Sinds 1995

Prijzen stukadoorswerk

Het is erg moeilijk om de exacte prijs te geven voor stukadoorswerk. Aangezien de prijzen erg afhankelijk zijn van verschillende factoren. Denkt u hierbij aan de grootte van het oppervlakte de complexiteit van het project, maar ook de locatie en het niveau van het stucwerk is prijsbepalend.

Gemiddeld kunnen prijzen variëren van 10 euro per m2 tot aan 30 euro per m2, afhankelijk van deze factoren. Het is het beste om een ​​aantal offertes op te vragen bij verschillende stukadoorsbedrijven om een ​​nauwkeurige prijsbepaling te ontvangen voor uw specifieke project.

prijzen stukadoorswerk

Uiteenlopende prijzen

De m² prijzen voor het stukadoorswerk in een bestaande kluswoning of nieuwbouwwoning kunnen nog wel eens flink uiteen lopen. Onze stukadoors rekenen bijvoorbeeld 10,- euro per m² terweil andere stukadoors misschien wel 15 euro per m2 berekenen.

In sommige gevallen kan het prijsverschil wel oplopen tot 40%. De achtergrond van de verschillen in kosten zijn dus substantieel en u als consument kent de achtergrond meestal niet. Op deze pagina zullen we u uitleggen hoe het prijsverschil ontstaat.

Waarom zit er prijsverschil tussen muren en plafonds stucen?

Waarom is een plafond stucen duurder dan het laten stucen van een muur? Eigenlijk is dit niet meer dan logisch. Stukadoorswerk op een plafond aanbrengen is een stuk intensiever dan stucwerk aanbrengen op een muur.

Als een stukadoor een plafond voorziet van een laag stucwerk zal hij continu uit zijn macht werken. Bij een wand is dit een heel ander geval.

Het prijsverschil van het stukadoorswerk ligt tussen de 5 euro en 8 euro per vierkante meter.

Prijs- kwaliteit verhouding

Het stucwerk van de Stuc-Gigant staat voor een eerlijke prijs kwaliteit verhouding, zo leveren wij al pleisterwerk vanaf € 12,- per m² (in bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning).

Belangrijk is dat er geen verborgen kosten zijn welke achteraf worden berekend, de prijzen per vierkante meter op onze offerte zijn all inclusief. Dit betekend het materiaal, het uurtarief van de stukadoor en de voorrijkosten.

Dus u weet meteen wat u in totaal betaald voor het stukadoorswerk van uw huis.

stukadoorswerk kosten

Kosten per type stukadoorswerk

Omdat er veel verschillende soorten stukadoorswerken zijn kunnen wij ons voorstellen dat u niet weet welke prijs bij welk stucwerk hoort. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten voor de verschillende type stucwerken.

Spackspuitwerk (fijne korrel) 8 tot 10 euro per m2
Behangklaar stucen 8 tot 17 euro per m2
Pleisterwerk (glad stucen) 10 tot 15 euro per m2
Raapwerk (uitvlakken) 18 tot 25 euro per m2
Sierpleister (structuur) 18 tot 25 euro per m2
Schuurwerk (structuur) 20 tot 25 euro per m2
Beton ciré (decoratief) Vanaf 180,- euro per m2
Voorstrijken (hechting) 3 tot 4 euro per m2

Wilt u graag de exacte prijzen van onze stucadoor weten? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Na het aanvragen zullen wij een prijsberekening voor u maken en u zo snel mogelijk toesturen.

Spackspuiten

Wat is spackspuiten en waarom is dit zo goedkoop? Spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht zowel op de muren als de plafonds. Door het gebruik van een spack spuitmachine is de stukadoor sneller klaar doordat hij een stuk efficiënter kan werken.

De prijs van spackspuitwerk ligt tussen de  €8 – €12,- per vierkante meter. Deze prijzen in vergelijking met traditioneel stukadoorswerk zijn zoals u ziet goedkoop te noemen.

Glad stucen

Glad stukadoorswerk gebeurt met een dunne of dikke laag gips. Na het stucen en het glad maken ( pleisteren ) van de wanden of het plafond zijn deze overschilderbaar.

U kunt ervoor kiezen of u uw muren en plafond wilt laten spuiten met latexverf of u kunt het op kleur laten rollen door de stukadoor.

  • De kosten van het stucen van uw plafond in bijvoorbeeld uw woonkamer varieert van € 15,- tot € 20,- per vierkante meter.
  • De prijzen voor het stucen van muren liggen lager en zijn gemiddeld € 10,- tot aan € 21,- per m².
stucwerk nieuwbouw plafond

Prijs voor sierpleister (spachtelputz)

Spachtelputz is een sierpleister. U kunt hierbij zelf bepalen of u een grove of fijne korrel wilt voor het stucen van uw muren. De stukadoor kan korrel groottes gebruiken variërend van 0,5 mm tot aan 2,5 mm.De meest gebruikte korreldikte is 1,5 mm.

Aangezien de meeste stukadoorsbedrijven deze vorm van stucen steeds meer hanteren kunnen zij de m² prijzen ook laag houden. U heeft hierdoor dus een sterk staaltje vakwerk voor een voordelige prijs.

De prijzen van Spachtelputz met een geschikte ondergrond zoals beton of nieuw stucwerk variëren van €18 – €20,- per vierkante meter.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is een gladde afwerking voor zowel de muren als het plafond in bijvoorbeeld uw badkamer of woonkamer.

Als het stucwerk is aangebracht zijn deze ( na droging ) prima af te werken met latexverf gespoten of gerold. Uw stukadoorsbedrijf verzorgt sausklaar stucwerk vanaf €8,- tot aan €25,- per vierkante meter. Afhankelijk van de laagdikte die moet worden toegepast.

Zoals u uit het bovenstaande begrijpt, is het stucen van zowel binnen- of buitenwerk het werk dat door een professioneel zal gedaan moet worden. Wanneer uw stucadoorsbedrijf lid is van het NOA geniet u 5 jaar garantie op uw werken. Een verzekering voor u, dat u kwaliteit en duurzaamheid wordt verschaft.

stucadoorsbedrijf

Nieuwbouwwoning laten stucen

Bij het laten stucen van een nieuwbouwwoning zijn de prijzen per m² zeker niet te duur. Zo kunnen de betonnen wanden en plafonds al glad gestukadoord worden vanaf 10,- euro per vierkante meter.

Het stucen van een nieuwbouwhuis is een koud kunstje omdat de laagdikte vaak niet dikker hoeft aangebracht te worden dan een paar mm dik.

De betonnen elementen zijn in de meeste gevallen erg vlak en kan er met een dunne pleisterlaag al een prachtig resultaat behaalt worden voor een scherpe prijs.

Bespaar op uw stukadoor!

Wilt u graag uw badkamer, woonkamer of slaapkamers laten voorzien van stukadoorswerk? Glad of met een structuur? Dan wilt u uiteraard niet de hoofdprijs betalen per vierkante meter.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw stukadoorswerk bij de Stuc-Gigant.nl en vergelijk onze prijs is met die van andere stukadoors. Op deze manier kunnen wij u laten zien hoe goedkoop wij zijn en u betaald zeker niet te veel!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!