Plafond stucen kosten

Wat is de prijs voor het plafond stucen? Wat kost plafond stucen per m²? En hoe stuc je plafond? Meerdere vragen waar wij in dit artikel waar wij meer uitleg over gaan geven.

Er is veel mogelijk wanneer het op plafond stucen aankomt. Zo kunt u uw plafond laten voorzien van glad en egaal stucwerk.

Uw gehele woning krijgt op deze manier een geheel nieuwe uitstraling.

Wij gaan kijken naar de prijzen per m2 voor plafond stucen. Maar ook duiken we dieper in gehele proces van het stucwerk.

Onze stukadoors staan voor u klaar, om uw klus tot een succes te maken. U zult zien dat het plafond laten stucen uw woning fris en netjes maakt. De mogelijkheden zijn
eindeloos.

Zo kunt u uw plafonds laten doen in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer of wc.

Een plafond stucen gaat anders in zijn werk dan een muur stucen. Dit heeft verschillende redenen. De stukadoor moet immers anders te werk gaan.

Ze werken urenlang boven hun hoofd. En dat is best wel pittig, zeker als gaat om grote oppervlakten. In dat soort gevallen is het handig om gebruik te
maken van steigers.

Met een trapje kun je namelijk niet overal gemakkelijk bij. Muren stucen kan vaak zonder steigers en teveel poespas, hoewel dat afhangt van het aantal vierkante meter.

Prijs plafond stucen

Ons advies: uitbesteden. Het stucen van het plafond is een geavanceerd en moeilijk werk. Niet een klus die je zo even hebt gedaan.

Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat het resultaat meteen goed is. Het plafond is misschien wel de belangrijkste afwerking van iedere stucklus. Het is de zogenaamde kers
op de taart.

Of u nou uw slaapkamer, woonkamer, wc, badkamer of douche laat stucen; stucwerk zorgt altijd voor een frisse nieuwe look and feel. Het plafond mag in veel van dit soort klussen dan ook niet ontbreken.

Wij begrijpen als geen ander dat u de prijzen voor het stucwerk laag wilt houden. Of u nou een renovatiewoning of een nieuwbouwwoning heeft, stucwerk is altijd een goed idee.

Hieronder kijken wij naar de gemiddelde prijzen van stucen van een plafond.

Deze kosten zijn inclusief btw en materiaalkosten. Uiteraard gaat het om een indicatie.

Type stucwerk plafondPrijs (inclusief btw en materiaalkosten)
Sausklaar/ schilderklaar plafond€ 11– € 21
Sierpleister op plafond€ 16 – € 21
Schuurwerk voor plafond€ 17 – € 23
Spackspuitwerk op het plafond€ 6 – € 10
Behangklaar maken plafond€ 10 – € 17

Wat uit deze grafiek af te lezen is, is dat er geen eenduidige prijs voor het stucen van een plafond. Dit heeft meerdere redenen waar wij later meer op in zullen gaan.

Het hangt onder ander af van het stucwerk dat u uitkiest. Spackspuitwerk is bijvoorbeeld erg goedkoop per m². De afwerkingen kunnen verschillen, het ligt uiteraard aan uw persoonlijke voorkeur.

Uit onze ervaringen blijkt dat klanten vooral kiezen voor glad pleisterwerk, doordat dit wordt afgerond met latexverf, krijgt het moderne en frisse look en feel. Een ideale afwerking voor het plafond.

Het resultaat is strak én egaal. Ook belangrijk in de prijs is de laagdikte van het stucwerk. De prijzen hiervoor kunnen enorm verschillen, aanvankelijk van de dikte van het stucwerk.

Zo zijn gipsplaten stucen erg makkelijk om te laten doen, hetzelfde geldt voor betonnen platen, gipswerk en andere vlakke oppervlakten. Muren met veel oneffenheden hebben vaker een dikkere laag stucwerk nodig.

Plafond stucen, hoe werkt dat?

Dankzij moderne technieken is het plafond stucen een stukje makkelijker geworden. Dat wil niet zeggen dat dit een klus die je moet onderschatten, want zwaar werk is plafond stucen zeker.

Je werkt boven je hoofd, dat is pittig en moeilijk. Dankzij steigers en ladder is het stucen van een plafond makkelijker te doen.

Meestal gebruikt men gipsplaten om te laten stucen, hoewel in nieuwbouwwoningen het toch vaak met kanaalplaten gaat. Deze platen zijn al erg vlak. Vroeger moest men op steengaas stucen.

Dat is anno 2022 je moeilijk voor te stellen. Er zijn talloze afwerkingen waar u voor kunt kiezen als het op plafonds aankomt.

Onze klanten kiezen veelal voor:
sierpleister, schuurwerk, spuitwerk, spackspuiten en glad stucwerk.

Qua prijzen kunnen deze opties nog weleens verschillen. Dit hangt volledig af van meerdere facetten, zoals de dikte van de stuclaag.

gipsplaten glad stucen

Een stuclaag van vele millimeters is een stuk duurder dan een dun pleisterlaagje.

Plafond betonnen kanaalplaten

Nieuwbouwwoningen zijn er in vele soorten en maten. Een ding wat ze (bijna) allemaal gemeen hebben, is dat er gebruik wordt gemaakt van veel betonnen elementen, ook in de plafondplaten.

Zo heb je de betonnen kanaalplaten. Deze plafonds hebben v-naden. Dit staat uiteraard niet zo heel erg mooi. Gelukkig wij als stukadoors dat voor u dichtmaken, alles wordt op deze manier gelijk en egaal. V-naden zijn zo voorgoed verleden tijd.

