Sinds 1995

Stukadoor garantie

Omdat ons stukadoorsbedrijf een erkend en ervaren bedrijf is komt het maar weinig voor dat wij garantiewerkzaamheden moeten uitvoeren. Al onze stukadoors en verfspuiters hebben meer dan 10 jaar ervaring en zijn gediplomeerd.

Als erkende vakmannen zijn wij verplicht ons aan de NOA garantie te houden. Dit wil zeggen dat wij voor binnen stucwerk 5 jaar garantie moeten afgeven en voor buiten stucwerk 3 jaar. Dit gaat echter allen om stucwerk wat los laat van de ondergrond.

Leest u op deze pagina meer informatie over de garantie op stucwerk en wat de garantie exact inhoud voordat u een stukadoor inhuurt.

Hoeveel jaar garantie op stucwerk?

Hoeveel jaar heeft u exact op een wandafwerking en hoeveel op een plafondafwerking? Wij kunnen u vertellen dat zowel een wandafwerking als het stucwerk op een plafond dezelfde garantieregeling heeft. Echter heeft binnen stucwerk 5 jaar garantie op loszittende delen. Bij buiten stucwerk is dit maar 3 jaar. Dit komt omdat buiten stucen veel meer risico’s met zich mee brengt.

De NOA vereniging heeft deze jaartallen bepaald in samenwerking met eigenhuis.

Wat betekend NOA garantie?

Wij zijn lid van de brancheorganisatie Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). De NOA stelde kwaliteitsregels op in een erkennings regeling voor drie bedrijfstakken.

  • Wij alle benodigde vakdiploma’s bezitten
  • Wij de nodige vakkennis over materialen bezitten
  • Wij de nodige vakkennis hebben van technieken
  • Wij zijn aangesloten bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en onderhoud (HAO)
  • Ons materiaal en gereedschap aan de eisen voldoen
  • Wij heldere en duidelijke offertes leveren
  • Onze administratie goed op orde is
  • Wij garanderen u: Minimaal 3 jaar garantie op uw buiten stukadoorswerk en 5 op binnen.
gaas plakken stucwerk
Gaas aanbrengen op oude scheuren stucwerk

Geven wij garantie op scheuren in stucwerk?

Scheuren in stucwerk is het meest voorkomende probleem als we het hebben over garantie. Het is natuurlijk niet zo dat het altijd maar de stukadoor zijn schuld is als er scheurtjes in het stucwerk komen. Het kan te maken hebben met het zetten van een woning zoals in de nieuwbouw, of het plaatsen van een aan- of opbouw tegen een bestaand woonhuis.

Wat kan een stukadoor doen tegen scheuren in stucwerk?

Als ervaren stukadoor kun je er voorzorgen dat alle zwakke gedeeltes of verschillende materialen met wapeningsgaas worden behandeld. Wapeningsgaas zorgt ervoor dat het stucwerk enig zins bij elkaar blijft en niet zal scheuren. Hoe breder het gaas wordt aangebracht hoe meer oppervlakte overspanning het stucwerk kan hebben.

Breed gaas wordt regelmatig gebruikt bij nieuwbouw plafonds en werkt zeer goed tegen de scheuren. Het smallere gaas wat op een rol zit en 5 cm breed is wordt gebruikt voor kleine overspanningen zoals die van gipsplaat naden.

stucadoorsbedrijf

Garantie op stucwerk

Onze noa erkenning garandeert dat we hoogwaardig producten leveren. Waar u niet teveel voor betaalt. Intensief overleg tussen de Noa Consumentenbond en Vereniging

Eigen Huis resulteerde in algemene consumenten voorwaarden voor het Erkend Stucadoors – en Afbouwbedrijf.

Die voorwaarden regelen alles op het gebied van de offerte, eventueel meer- en minder werk en de oplevering op de afdracht van premies. Ook eist zij van ons als erkend bedrijf dat we Arbo- en milieu regels in acht neemt.

Onze administratie moet op orde zijn en onze offertes helder en duidelijk. Daarnaast verplichten zij ons op tijd aan te geven of er sprake is van meer- of minder werk.

Wilt u meer weten over schilderwerk? Lees dan alles over de prijzen van een schilder op deze pagina van schildersbedrijf de Schilder-Concurrent uit Amsterdam

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!