Sinds 1995

Buiten stucwerk

Bent u van plan buitenshuis te laten stucen? Maar wist u dat er bij buiten stucen een cementgebonden mortel gebruikt moet worden in plaatst van gips?

Stuc voor buiten moet waterafstotend zijn en tegen vorst kunnen. Op deze pagina geven wij u de juiste informatie over een buitenmuur stucen en de verschillende mogelijkheden die een stukadoor toe kan passen. Ook leggen wij u uit wat buiten stucen kost.

buiten stucen

Wat kost buiten stucwerk?

Ons stukadoorsbedrijf stukadoort niet alleen maar een woning aan de binnenkant, ook worden er door onze stukadoors veel buitenmuren gestukadoord met een strakke laag stucwerk.

Buiten muren stucen wordt bijna altijd met cement gebonden stuc gedaan. Dit kan goed tegen vorst, regen en uv. Dit materiaal wordt ook wel een cementmortel genoemd. De kosten liggen tussen de 60,- en 120,- euro per m2 afhankelijk van het afwerkingsniveau en of de gevel ook geïsoleerd moet worden met buitengevelisolatie.

Er zijn verschillende soorten buitenstucwerk. Wat ze gemeen hebben is dat alle soorten bestand zijn tegen slechte weersinvloeden. Het afwerkingsniveau is verschillend per type buiten stucwerk.

Buiten stucwerk zonder gevelisolatie

De meest voorkomende vorm van stucwerk is buitenstucwerk zonder isolatie. Er wordt gebruik gemaakt van kalkcement gebonden stucmortel die fijn afgeschuurd of glad afgewerkt kan worden.

Voordat de buitenmuur gestuct kan worden zullen onze stukadoors eerst wapening netten aanbrengen om scheuren in de buitenmuren in de toekomst te voorkomen. Dit helpt ook bij de hechting tussen de ondergrond en het nieuwe stucmateriaal. Het laten stucen van een buitenmuur zonder isolatie kost gemiddeld rond de 60,- euro per m² inclusief materiaal.

buiten stucwerk met gevelisolatie
Buitengevelisolatie voor het stucen

Buiten stucen met gevelisolatie

Als u uw woning aan de buitenkant wilt laten stucen dan heeft u altijd de keuze om de gevel of muur vooraf te laten isoleren met tempex. Tempex isolatieplaten geven een zeer goede isolatiewaarde en houden uw stookkosten voor 40% lager.

De dikte van de isolatieplaten verschilt. Dit afhankelijk van het gewenste isolatie niveau wat u wilt behalen. De gevelisolatie wordt altijd tegen de ondergrond van de gevel geplaatst. Daarna wordt het wapeningsgaas aangebracht en kan de muur gestuct worden met de afwerking die u graag wilt hebben. Dit kan zijn:

  • Spachtelputz
  • Glad stucwerk
  • Fijn schuurwerk
  • Barokpleister

Het isoleren van een buitengevel zorgt voor een besparing van uw stookkosten tot wel 40%. De gemiddelde kosten van het stucen van een buitenmuur met gevelisolatie liggen gemiddeld rond de 125,- per m² inclusief materiaal.

Pleisterwerk

U kunt uw gevel ook laten glad pleisteren. Een gepleisterde gevel heeft een dunne laag stucwerk die vaak ergens tussen de 2 en 4 mm laagdikte wordt aangebracht. Pleisterwerk heeft wel een zeer hoog afwerkingsniveau maar is onvoldoende als de muur grotere oneffenheden heeft. De kosten van pleisterwerk zijn gemiddeld 55,- per m² inclusief materiaal.

Sierpleister

Naast normaal pleisterwerk met een glad afwerkingsniveau kan ook sierpleister aangebracht worden. Sierpleister heeft een korrel. De grootte van de korrel kunt u zelf kiezen.

Sierpleister wordt meestal bovenop het stucwerk als extra laag aangebracht. De kosten van buiten sierpleister ligt gemiddeld op 75,- per m².

Betonlook

Tot slot kan een muur afgewerkt worden met een betonlook. Wij zien dit in de praktijk veel bij modernere woningen. Het geeft een moderne eigentijdse look. Een oude bakstenen muur kan in een mum van tijd een totaal andere uitstraling krijgen.

Betonlook stucwerk voor buiten kost gemiddeld 80,- euro per m² en kan zowel glad als met structuur afgeleverd worden.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!