Dit werkje kost best wel wat tijd. Zeker in vergelijking met het stucen van de betonnen wanden in de woning.

Dit heeft er mee te maken dat de v-naden eerst nog gevuld moeten worden. Dit wordt gedaan met wapeningsgaas en gips. Waarom wapeningsgaas en gips?

Dit houdt eventuele scheuring tegen.

Geduld is in dit geval een brandschone zaak. De droogtijd duurt namelijk iets langer. Vaak loopt de klus hierdoor een paar dagen vertraging op. Heeft u geen v-naden?

Dan komt dit niet aan de orde en heeft uw plafond een korte drogingsprocedure.

Glad stucen plafond

Dit is de optie die het meeste wordt gekozen voor het plafond. Er wordt een gipslaag aangebracht van gemiddeld 6 mm dikte.

Dit kan met een machine of met de hand. Op deze manier wordt de muur glad gestukadoord. Daarna is het een kwestie van drogen. Zo kan er daarna een laag afwerking overheen worden gebracht.

Dit kan latexverf zijn (gerold of gespoten) of iets anders. Het is maar net wat u graag wilt.

Het is van belang dat de laag specie op het plafond dik genoeg is.

Dit om scheuren en knappen te voorkomen. Dat zou flink zonde zijn. In de meeste nieuwbouwwoningen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Vaak volstaat een dunne filmlaag van 2 mm dik.

Hechten

We hadden het in de vorige alinea al even over de filmlaag. Deze laag kun je enkel aanbrengen als de ondergrond al zeer vlak en egaal is. Vaak kun je dit met een hechtingsproduct oplossen.

Denk hier aan stucpasta, mortel, Ardex of Fix en Finish. Deze producten zorgen ervoor dat blokken goed
kunnen hechen. Het werkt perfect en doet wat het moet doen.

In veel gevallen is dan een primer ook niet meer nodig.

Schuurwerk plafond

Een speciaal effectje krijg je wanneer je gebruik maakt een schuurwerk plafond. Je krijgt halve maantjes op je plafond, dat ziet er episch en mooi uit.

De specie wordt glad gemaakt met een rei die stukadoors veel gebruiken. Vervolgens is het belangrijk dat de specie goed droogt.

Hierna je met een ga je met een spons aan de slag, je maakt als het ware wolkjes.


Je krijgt op deze manier het bijzonder schaduw effect. U hoeft het daarna niet te sauzen, tenzij u het schaduweffect niet mooi vindt.

Dan kunt u er altijd voor kiezen om het alsnog te laten sauzen.

Wij zijn in ieder geval zeer enthousiast over schuurwerk op het plafond.

Spuiten plafond

Spackspuitwerk is een mooie én een goedkope oplossing. Zeker wanneer u de andere prijzen toch wel te hoog vindt. Spackspuiten is echter alleen mogelijk wanneer de ondergrond al vlak is.

Dit kan bijvoorbeeld met beton. Wel is van groot belang dat lelijke plekken en oneffenheden worden
weggehaald voor het spackspuitwerk.

Als eerste wordt een dunnen laag spack aangebracht, om vervolgens de dikkere laag aan te brengen, met een veel grovere korrel. Deze korrels kunnen soms wel 4 mm dik zijn.

Het resultaat is verbluffend, strak en modern.

Plafondplinten

De afwerking is klaar. Maar misschien mist u nog iets? In iedere woning staan plafondplinten zeer mooi. Het is als een extra mooie lijst aanbrengen rondom een schilderij.

Uw woning is dan het schilderij (metaforisch gezien). Het geeft net een extra sfeer, die moeilijk te beschrijven is. Vaak wordt er gebruik gemaakt een platte plint van ongeveer 6 mm.

Met rvs stucstops wordt dit gemonteerd. Dit komt je zo een rechte lijn creëert voor een zo strak mogelijk resultaat. De prijs is ongeveer 15 euro per strekkende meter voor een plafondplint.

Het hangt vooral van de dikte af. Een dikkere plafondplaat kan ongeveer 19 euro kosten.

Prijzen plafond stucen

Zoals we in de grafiek lieten zien, kunnen de prijzen voor het stucen van een plafond enorm verschillen. Het is maar net wat u graag wilt in uw renovatiewoning of nieuwbouwwoning.

De ondergrond is belangrijk voor de uiteindelijke prijs van het stucwerk op uw plafond. Een oude laag stucwerk is vaak duurder om overheen te stucen, omdat er veel oneffenheden in de laag zitten.

Gladde betonnen kanaalplaten zijn in dat opzicht een stuk goedkoper om te laten stucen. Meestal moet er dan ook minder gebeuren.

Het is overigens niet noodzakelijk om altijd een dikke laag aan te laten brengen, in veel gevallen volstaat een dunne film laag die bescherming genoeg biedt.

U kunt ook de hele stucklus in een keer laten doen. Dit scheelt een hoop extra kosten van wanneer u het in delen zou laten doen zoals enkel het plafond.

De stukadoor berekend dan een mooie totaal prijs voor al het stucwerk in uw woning.

Bent u naar het lezen van dit artikel benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan voor uw plafond.

Deze offerte heeft u binnen enkele minuten al in uw mail. Dit komt doordat wij gebruik maken van een speciale berekeningscomputer die de prijzen voor ons berekend. Wij bieden goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!