Nederlands goedkoopste stucadoorsbedrijf!

Plafond witten (rollen of spuiten?)

plafond-laten-wittenAls je uw plafond wil witten, is het van het grootst belang dat u goed voorbereid bent zodat uw eindresultaat er dan ook perfect komt uit te zien.

Het allereerste wat van cruciaal belang is is dat je zoveel mogelijk van het plafond hebt gehaald zoals de lampen en dat je in de ruimte zelf heel veel ruimte creëert zodat u lekker kan werken.

Als u meubels in huis hebt die nogal lastig op te bergen zijn volstaat het om de meubelen af te dekken met een afdekfolie voor dat u het plafond gaat schilderen.

Geschikte verfsoorten voor uw plafond

Welke verfsoort moet u nu gebruiken voor het schilderen van u plafond? Er zijn tegenwoordig zoveel verfsoorten op de markt dat dit ook voor verwarring zorgt. Verf is verkrijgbaar in synthetische of watergedragen vorm.

Sinds 14 jaar terug is het verplicht om met watergedragen verf te schilderen. Dit geld niet alleen voor de schilders maar ook voor de particulier.

De voordelen van watergedragen verf is dat de droogtijd veel korter is en het niet vergeelt. Het nadeel is dat het opbrengen van deze verf wat moeizamer gaat.

Plafond witten eerst schoonmaken

De volgende stap die u dient te ondergaan is uw plafond helemaal schoonmaken met een vochtige doek. Hiervan is het belangrijk dat u het water regelmatig ververst.

Als je wat witkalk aan het plafond hebt verwijder je die ook het beste met een nat sopje en een doekje zodat u een goede hechting kunt creëren tussen het nieuwe en het oude werk.

Plafond met oude laag

Als er nog een oud laagje verf of stucwerk op het plafond zit kun je deze het beste behandelen met wat ammonia en een doekje en daarna kun je de verf met een plamuurmesje verwijderen.

Het kan zijn dat u vieze vlekken op het plafond hebt, deze kun je het beste behandelen met een beetje renovatieverf, daarna kan u in alle gerustheid erover sausen.

( Een goede truc of tip is bij eventuele roet, of nicotine vlekken wat grondverf aan te brengen zodat dit niet meer door kan slaan.)

Gaten dicht je het beste wat met gips en een plamuurmesje en wat muur vuller, het kan zijn dat u deze behandeling een 2 tot 3 keer moet uitvoeren voor krimpen te voorkomen.

Plafond schilderen met rol of spuit?

Het verschil tussen het spuiten van het plafond of het rollen met een vachtroller is dat bij het spuiten u meer snelheid creëert dan bij het rollen van het plafond.

Als er te langzaam gerold word en de verf wordt ook niet goed verdeelt zullen er bannen en strepen ontstaan. Bij het spuiten het zo genoemde airless spuiten zal de latexverf worden verneveld over het plafond en krijgt u altijd een streeploos effect.

Latexspuiten is echter wel alleen weggelegd voor een stucadoor of schilder die hier ervaring mee heeft.

Afplakken

Ook het afplakken van de wanden bij het witten van het plafond is een hoop werk.De randen dient u het beste met wat folie te bedekken en over het plafond kan u het beste met een vachtroller gaan als u zo min mogelijk rotzooi wilt maar pas op voor de strepen en banen die u kunt krijgen zoals we hierboven al vertelde.

Als u echt streeploos wilt werken dan is het spuiten van het plafond een zeer goede optie. Het belangrijkste hiervan is als u klaar bent om alles goed te controleren, voor zeker te zijn dat u niets bent vergeten.

Wilt u de prijzen weten? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan en binnen 2 minuten weet u precies waar u aan toe bent.

Plafond witten (rollen of spuiten?)
4.58 (91.67%) 12 votes
Top