Sinds 1995

Buitengevel stucen

Wilt u graag een mooie strakke afgewerkte gevel of buiten muur? Dan is het laten stucen van een buitengevel de oplossing om uw huis weer een compleet andere blik te geven.

Stucwerk op buitenmuren geeft niet alleen maar een mooi strak uiterlijk, het beschermd ook nog eens uw gevelstenen tegen de verschillende weersinvloeden. Wilt u uw buitengevel laten stucen?

Dan wilt u uiteraard weten wat de mogelijkheden zijn en de kosten per m2. Lees snel alle informatie over de verschillende vormen van buitengevels stucen.

Gehele buitengevel voorzien van stucwerk

Welk soort stucwerk kan er op uw buitengevel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw buitenmuur waterdicht af te werken met stucwerk. Zo kun je glad, grof of stucwerk met isolatie laten aanbrengen.

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van cementgebonden mortels van stucwerk op uw buitenmuren.

  • Pleisterwerk ( glad stucwerk ) : U kunt uw gevel glad laten stucen met een licht schuureffect, op deze manier is uw gevel beschermd tegen alle weersinvloeden van buitenaf.
  • Bepleisteren met schiftingen : U kunt uw buitenmuur laten stucen door deze te bepleisteren met schiftingen, zoals de buitengevels van historische panden zijn bepleisterd.
  • Spachtelputz : Er is ook een mogelijkheid om de buitengevel te stucen en te voorzien van spachtelputz. Spachtelputz is in verschillende kleuren verkrijgbaar en wordt vaak aangebracht bij modernere panden.
  • Sierpleister : Wij kunnen voor u ook sierpleister stucen op uw buitenmuur, hiermee creëert u een eigen karakter met sierpleister op uw buitengevel.
  • Betonlook : Een trendy industriële gevelafwerking is betonlook. Leest u alles over betonlook op je muren op deze pagina.

Wanneer u kiest voor uw buitenmuur te laten stucen met licht schuur effect of gevel bepleistering met schiftingen, is er ook een mogelijkheid om uw gevel in elke gewenste kleur te laten sausen.

Wat kost een buitengevel laten stucen?

De gemiddelde prijzen die door onze stukadoor worden berekend voor een buitengevel stucen liggen tussen de € 50,- en € 125,- per vierkante meter. De vierkante meter prijs voor een buitenmuur laten stucen ligt altijd een stuk hoger dan het laten stucen van een binnenmuur. Dit komt omdat er buiten andere materialen nodig zijn dan binnen.

Leest u hier in het prijzenoverzicht de gemiddelde kosten van het aanbrengen van stucwerk op een buitengevel:

Oppervlakte buitenmuur stucenGemiddelde prijzen
10m² tot 15m²€ 600 – € 780
45m² tot 50m²€ 2.000 – € 3.500
85m² tot 90m²€ 5.500 – € 7.900

Buitenmuur stucen en schilderen

Als de gevel van uw huis bekleed is met stucwerk dan is het verstandig deze te voor zien van schilderwerk. Omdat de cementgebonden mortel vocht aantrekt zal er door een extra laag schilderwerk een betere bescherming zijn tegen regen en vocht.

Zo kan je laten schilderen met een buitenkwaliteit latex die weesbestendig is en vocht regulerend werkt.

Afgewerkte gevel met stucwerk

Pleisterwerk of sierpleister kiezen?

Wilt u uw buitenmuur glad laten pleisteren of te stucen met een sierpleister. Zou u elk gewenste kleur willen gebruiken die u maar wenst?

De verf kleuren worden bereid met uitsluitend natuurlijke pigmenten geheel naar uw eigen wens. Eventueel is het mogelijk om motieven in meerdere kleuren sierpleister aan te brengen.

U kunt dan denken aan sierlijsten, ornamenten en stuc ter decoratie van bijvoorbeeld een terras wand of terras gevel.

Buitengevelisolatie laten plaatsen

Buitengevels kunnen ook worden voorzien van isolatie. Een goede gevelisolatie is belangrijk voor het behoud van uw huis en u kunt flink besparen op uw energierekening.

stucen buitengevel

Bij het plaatsen van gevelisolatie wordt een laag van harde kunststof schuim platen ( ook wel tempex platen genoemd ) gelijmd of geschroefd tegen de gevel.

Als de platen zijn aangebracht zal er over de gehele gevel wapeningsgaas geplaatst moeten worden om zo scheurvorming te voorkomen.

Nadat het gaas in een laag van specie is gestuct kan de eindafwerking worden aangebracht in de door u gewenste keuze. Als u inmiddels al een keuze heeft gemaakt uit de verschillende soorten stucwerk om u buitengevel te laten stucen,

Dan kunt u gerust een vrijblijvende offerte aanvragen en wij zullen u de prijs per m2 voor het laten stucen van uw gevel zo snel mogelijk toesturen.

Scheuren in uw gevel? Zo herstelt..

In geval van scheurvorming of vocht problemen in uw buitenmuren, kunt u als voorzorg al werken met pantser gaas of ook wel wapeningsnetten genoemd.

Dit maakt het buiten stucwerk een stuk sterker. Heeft u dit pantser gaas niet in uw stucwerk buiten zitten?

Geen nood, wij komen dan uw gevel opnieuw stucen en plaatsen het wapeningsgaas in de cement gebonden specie om zo uw gevel goed te herstellen van scheuren en andere gebreken.

Impregneren tegen vocht ( waterdicht )

Mocht u in uw woning last van vocht hebben dan komt dit grotendeels van de gevelstenen rondom uw huis. Het is dan ook van groot belang dat uw buitenmuren goed waterafstotend zijn.

Dit kan door nieuw stucwerk aan te laten brengen of uw gevel te laten impregneren met een impregneer middel. Het waterdicht of waterafstotend maken van een gevel of buitenmuur kan op een vrij makkelijke manier.

Door de vloeistof (impregneermiddel) in een pompspuit te doen kan deze op de gevel gespoten of geneveld worden.

Na enkele uren droogtijd zullen de stenen of het oude stucwerk het impregneermiddel opnemen zodat het water geen kans meer krijgt om in uw gevel te trekken.

U kunt u gevel laten impregneren tegen vocht met een goed impregneermiddel maar dit moet wel om de 4 jaar gebeuren.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!