Buiten stucwerk

Onze stucadoors stucen niet alleen uw woning van binnen maar kunnen ook de buitenkant van uw woning van een strakke laag stucwerk voorzien.

Buitenstucwerk wordt bijna altijd met cement gebonden stuc gedaan. Dit kan goed tegen vorst, regen en uv. Dit materiaal wordt ook wel cementmortel genoemd. De kosten liggen tussen de 60 en 120 euro, afhankelijk van het afwerkingsniveau en of de gevel ook geisoleerd moet worden.

Er zijn verschillende soorten buitenstucwerk. Wat ze gemeen hebben is dat alle soorten bestand zijn tegen weersinvloeden. Het afwerkingsniveau is verschillend per type stucwerk.

Stucwerk zonder isolatie

De meest voorkomende vorm van stucwerk is buitenstucwerk zonder isolatie. Er wordt gebruik gemaakt van kalkcement gebonden stuc.

Er worden eerst wapening netten aangebracht om scheuren in de toekomst te voorkomen. Dit helpt ook bij de hechting tussen de ondergrond en het nieuwe materiaal.

Het laten stucen van een buitenmuur zonder isolatie kost gemiddeld 60 euro per m2.

Stucwerk met isolatie

Als u de woning gaat laten stucen is dit een mooi moment om gevelisolatie aan te brengen. Er worden vaak isolerende platen aangebracht. De dikte van de platen verschilt, afhankelijk van het gewenste isolatie niveau.

De isolatie wordt tegen de ondergrond geplaatst. Daarna wordt het wapeningsgaas aangebracht en kan de muur gestuct worden.

Het isoleren van een buitengevel zorgt voor een besparing tot wel 25% op uw stookkosten.

De kosten van het stucen van een buitenmuur met gevelisolatie zijn gemiddeld 125,- per m2.

Pleisterwerk

U kunt uw gevel ook laten pleisteren. Een gepleisterde gevel heeft een dunne laag stucwerk, vaak ergens tussen de 2 en 4 mm. Pleisterwerk heeft wel een zeer hoog afwerkingsniveau maar is onvoldoende als de muur grotere oneffenheden heeft.

De kosten van pleisterwerk zijn gemiddeld 55,- per m2

Sierpleister

Naast normaal pleisterwerk met een glad afwerkingsniveau kan ook sierpleister aangebracht worden. Sierpleister heeft een korrel. De grootte van de korrel kunt u zelf kiezen.

Sierpleister wordt meestal bovenop het stucwerk als extra laag aangebracht.

De kosten van buitensierpleister zijn gemiddeld 75,- per m2

Betonlook

Tot slot kan een muur afgewerkt worden met een betonlook. Wij zien dit in de praktijk veel bij modernere woningen. Het geeft een moderne eigentijdse look. Een oude bakstenen muur kan in een mum van tijd een totaal andere uitstraling krijgen.

Betonlook stucwerk voor buiten kost gemiddeld 80 euro per m2 en kan zowel glad als met structuur afgeleverd worden.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!