Sinds 1995

Stucadoorsbedrijf

Het laten stucen van een huis is een specialistische klus. Hiervoor is jaren lange ervaring nodig en de juiste materiaalkennis. Als u kiest voor een goede kwaliteit schakel dan een professioneel stucadoorsbedrijf in.

Op deze pagina zullen wij u alles vertellen over het kiezen van het juiste stucadoorsbedrijf en de uiteindelijke prijs per m2 voor het stucwerk.

Wat kost een stucadoorsbedrijf?

Wilt u een nieuwe laag stucwerk laten aanbrengen op de muren of de plafonds van uw woning? Dan bent u vaak ook aan het zoeken naar een goed stucadoorsbedrijf. Maar wat zijn de kosten die een stucadoorsbedrijf berekend?

We zullen u een inzicht geven in de gemiddelde prijzen van veel voorkomend stucwerk:

Spackspuitwerk ( Korrel )€  8 – € 11
Behangklaar stucwerk€  8 – € 12
Schilderklaar stucwerk€ 10 – € 18
Spachtelputz ( korrel )€ 16 – € 20
Plafond stucwerk€ 15 – € 23
Raapwerk ( dik stucwerk)€ 18 – € 23

Zoals u ziet zijn de prijzen verschillend per soort van stucwerk wat u wilt laten uitvoeren.

De kosten voor spackspuiten beginnen al bij een bedrag van 7,- euro per m² terwijl spachtelputz een vierkante meter prijs heeft van gemiddeld 16,- euro per m².

Om de exacte prijs te achterhalen zijn er nog meerdere aspecten zoals:

 • Hoe groot is het oppervlakte wat u wilt laten stucen?
 • Welk stucadoorsbedrijf kiest u?

In sommige gevallen kan het prijsverschil van verschillende stucadoorsbedrijven erg hoog oplopen.

Het kan zo maar wezen dat u bij het ene stucadoorsbedrijf € 600 betaald om de muren te laten stucen terwijl bij een ander stucadoorsbedrijf dit maar € 450,- kost.

Als u wilt voorkomen dat u teveel betaald is het verstandig 2 of 3 offertes aan te vragen bij verschillende stucadoorsbedrijven. Zo kunt u de kosten vergelijken voor het laten stucen van uw huis en zal u nooit teveel betalen.

Vraagt u geheel vrijblijvend een stuc offerte aan bij de Stuc-Gigant en vergelijk onze m2 prijzen met die van andere afwerkingsbedrijven.

stucadoorsbedrijf

Geen doe-het-zelver maar een stucadoorsbedrijf

Natuurlijk als u links en rechts een beetje in de ronden gaat vragen komt u van zelf wel iemand tegen die het stucwerk in uw woning kan verzorgen.

De meeste ( klussers ) kunnen uw huis stucen voor een lage prijs maar zal u hier blij van worden?

Uit de praktijk weten wij dat dit soort gevallen nog wel eens aardig tegen kunnen gaan vallen. Wij horen dan regelmatig klachten over deze zogenaamde klussers zoals:

 • Loszittend stucwerk
 • Kleurverschil
 • Scheuren in de muren en plafonds
 • Geen garantie

De zogenaamde klus stucadoor die het stucwerk heeft aangebracht weet dan niet even een twee drie de oplossing hiervoor en laat de klant achter met dit probleem. Uiteindelijk zit u met extra kosten en lelijke muren in uw huis.

Omdat er nu een stucadoorsbedrijf ingehuurd moet worden koste dit u alleen maar extra geld en daar zit niemand op te wachten.

Had u toch niet liever meteen een goed en professioneel stucadoorsbedrijf ingehuurd?

Het laten stucen van de muren in uw woonkamer, slaapkamer en zeker de badkamer is en blijft nauwkeurig vakwerk. Een stucadoor zal meerdere stucadoorsopleidingen moeten volgen om zo de juiste vakkennis te kunnen opdoen.

