Sinds 1995

Wat kost stucwerk per m2 in 2024?

Het is 2024 en alle prijzen zijn weer eens omhoog gegaan, maar wat gebeurt er met het stucwerk? En wat zijn de prijzen in 2024? Leest u hier alles over de prijsverhoging van stucwerk.

Wilt u uw gehele huis laten stucen door een stukadoor dan kunnen wij ons voorstellen dat u van te voren wilt weten wat het stukadoorswerk gaat kosten. Mocht u nu een klein wandje hebben die vlak getrokken moet worden dan zal de m2 prijs niet heel veel uit maken.

Hoe meer vierkante meters er gestuct moeten worden hoe hoger het bedrag op de stukadoor offerte uiteindelijk zal zijn. Wat voor klus het dan ook mag zijn stucen is dan ook vaak echt nodig!

wat kost stucen in 2023

Wat is er gebeurt met de prijzen van stucwerk in 2024?

Zoals iedereen inmiddels wel weet is er een flinke prijsstijging aan de gang. Helaas is dit ook het geval in de stukadoorsbranche. Het is natuurlijk niet zo dat de stukadoors meer geld willen verdienen, maar de prijsstijging komt letterlijk door de prijsverhoging van de materialen die de stukadoor nodig heeft.

Door de prijsverhoging van de materialen die rond de 25% is zullen alle stukadoors ook hun vierkante meter prijzen omhoog moeten gooien. Zo rekende wij voorheen 10 euro per m2 om de muren in een nieuwbouwwoning glad te stucen, en hebben wij die moeten verhogen naar 12 euro per vierkante meter.

U kunt er dus van uitgaan dat de prijzen van een stukadoor in 2024 20% hoger uit zullen vallen.

Uurtarief stukadoor ook omhoog

Ook een stukadoor heeft te maken met de huidige brandstofprijzen. Het uurtarief van een stukadoor lag in 2022 nog op 35 euro per uur wat nu gestegen is naar 45 euro per uur.

Het zijn dus niet alleen de prijsstijging van de materialen wat onze m2 prijzen beïnvloed, maar ook de duurdere brandstof prijzen hebben invloed op het uurtarief van onze stukadoors.

Kosten van stucen 2024

De prijs voor het stucen wordt vaak per vierkante meter berekend. De kosten per m² kunnen behoorlijk verschillen. Een plafond stucen is vaak duurder dan het stucen van een muur.

Dit komt een plafond stucen gecompliceerder is dan een muur stucen. Een plafond stucen is een stuk arbeidsintensiever, doordat de stukadoor boven zich moet gaan werken. Ook kan de specifieke ruimte verschil maken in de prijs.

Zo is een badkamer een vochtige ruimte in uw woning. Hiervoor is ander stucwerk nodig dan in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer.

Verder is het type stucwerk van invloed op de prijs. Het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur ligt. De gemiddelde prijs voor het stucen van een muur liggen tussen de 10 euro en de 18 euro. Hier gaan we uit van glad stucwerk.

De prijzen voor een plafond liggen wat hoger, doordat het moeilijker stucen is. De kosten liggen tussen de 15,- en 22,-euro per vierkante meter.

Hieronder ziet u een prijsgrafiek van de kosten per m² in 2023, voor het laten stucen van een heel huis, maar ook gedeeltes zoals: een badkamer stucen, woonkamer stucen of het laten stucen van uw slaapkamers.

Type stucwerkGemiddelde m² prijzen 2024
Plafond glad stucen (pleisterwerk)€ 15 tot € 22
Schuurwerk (halve manen)€ 18 tot € 24
Raapwerk (dikke laag stucwerk)€ 20 tot € 25
Spackspuitwerk (korrel gespoten)€ 8 tot € 12
Behangklaar stucen (bijna glad)€ 9 tot € 16
Sausklaar stucen (glad en strak)€ 11 tot € 20
Sierpleister (Spachtelsputz)€ 18 tot € 22

Wilt u uw gehele woning laten stucen? Dan hebben wij in de onderstaande prijzentabel de kosten per ruimte berekend. Zo heeft u direct een goed overzicht van de kosten voor het stucen van bepaalde ruimtes in uw huis.

Gedeelte/onderdeel woningPrijs en tijd
Stucwerk muren per m2Vanaf €10,- tot aan €20,-
Stucwerk plafond per m2Vanaf €15,- tot aan €22,-
Badkamer stucenVanaf €20,- tot aan €25,- / 2 – 5 dagen
Woonkamer stucen€1500,- tot aan €4000,-/ 4 – 7 dagen
Stucen van een kleine kamer€580,- tot aan €1500,- /  1 – 3 dagen
Stucen van een medium kamer€1000,- tot aan €2500,- /  2 -3 dagen
Stucen van een grote kamer€1500,- tot aan €4000,- / 4 – 7 dagen

Stukadoor prijzen vergelijken

U wilt uiteraard niet teveel betalen voor een stukadoor. Er zijn een aantal handige details om op te letten wanneer u een stukadoor zoekt.

Zo moet de stukadoor aangesloten zijn bij de NOA: de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. De NOA houdt de lijntjes strak.

Zij kijken of er kwaliteit wordt geleverd en ze bemiddelen wanneer de klant niet tevreden is. Erg handig dus. Stukadoors hebben geleerd voor hun vak, het is immer moeilijk. Daarom is het logisch dat u een prof wilt voor de klus in uw woning. Wij bieden de beste professionals voor het stucwerk in uw huis. Zo kunt u er weer jaren op vooruit.

Wij houden de kosten laag voor de beste prijs

De Stuc-Gigant staat al jarenlang garant voor de beste kwaliteit voor de mooiste prijs. Wij doen niet aan addertjes onder het gras, wij zijn transparant en duidelijk.

Vraag gerust een offerte bij ons aan zodat wij kunnen laten zien wat wij voor u kunnen betekenen. Of u nou stucwerk wilt in uw nieuwbouwwoning of in uw renovatiewoning. Het is allemaal mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen om bepaalde ruimtes te laten stucen, zoals de badkamer. Voor de badkamer is ander stucwerk nodig, omdat het waterdicht moet zijn. Wat u wensen ook zijn, wij vervullen ze graag!

Een offerte bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Binnen enkele minuten heeft u de offerte al in huis, dankzij ons geheel automatische berekeningssysteem.

Zo zijn alle kosten meteen duidelijk en weet u precies waar u aan toe bent wanneer u uw woning laat stucen.

prijzen stucadoor

Lage btw voor stucen oudere woning

Btw is onvermijdelijk, ook bij het stucwerk. Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar oud is, kunt u gebruik maken van een speciale, voordelige regeling. Het kan een hoop schelen in de uiteindelijke kosten.

Normaal is de btw 21% voor het stucwerk an nieuwbouwwoningen. Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar is het btw tarief slechts 9% Dat is een stuk goedkoper en kan uiteindelijk veel geld schelen in de uiteindelijke prijs.

Het is toch al een verschil van 12%. Vooral wanneer u een hele woning laat doen kan het enorm schelen op de totale prijs.

We hebben het dan niet over een paar euro, maar over honderden (en soms ook duizenden) euro’s. De regeling is niet geldig voor de nieuwbouwwoningen.

Kijk wat dit voor u kan betekenen! En vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn erkend stukadoorsbedrijf met vakmensen die voor u klaar staan.

Via de automatische machine op onze website kunnen wij binnen enkele minuten een offerte voor u klaarmaken. Zo kunt u uiteindelijk genieten van verfijnt stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!