Sinds 1995

Decoratief stucwerk

Decoratief stucen is veel meer dan alleen maar een wand of plafond glad en strak laten stucen door een goede stukadoor. Decoratief stucwerk kan worden aangebracht op verschillende manieren met verschillende kleurpigmenten.

De opties van decoratief laten stukadoren zijn eindeloos te noemen en geven net de look die u niet bij iemand anders thuis zult tegen komen.

tadelact stucwerk

Onze decoratieve kwaliteit

De kwaliteit van onze decoratieve stucwerken liggen erg hoog. Wij zorgen er altijd voor dat we een perfecte afwerking bij onze klanten achterlaten of dit nu gaat om een muurtje in de keuken of het stucen van gehele badkamer.

Prachtig decoratief zorgt ervoor dat dit decennia lang een mooi onderdeel van een bepaalde ruimte geeft. Maar wat is decoratief stucwerk nu eigenlijk?

Wat is decoratief stucen?

Decor stucwerk is een speciale techniek waarbij onze stukadoors een dunne laag pleisterwerk aanbrengen die geschikt kan zijn voor natte ruimtes zoals uw badkamer. Door verschillende structuren aan te brengen met een spaantje komen de pigment kleuren geheel tot hun recht en geven een uitzonderlijk resultaat.

Zo kunt u voor verschillende natuurtinten kiezen, maar ook gebruik maken van een kleurenwaaier. We zullen u hieronder laten zien welke soorten decoratieve afwerkingen het meest gebruikt worden.

Betonlook stucwerk

De betonlook is een afwerking die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is. Het gaat hier om een kunststof gemodificeerde pleister, waardoor een beton achtige aanblik gestimuleerd wordt. Betonlook stucwerk wordt veelal in een badkamer gebruikt of als keuken achterwand. De verschillende kleur mogelijkheden geven deze decoratieve afwerking een geheel nieuwe look aan uw huis.

stucwerk badkamer over tegelwerk
Betonlook in de badkamer

Tadelakt (waterdicht stucwerk)

Tadelakt komt van origine uit Marokko. Het is een waterdichte glanspleister op basis van natuurkalk. Tadelakt is een robuust materiaal en zeer stootvast. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht is en gebruikt kan worden in de badkamer of douche in plaats van tegels.

Dit bijzondere waterdichte product komt het beste tot zijn recht als het aangebracht wordt door een stukadoor met kennis van het materiaal. De prijs voor het stucen verschilt uiteraard per stukadoor die u inhuurt. De kosten hangen ondermeer af van het aantal m2 wat er gestuct moet worden maar ook het uurtarief wat de stukadoor berekend.

De prijs van Tadelakt begint al vanaf €145,- per m2

tadelakt stucwerk

Marmerpleister

Marmerpleister ook wel Italiaanse kalkpleister genoemd is een decoratieve wandafwerking die nog niet zo lang op de markt is. Marmerpleister is alleen aan te brengen op een gladde en zeer strakke ondergrond.

Marmerpleister is in veel variaties te verkrijgen, u zou kunnen kiezen voor een geborstelde staal look, maar ook voor een zachte uitstraling. Het is een chique product voor op uw wanden in uw woonkamer of op een kleiner muurtje zoals uw schouw.

Leuk hiervan is dat u ook kunt kiezen om de marmerpleister te laten afwerken met een gouden, parelmoer of zilveren gloed. Je kan marmerpleister ook goed in de badkamer verwerken echter is deze kalkpleister niet waterdicht zoals Tadelakt.

Metallic pleister

Metallic pleister is een kunsthars gebonden kant-en-klare pleister die voorzien is van metallic pigmenten en zijdeglans. Deze schitterde metallic pleister is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals:

  • Wit
  • Parelmoer
  • Goud
  • Zilver
  • Brons

Metallic pleister is echt een “eye-catcher” voor in bijvoorbeeld een kantoor, showroom of simpelweg in een kleine ruimte om de ruimte optische te vergroten.

Door de metallic glans gaat de wand leven en schitteren, een geweldige afwisseling voor in uw huis dus.

Glanspleister ( super glad )

Deze exclusieve decoratieve afwerking kan in elk interieur gebruikt worden. Glanspleister is transparant gekleurd met een marmeruiterlijk, welke alleen binnenshuis aangebracht kan worden.

glanspleister

Lijstwerk (extra versiering)

Lijsten en ornamenten is meestal gemaakt van gips. Plafond lijsten zag je vroeger vaak in de oude herenhuizen, tegenwoordig zijn ze eenvoudig te monteren in een nieuwer modern huis.

Lijstwerk aan het plafond geeft vaak meer sfeer en warmte aan het interieur. Lijstwerk heb je in allerlei verschillende soorten en breedten, ze kunnen eenvoudig mee gespoten worden in de verschillende verf soorten.

Sierpleister (korrel afwerking)

Is een basis van kunsthars dispersie aangevuld met granietkorrels en met vulmiddel wat samen de speciale structuur word. De meest voorkomende sierpleister is spachtelputz, daarnaast heb je nog granol en rustiekputz. Sierpleister is een mooie afwerking die van modern tot klassiek in huis en interieur kan worden aan gebracht.

Barokpleister (korrel afwerking)

Barokpleister is een sierpleister opgebouwd uit granol en spachtelputz. Door de rustieke uitstraling van granol is het toepasbaar in elk interieur.

In de barokpleister vindt je kleine korrels en zijn kleine groeven zichtbaar, waardoor het barokke effect ontstaat. Barokpleister is vuil afstotend, kleur echt, elastische, van hoge isolatiewaarde en in alle kleuren leverbaar.

Glanspleister is een pleisterwerk die behoorlijk bewerkelijk is waardoor er toch echt vakmanschap voor nodig is.

Het geeft wel een exclusieve en strakke uitstraling in uw interieur. Glanspleister is waterbestendig en in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Wat zijn de prijzen per m²?

Wat kosten deze prachtige aparte muur of plafondafwerkingen eigenlijk? De prijzen per m² variëren echter flink. Als voorbeeld is het stucen van betonlook een stuk sneller afgerond dan een badkamer in de tadelakt te zetten.

Bij het stucen van natte ruimtes komt ook nog eens de extra waterdichte 2 componentenlaag die 2 maal moet worden aangebracht.

Wilt u graag een prijsindicatie ontvangen om een van uw muren of de gehele badkamer te laten voorzien van een decoratieve uitstraling?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en ontvang de kosten voor decoratief stucen binnen 2 werkdagen!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!