Sinds 1995

Stucadoor prijzen

Wilt u uw woning gaan renoveren, of bent u net eigenaar geworden van een nieuwbouw huis? In welke situatie u dan ook mag zitten voor mooie strakke muren zal u een stukadoor in moeten schakelen. Maar wat zijn de kosten van een stukadoor en zijn stucwerk?

Als u de kosten wilt weten van een stukadoor dan zit u op deze pagina helemaal goed. In dit artikel zetten wij de prijs van een stukadoor op een rijtje zodat u deze exact kunt berekenen.

Als u een stucadoor nodig heeft voor uw renovatie- of nieuwbouwwoning dan bent u al snel bezig met de vraag, “wat zal het stucwerk gaan kosten”? Het is uiteraard erg belangrijk om vooraf te weten of de prijs van het stucwerk wel binnen uw budget past.

Op deze pagina vertellen wij u alles over de kosten van zowel het laten stucen van uw muren- en plafonds in uw woning, en hoe u kunt besparen op de gemiddelde stucadoor prijzen.

Wat zijn de kosten van een stucadoor?

Als u uw huidige woning wilt gaan verbouwen, of u gaat een nieuwbouwwoning kopen dan zal er uiteindelijk gestukadoord moeten worden. Goed stucwerk mag natuurlijk in een nieuwe woning niet ontbreken.

Natuurlijk is mooi stucwerk het gezicht van ieder huis en is het erg belangrijk dat dit op de juiste manier voor een redelijke prijs wordt aangebracht. De gemiddelde prijs voor het laten stucen van wanden of plafonds ligt tussen de € 10,- en € 25,- per vierkante meter.

De exacte prijs die betaald moet worden aan de stukadoor hangt af van het aantal m2, het soort stucwerk, en de reistijd..

Als u dus op zoek bent naar een stucadoor en u wilt graag de kosten per m² weten voor het stucwerk dan zullen wij u nu een prijsindicatie geven van de prijzen per m² die de stucadoor kan berekenen voor het stucen van uw woning.

Werkwijze stucadoorGemiddelde prijzen per m², incl materiaal
Spackspuitwerk€ 7 – € 11
Behangklaar stucen€ 10 – € 16
Sausklaar stucen€ 12 – € 20
Sierpleister (spachtelputz)€ 16 – € 18
Plafond stucen€ 16 – € 24
Pleisteren ( dun stucwerk )€ 10 – € 11
Raapwerk ( dik stucwerk )€ 16 – € 24

Als de muren in uw oude- of nieuwbouwwoning een gemiddeld oppervlakte hebben van 100 m² en u wilt deze glad laten stucen dan zal de stucadoor hiervoor een tarief berekenen van  € 14 per m².

De totaalprijs voor het gehele stucwerk zal dan € 1400,- gaan kosten exclusief de btw.

Kiest u liever voor een sierpleister op uw muren dan kunt u rekening houden met een totaalbedrag van € 1700,- inclusief loonkosten, materiaal en exclusief de btw.

Hoog en laag Btw-tarief

De BTW is afhankelijk van het jaartal wanneer de woning is gebouwd. Een woning die ouder is dan 2 jaar krijgt namelijk met een btw tarief te maken van 9%. Bij een nieuwbouwwoning zal de stukadoor 21% in rekening moeten brengen.

prijzen stucadoor

Concrete prijzen van een stucadoor

Wat kost een stukadoor nu eigenlijk exact?” En wat zijn de kosten van een stukadoor per m²? Zoals we hierboven de gemiddelde prijzen voor het laten stucen van uw muren en plafonds hebben beschreven zou u nu misschien wel de exacte prijzen van de klus willen weten?

U kunt u hier simpelweg achter komen door offertes aan te vragen! Door offertes met elkaar te vergelijken kunt u ook nog eens flink besparen op de kosten.

De meeste stucadoors berekenen verschillende vierkante meter prijzen voor het stucen van zowel een nieuwbouwwoning als bestaande woningen.

Als u er zeker van wilt zijn dat u uw stucwerk voor een scherp tarief word aangebracht in uw woning vergelijk dan meerdere stucadoor offertes met elkaar! Zo bespaart u wel meer dan 25%.

Prijsverschil klein of groot oppervlak laten stucen

Als u een nieuwe laag stucwerk wilt laten aanbrengen maar u heeft meerdere wanden en plafonds in huis die u wilt aanpakken dan zal de stucadoor u een korting geven op de vierkante meter prijs. Hoe groter het oppervlak is hoe lager de prijzen van het stucen per m².

Als een stucadoor de klus in een keer kan klaren dan kunt u er van uit gaan dat de extra kosten zoals de voorrijkosten en steiger huur maar een keer berekend hoeven te worden.

