken muren

Wat is sausklaar stucwerk?

Sausklaar stucen is een mooie gladde afwerking die u na droging meteen kunt schilderen. De kosten voor het sausklaar stucen van de muren zijn afhankelijk van hoe recht de muren lopen.

Zitten er veel oneffenheden in de muren? Dan zal onze stukadoor meer werk moeten verrichten om de muren weer geheel vlak en strak te krijgen. Wanneer de muren in uw nieuwbouw of renovatiewoning vlak zijn kan er een dunne pleisterlaag worden aangebracht van enkele millimeters. De kosten hiervan liggen rond de 10,- euro per vierkante meter. Dit gebeurt vooral bij muren die behangklaar worden opgeleverd.

Het kan ook zijn dat muur totaal niet vlak is, er zitten teveel onzuiverheden in de muur of de muur is scheef gemetseld. Er zal dan een raaplaag moeten worden toegepast die een stuk dikker is dan een dunne pleisterlaag.

De kosten voor het aanbrengen van een raaplaag kunnen flink uiteen lopen, de prijzen liggen gemiddeld tussen de 16,- en de 22,- euro.(afhankelijk hoe dik de stukadoor het stucwerk moet aanbrengen.

Wat is behangklaar stucen?

Behanklare stucwerk wil zeggen dat de muren egaal en vlak worden opgeleverd. De muren zijn geschikt om te behangen en zeker niet om te schilderen. Er mogen geen grote oneffenheden in het afgeleverde stucwerk zitten, anders gaat u dat dit terugzien in het eindresultaat van het behang. Dat zou zonde zijn nietwaar?

Nog een voordeel: behangklaar laten stucen is goedkoper dan sausklaar laten stucen. Een paar kleine oneffenheden achter laten maakt namelijk niet echt uit.

Het hoeft niet zo spekglad te zijn als met sausklaar laten stucen. Dit kan veel tijd en geld schelen. Stucen is een beter optie dan behangen. Waarom? Nou omdat behangen er een stuk minder strak uitziet dan stucwerk.

Tot slot kunt altijd nog over het stucwerk behangen plakken. Dat is andersom niet mogelijk. Je kan niet over behang heen stucen. Reken uit uw winst!

Muren en plafonds glad stucen

Hoe lang moet het stucwerk op muren drogen?

Het is belangrijk om het stucwerk zo goed mogelijk te laten drogen voordat u er verder mee aan de slag gaat. De droogtijd is van meerdere facetten afhankelijk: de dikte en de materie.

Muren stucen met cement duurt bijvoorbeeld een stuk minder lang dan gips. Dikkere lagen duren altijd langer dan dunnere lagen stucwerk. Wij hebben u in dit artikel meer informatie gegeven over het stucen van muren. Ons bedrijf is gespecialiseerd in stucen.

Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan. Wij snappen dat u niet teveel wilt betalen voor het stucen in uw woning en denken daarom graag met u mee. De beste kwaliteit voor een mooie voordelige prijs. Zo kunt u straks optimaal genieten van het nieuwe stucwerk in uw woning!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!