Op deze manier kan het stucadoorsbedrijf garantie geven op het aangebrachte stucwerk en valt de zogenaamde klus stucadoor in het niets!

Hoe weet u of het een goed stucadoorsbedrijf is?

NOA Afbouwgarantie

Als u het stucwerk van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis wilt laten uitvoeren dan verwacht u uiteraard een verzekerde kwaliteit.

De meeste erkende stucadoors kunnen dit uiteraard ook leveren. Maar zo zitten er natuurlijk ook stucadoors tussen die er een potje van maken.

Als klant wilt u dit risico vermijden. Maar waar moet u op letten en welke keurmerken moet een erkend stucadoorsbedrijf van zijn voorzien?

 • NOA-Afbouwgarantie
 • Stuckeur

De bovenstaande keurmerken zijn er om de consument meer zekerheid te bieden dit wilt uiteraard niet zegen dat stucadoorsbedrijven zonder deze keurmerken een slechter kwaliteit leveren!

stucadoor stuc-gigant

Het juiste advies

Als u een stucadoorsbedrijf inhuurt kunt u ervan uitgaan dat deze alle kennis en ervaring heeft om uw nieuwbouw woning of kluswoning te voorzien van goed stucwerk.

Maar een van de belangrijkste factoren is kan het stucadoorsbedrijf u het juiste advies geven? De meeste klanten hebben uiteraard niet veel verstand van stucwerk en willen graag een goed advies hierover.

Omdat het internet tegenwoordig een overvloed aan informatie bied zien de meeste mensen tussen de bomen door het bos niet meer en raken in de war.

Het laatste wat u wilt is dat uw muren worden voorzien van een nieuwe laag stucwerk die u achteraf eigenlijk helemaal niet mooi vind.

Leg al u ideen en wensen voor aan het stucadoorsbedrijf zodat u er zeker van bent dat u goed word geinformeerd en u het juiste stucwerk voor uw woning kiest.

Lage btw kosten bij een stucadoorsbedrijf

Btw is iets wat iedereen moet betalen. Maar een stucadoorsbedrijf kan u als uw woning ouder is dan 2 jaar een tarief geven van 9% btw in plaats van de huidige 21% btw.

Dit geldt helaas niet voor het stucen van nieuwbouwwoningen maar alleen voor bestaande woningen.

Het verlaagde btw tarief drukt uiteraard de prijzen van een stucadoor en het scheelt u 12% op de uiteindelijk prijs van het nieuwe stucwerk.

Vraagt u daarom altijd aan het bedrijf wat u inhuurt of u recht heeft op het verlaagde btw tarief zodat u kan besparen op de kosten van het stucen van uw woning.

Waarom de Stuc-Gigant ?

 • Heldere offerte
 • Duidelijke afspraken maken met elkaar.
 • Een klantgerichte service ook voor eventueel onderhoud.
 • Garantie van 5 jaar op ons stukadoorswerk.

Ons stucadoorsbedrijf is een Noa erkend en gespecialiseerd afwerking bedrijf in alle vormen van wand- en plafond afwerking en lijsten/ornamenten.

Met onverminderd enthousiasme,verrichten wij, samen met onze medewerkers, onze werkzaamheden. Service, kwaliteit en continuïteit  in combinatie met een scherp en concurrerende prijs staan bij ons hoog in het vaandel.

Kies voor het beste stucadoorsbedrijf

Als u al eens eerder een huis heeft verbouwd en u was op zoek naar een stucadoorsbedrijf dan weet u ook dat er erg veel aanbod is. Omdat er veel stucadoorsbedrijven zijn is de keuze om de juiste te kiezen vaak geen gemakkelijke opgave.

Bij ons bent u er verzekerd van dat u het juiste stucadoorsbedrijf in handen neemt en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Vraagt u eens geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten stucen van uw huis en vergelijk de prijs van ons met die van andere stucadoorsbedrijven. Op deze manier bespaart u flink op de kosten en betaalt u nooit teveel voor uw stucwerk.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!