Bij het stucen van een groot oppervlakte ( meerdere muren of plafonds ) is het handig een vaste prijsafspraak te maken inclusief de korting. Bij een klein oppervlak stucen zullen de meeste stukadoorsbedrijven een uurtarief in rekening brengen.

De gemiddelde prijs per uur voor het inhuren van een stucadoor voor de wat kleinere stuc klusjes ligt tussen de € 30,- en € 40,- per uur.

Dit bedrag is exclusief de voorrijkosten die kunnen worden berekend. Het starttarief wat gemiddeld genomen word berekend ligt tussen de € 350,- en € 400,- per dag.

stucadoorsbedrijf

Prijsverschil tussen muren en plafond

De exacte prijs voor het laten stucen van een woning verschilt uiteraard per situatie. Ook het uurtarief van de stucadoor is afhankelijk van meerdere aspecten. Omdat er veel verschillende soorten stucwerk zijn te verkrijgen varieert de prijs per m² natuurlijk ook.

Stelt u zichzelf eens voor dat u een grote wand in de woonkamer wilt laten glad stucen dan zal dit altijd voordeliger zijn dan dat de stucadoor een badkamer moet gaan uitvlakken met kleinere muurtjes. De m² prijzen liggen dan gemiddeld 20% lager!

Bij het laten stucen van een plafond in uw woning kunt u er van uit gaan dat de prijs per m² hoger ligt dan de prijs van het laten stucen van de muren. Een plafond is voor de stucadoor moeilijker te bereiken en een stuk zwaarder om te stucen dan de muren.

Goedkoop laten stucen

De prijzen van stucwerk heeft u grotendeels zelf in de hand. Uiteraard hebben de meeste stucadoors een vaste vierkante meter prijs waar u rekening mee kunt houden inclusief het materiaal wat gebruikt gaat worden zoals gips, voorstrijkmiddel, hoekbeschermers etc.

Omdat de prijzen van de verschillende soorten stucwerk erg uiteenlopen kiest u uiteraard ook voor iets wat voordelig is en wilt u het prijskaartje zo laag mogelijk houden. Kies voor spuitwerk op het plafond of op de muren.

Omdat spuitwerk (ook wel spackspuitwerk wordt genoemd) brengt de stucadoor dit soort stucwerk aan met een spuitmachine. Door het spuiten van stucwerk kan de stucadoor veel sneller werken en maakt hij gemiddeld meer m² per dag dan het stucen op traditionele wijze.

De prijzen van spackspuiten beginnen al vanaf  € 7,- per m². Niet alleen spackspuitwerk is een zeer goedkope vorm van stucwerk. Ook sierpleister op de muren kan erg voordelig uitpakken.

Kiest u voor spachtelputz dan kan de stucadoor (als de muren vlak zijn) direct over de ondergrond heen stucen. Door een een voorstrijk middel aan te brengen creëert hij een uitstekende hechting tussen het oude stucwerk en het nieuwe sierpleisterwerk.

De prijzen van spachtelputz beginnen al vanaf 14 euro per m². Deze wandafwerking is zeer sterk en u bent zeker niet de hoofdprijs kwijt voor het laten stucen van uw woning.

9% btw over de stucadoor kosten betalen

Helaas moeten we allemaal btw betalen. Maar het liefste zo min mogelijk. Omdat de belastingdienst een speciale regeling heeft getroffen is er op woningen die ouder zijn dan 2 jaar een btw tarief mogelijk van 9% in plaats van 21%.

Dit betekend dus mocht u een oude woning hebben en u laat uw muren stucen van rond de 100 m² en u betaald een gemiddelde vierkante meter prijs van 15,- euro dan zal de rekensom zijn:

  • 100 m² x 15 = 1500,- euro ex btw en incl btw 1635,- euro

Bij een nieuwbouw woning zal de rekensom hoger uitvallen:

  • 100 m² x 15 = 1500,- euro ex btw en incl btw 1815,- euro

U bespaart dus al snel een bedrag van 225,- euro als u een woning heeft die ouder is dan 2 jaar! Op deze manier kunt u dus flink besparen op de prijzen van een stucadoor!

Voordelig uw stucwerk laten uitvoeren

Het stucen van een nieuwbouw woning of ouder huis is niet iets wat je zelf even kunt doen. Voor dit specialistisch werk is er flink wat ervaring en snelheid nodig.

Mocht u te langzaam werken dan zal het stucwerk te hard drogen en krijgt u de muren of plafonds niet meer glad en strak en begint u weer van voor af aan. Gelukkig zijn er verschillende manieren mogelijk om te besparen op de prijzen van een stucadoor.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Stuc-Gigant bv en vergelijk de stucadoors kosten met die van andere stucadoors.

Op deze manier betaald u nooit teveel per m2 voor uw stucwerk en wij kunnen u laten zien in een prijsindicatie hoe voordelig wij zijn!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!