Sinds 1995

Wat kost een plafond stucen?

Bent u zelf handig? Dan heeft u ons wellicht niet nodig. Maar mocht dit niet het geval wezen dan vind u op deze pagina alle informatie betreft het stucen van een plafond en de bijbehorende kosten.

Net als de muren willen veel huiseigenaren ook mooie strakke plafonds in hun woning. Zo kan onze stukadoor de V-naden wegwerken in een nieuwbouwplafond of een plafond van gipsplaten geheel vlak en strak stucen.

Ontdek snel de gemiddelde prijs en de verschillende factoren die de prijs van een plafond laten stucen kunnen beinvloeden.

glad pleisteren plafond

Zelf stucen of uitbesteden?

Het laten stucen van een plafond blijft een klus die u het beste door een stukadoor kunt laten uitvoeren. Als u zelf een poging wilt wagen een plafond uit te vlakken dan kunt u zich beter eerst verdiepen in de juiste werkwijze en techniek.

Buiten dit is een plafond stucen erg zwaar! U hebt geen tijd om te rusten en kunt een slordig eindresultaat verwachten als u hier geen ervaring in heeft.

Wat kost een plafond stucen per m2?

Type stucwerk plafondPrijs (inclusief btw en materiaalkosten)
Sausklaar/ schilderklaar plafond€ 15 – € 21
Sierpleister op plafond€ 18 – € 21
Schuurwerk voor plafond€ 20 – € 23
Spackspuitwerk op het plafond€ 8 – € 10
Behangklaar maken plafond€ 10 – € 17

In de bovenstaande prijzentabel ziet u de gemiddelde kosten voor het laten stucen van een plafond door onze stukadoor. De gemiddelde prijs voor het stucen van plafonds ligt tussen de € 11,- en € 23,- per m2. Deze prijzen zijn inclusief de materialen en het arbeidsloon.

Uiteraard verschillen de totale kosten per stucklus. Lees u daarom goed in in de diverse mogelijkheden zodat u niet ineens onverwachte kosten krijgt.

Wat bepaalt de prijs bij een plafond laten stucen?

Als u een bestaand of gipsplaten plafond wilt laten stucen in bijvoorbeeld uw badkamer of woonkamer dan bent u uiteraard nieuwsgierig wat het kost om voor deze stucklus een stukadoor in te huren. U bent bij de Stuc-Gigant op het juiste adres voor diverse soorten plafondafwerkingen.

De prijs die onze stukadoor in rekening zal brengen voor het stucen van het plafond hangt echter af van meerdere factoren. Denk hierbij aan:

  • Het aantal vierkante meters
  • Welk soort stucwerk?
  • De staat van het oppervlakte
  • De reistijd
plafond stucen kosten

Wat is de vierkante meter prijs?

Iedere stukadoor heeft zijn eigen vierkante meter prijs. Afhankelijk van de ervaring en leeftijd van de stukadoor zal deze varieerden. De exacte totaalprijs van een stukadoor voor het stucen van plafonds is daarom compleet afhankelijk van het aantal vierkante meters die er gestukadoord dienen te worden.

Mocht het zo zijn dat u meerdere prijsvoorstellingen heeft aangevraagd maar u weet nu niet hoe de vierkante meterprijs tot stand is gekomen vraag het dan even aan de stukadoor. Op deze manier kunt u goed de prijzen met elkaar vergelijken.

Wat is de huidige staat van het plafond?

De prijs die u in rekening wordt gebracht voor het laten stucen van het plafond is grotendeels afhankelijk van de ondergrond. Heeft u een nieuw plafond van gipsplaten dan kan de stukadoor direct aan de slag. Maar als u een ouder plafond heeft met een oude stuclaag dan zal de stukadoor het plafond eerst moeten voorbereiden.

Met voorbereiden bedoelen wij de juiste hechting creëren. De nieuwe stuclaag zal natuurlijk goed moeten hechten op de oude stuclaag. Hiervoor gebruiken wij een stucprimer of andere voorstrijkmiddel.

U kunt er dus rekening mee houden dat als u een ouder plafond heeft u iets meer geld kwijt bent dan bij het laten stucen van een nieuw plafond.

Plafond van betonnen kanaalplaten

Nieuwbouwwoningen zijn er in vele soorten en maten. Een ding wat ze (bijna) allemaal gemeen hebben, is dat er gebruik wordt gemaakt van veel betonnen elementen, ook in de plafondplaten.

Zo heb je de betonnen kanaalplaten. Deze plafonds hebben v-naden. Dit staat uiteraard niet zo heel erg mooi. Gelukkig wij als stukadoors dat voor u dichtmaken, alles wordt op deze manier gelijk en egaal. V-naden zijn zo voorgoed verleden tijd.

Dit werkje kost best wel wat tijd. Zeker in vergelijking met het stucen van de betonnen wanden in de woning.

Dit heeft er mee te maken dat de v-naden eerst nog gevuld moeten worden. Dit wordt gedaan met wapeningsgaas en gips. Waarom wapeningsgaas en gips? Dit houdt eventuele scheuring tegen.

Geduld is in dit geval een brandschone zaak. De droogtijd duurt namelijk iets langer. Vaak loopt de klus hierdoor een paar dagen vertraging op. Heeft u geen v-naden? Dan komt dit niet aan de orde en heeft uw plafond een korte drogingsprocedure.

stucwerk nieuwbouw plafond

Glad stucen plafond

Dit is de optie die het meeste wordt gekozen voor het plafond. Er wordt een gipslaag aangebracht van gemiddeld 6 mm dikte.

Dit kan met een machine of met de hand. Op deze manier wordt de muur glad gestukadoord. Daarna is het een kwestie van drogen. Zo kan er daarna een laag afwerking overheen worden gebracht.

Dit kan latexverf zijn (gerold of gespoten) of iets anders. Het is maar net wat u graag wilt. Het is van belang dat de laag specie op het plafond dik genoeg is.

Dit om scheuren en knappen te voorkomen. Dat zou flink zonde zijn. In de meeste nieuwbouwwoningen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Vaak volstaat een dunne filmlaag van 2 mm dik.

Plafond laten spuiten

Spackspuitwerk is een mooie én een goedkope oplossing. Zeker wanneer u de andere prijzen toch wel te hoog vindt. Spackspuiten is echter alleen mogelijk wanneer de ondergrond al vlak is.

Dit kan bijvoorbeeld met beton. Wel is van groot belang dat lelijke plekken en oneffenheden worden
weggehaald voor het spackspuitwerk.

Als eerste wordt een dunnen laag spack aangebracht, om vervolgens de dikkere laag aan te brengen, met een veel grovere korrel. Deze korrels kunnen soms wel 4 mm dik zijn. Het resultaat is verbluffend, strak en modern.

Plafondplinten

De afwerking is klaar. Maar misschien mist u nog iets? In iedere woning staan plafondplinten zeer mooi. Het is als een extra mooie lijst aanbrengen rondom een schilderij.

Uw woning is dan het schilderij (metaforisch gezien). Het geeft net een extra sfeer, die moeilijk te beschrijven is. Vaak wordt er gebruik gemaakt een platte plint van ongeveer 6 mm.

Met rvs stucstops wordt dit gemonteerd. Dit komt je zo een rechte lijn creëert voor een zo strak mogelijk resultaat. De prijs is ongeveer 17 euro per strekkende meter voor een plafondplint.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!