Decoratief stucwerk

De Stuc-Gigant houdt zich bezig met soorten stucwerk, zo ook met decoratieve soorten stucwerk.

Hierin maken wij een onderscheidt in klassiek stucwerk en modern stucwerk. Bij het klassieke stucwerk kunt u denken aan rozetten, ornamenten en koof lijsten.

Modern stucwerk

Zo gaat het bij het moderne stucwerk meer om gladde strakke wanden en plafonds wel of niet voorzien van een strakke sierlijst.

tadelact stucwerk

Natuurlijk is het altijd mogelijk om klassiek en modern met het decoratieve stucwerk te combineren.

Zo kunnen wij aan een ieder zijn wensen voldoen.

Betonlook

De betonlook is een afwerking die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is. Het gaat hier om een kunststof gemodificeerde pleister, waardoor een beton achtige aanblik gestimuleerd wordt.

Deze is in verschillende kleur nuances te verkrijgen en creëert een ruimtelijk effect en geeft een strak aanblik.

Tadelakt (waterdichte stuk laag)

Tadelakt komt van origine uit Marokko. Het is een waterdichte glanspleister op basis van natuurkalk.

Tadelakt is een robuust materiaal en daarbij stootvast, een groot voordeel is dat het waterdicht is. Hierdoor is het geschikt voor binnen en buiten.

Lijstwerk (extra versiering)

Lijsten en ornamenten is meestal gemaakt van gips. Plafond lijsten zag je vroeger vaak in de oude herenhuizen, tegenwoordig zijn ze eenvoudig te monteren in een nieuwer modern huis.

Lijstwerk aan het plafond geeft vaak meer sfeer en warmte aan het interieur. Lijstwerk heb je in allerlei verschillende soorten en breedten, ze kunnen eenvoudig mee gespoten worden in de verschillende verf soorten.

Sierpleister (korrel afwerking)

Is een basis van kunsthars dispersie aangevuld met granietkorrels en met vulmiddel wat samen de speciale structuur word.

Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten sierpleisters.

De meest voorkomende sierpleister is spachtelputz, daarnaast heb je nog granol en rustiekputz. Sierpleister is een mooie afwerking die van modern tot klassiek in huis en interieur kan worden aan gebracht.

Decoratief stucwerk marmerpleister

Marmerpleister ook wel Italiaans pleister is een afwerking die nog niet zo lang op de markt is. Marmerpleister is alleen aan te brengen op een gladde, strakke ondergrond.

marmerpleister

Hiervoor bevelen wij aan om de wanden van te voren te laten pleisteren.

Marmerpleister is in veel variaties te verkrijgen, u zou kunnen kiezen voor een geborstelde staal look, maar ook voor een zachte uitstraling. Het is een chique product voor op uw wanden.

Leuk hiervan is dat u ook kunt kiezen om de marmerpleister te laten afwerken met een gouden, parelmoer of zilveren gloed. Je kan marmerpleister ook goed in de badkamer verwerken.

Barokpleister (korrel afwerking)

Barokpleister is een sierpleister opgebouwd uit granol en spachtelputz. Door de rustieke uitstraling van granol is het toepasbaar in elk interieur.

In de barokpleister vindt je kleine korrels en zijn kleine groeven zichtbaar, waardoor het barokke effect ontstaat.

Barokpleister is vuil afstotend, kleur echt, elastische, van hoge isolatiewaarde en in alle kleuren leverbaar.

Decoratief metallic pleister

Is een kunsthars gebonden korrelpleister, voorzien van metallic pigmenten en zijdeglans. Is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, goud, oranje, geel, groen en blauw.

Metallic pleister is echt een “eye-catcher” voor in bijvoorbeeld een kantoor, showroom of simpelweg in een kleine ruimte om de ruimte optische te vergroten.

Door de metallic glans gaat de wand leven en schitteren, een geweldige afwisseling voor in huis.

Glanspleister ( super glad )

Deze exclusieve decoratieve afwerking kan in elk interieur gebruikt worden. Glanspleister is transparant gekleurd met een marmeruiterlijk, welke alleen binnenshuis aangebracht kan worden.

glanspleister

Glanspleister is een pleisterwerk die behoorlijk bewerkelijk is waardoor er toch echt vakmanschap voor nodig is.

Het geeft wel een exclusieve en strakke uitstraling in uw interieur. Glanspleister is waterbestendig en in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Wat zijn de prijzen per m²?

Wat kosten deze prachtige aparte muur of plafondafwerkingen eigenlijk? De prijzen per m² variëren echter flink.

Als voorbeeld is het stucen van betonlook een stuk sneller afgerond dan een badkamer in de tadelakt te zetten.

Bij het stucen van natte ruimtes komt ook nog eens de extra waterdichte 2 componentenlaag die 2 maal moet worden aangebracht.

Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen om een van uw muren of de gehele badkamer te laten voorzien van een decoratieve uitstraling?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en ontvang de kosten voor decoratief stucen binnen 2 werkdagen!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!