Sinds 1995

Lijsten ornamenten

Al sinds de Romeinen en de Grieken worden wanden voorzien van wanddecoraties en plafonds van plafonddecoraties door middel van lijsten en ornamenten.

Tegenwoordig zijn er een hoop wand- en plafond decoratie mogelijkheden zoals lijsten ornamenten.

Dit stucwerk noemen wij decorstuc of decoratief stucen, hierin kunt u kiezen voor authentieke sierlijsten en rozetten, maar tegenwoordig zijn er ook prachtige strakke sierlijsten die perfect passen in een moderne omgeving ook de ornamenten spelen een rol mee.

Onze stucadoors zijn erg kundig in het plaatsen van lijsten ornamenten. Wij onderscheiden twee soorten decoratieve stuc, dat is decor stuc voor wanden en stuc decoratie voor het plafond.

glad plafond stucen

Lijsten ornamenten plafond

Sier stucwerk vinden we het meeste op de plafonds. Daar uit het zich in strakke lijsten, rozetten, koof lijsten, kroonlijsten, perk lijsten en ornamenten.

Om plafondlijsten te plaatsen moet de ondergrond voorzien zijn van goed pleisterwerk. Dit wordt vaak gepleisterd met gipsmortel of spachtelputz.

Op een gips plafond hechten gips ornamenten en gipslijsten beter.

Omlijsting plafond

Vaak wordt er gekozen voor een mooie omlijsting van het plafond, met in het midden een beeldschone rozet, met afwisselend in de hoeken een hoekornament.

U creëert met stuc ornamenten de sfeer die u wilt uitdragen. Nadat alle lijsten en rozetten met gipslijm zijn bevestigd, kunt u alles laten mee spuiten in de kleur die u wenst.

schouw stucen

Wand decoraties en sierschouwen

Natuurlijk zijn er ook een hoop stuc-ornamenten en lijstwerk voor op de wanden. Denkt u maar eens aan het bevestigen van een prachtige sier schouwen, of lambrisering, om de pilaarlijsten niet te vergeten.

Ook deze sierlijsten plaatsen wij net als de ornamenten met gipslijm.

U kunt dan ook kiezen voor diverse afwerkingen, u kunt gebruik maken van de stuctechniek patineren of met het airless verfspuiten alles mooi strak en egaal laten spuiten in de door u gewenste kleur.

Alle soorten stucwerk

Zo ziet u maar dat de Stuc-Gigant u ook in lijsten ornamenten kan voorzien. Wilt u meer informatie over het plaatsen van sier stucwerk of decorstuc is dit mogelijk door contact met ons op te nemen, of door het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een antwoord van ons.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!