Stucen kosten

Wat kost stucen per m²? Wat kost een heel huis stucen? Hoeveel kost zelf stucen? Talloze vragen waar wij in dit artikel dieper op in zullen gaan.

Mocht u nou zoeken naar en stukadoor voor nieuwbouwwoning of een renovatiewoning. Er is veel mogelijk. Het kan zijn dat u een klein deel van u huis wilt laten stucen of misschien wel het hele huis.

Wat u klus ook mag zijn: stucen is altijd een goede optie.

Welk stucwerk is het meest geschikt voor in de badkamer of voor een plafond? Wat betaal ik gemiddeld per vierkante meter voor stucen? Hoe werkt stucwerk aanbrengen?

Is een stukadoor betaalbaar? Geen nood, wij gaan u antwoord geven op al deze vragen in dit artikel. Zo heeft u straks fraai stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

Er is heel veel mogelijk op het gebied van stucen. Wij laten u graag een deel van de mogelijkheden zien in dit artikel.

Gemiddelde kosten stucen

De prijs voor het stucen wordt vaak per vierkante meter berekend. De kosten per m² kunnen behoorlijk verschillen. Een plafond stucen is vaker prijziger dan een muur stucen.

Dit komt een plafond stucen gecompliceerder is dan een muur stucen. Een plafond stucen is een stuk arbeidsintensiever, doordat de stukadoor boven zich moet gaan werken. Ook kan de specifieke ruimte verschil maken in de prijs.

Zo is een badkamer een vochtige ruimte. Hiervoor is ander stucwerk nodig dan in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer.

Verder is het type stucwerk van invloed op de prijs. Het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur ligt. De gemiddelde prijs voor het stucen van een muur liggen tussen de 8 euro en de 18 euro. Hier gaan we uit van glad stucwerk.

De prijzen voor een plafond liggen wat hoger, doordat het moeilijker stucen is. De kosten liggen tussen de 12,- en 18,-euro.

De prijzen die we net hebben genoemd zijn inclusief. Dat wil zeggen: inclusief materiaalkosten, btw, loonkosten en ander kosten.

Omdat dit een ruime indicatie is en ieder stucklus anders gaan we nog even wat dieper in op de verschillende prijzen voor het stucen.

Hieronder ziet u een prijsgrafiek van de kosten per m² voor het laten stucen van een heel huis, maar ook gedeeltes zoals: een badkamer, woonkamer, slaapkamer en zolder.

Type stucwerkGemiddelde m² prijzen, incl mat en loonkosten
Plafond glad stucen
Ook wel pleisterwerk genoemd
€ 14 – € 28
Schuurwerk
In halve manen
€ 17 – € 24
Raapwerk
Een dikkere laag stucwerk
€ 17 – € 29
Spackspuitwerk
Een gespoten korrel
€ 4 – € 10
Behangklaar stucen
Zo goed als glad
€ 9 – € 16
Sausklaar stucen
Helemaal glad en strak
€ 8 – € 23
Sierpleister
Spachtelsputz
€ 11 – € 22

Het kan uiteraard ook zijn dat u niet u gehele huis wil laten doen, maar een gedeelte van de nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

De kosten voor een stukadoor voor bepaalde ruimte in huis hebben wij hieronder voor u berekend in een extra prijstabel.

Zo heeft u direct u goed overzicht van de kosten voor het stucen van ruimtes in uw huis.

Gedeelte/onderdeel woningPrijs en tijd
Stucwerk muren per m2Vanaf €8,- tot aan €19,-
Stucwerk plafond per m2Vanaf €12,- tot aan €19,-
Badkamer stucenVanaf €16,- tot aan €21,- / 2 – 5 dagen
Woonkamer stucen€1200,- tot aan €3500,-/ 4 – 7 dagen
Stucen van een kleine kamer€380,- tot aan €1200,- /  1 – 3 dagen
Stucen van een medium kamer€450,- tot aan €1500,- /  2 -3 dagen
Stucen van een grote kamer€700,- tot aan €2000,- / 4 – 7 dagen

Kosten stukadoor

Ook hier is geen eenduidig antwoord op te geven. De kosten voor stucen kunnen behoorlijk verschillen zoals u uit de bovenstaande grafieken kan halen.

De kosten hangen af van de klus, maar ook van de materialen die u wilt hebben. Daarnaast kan de prijs verschillen wanneer u een nieuwbouwwoning laat stucen of een renovatiewoning.

Verder kijkt de stukadoor naar de grote van de oppervlakte van het stucwerk. Het hele huis is bijvoorbeeld voordeliger om te laten doen dan alleen maar een slaapkamer of een wc.

Kortom: hoe meer vierkante meter u laat stucen, hoe goedkoper het wordt.

Kosten stucen laag houden

Er zijn een aantal stukadoors die te hoge bedragen vragen voor het stucwerk in woningen. Meer dan 20,- euro voor een pleisterlaagje is bijvoorbeeld veel te prijzig.

Onze prijzen houden wij graag laag om het ook voor het kleinere portemonnee mogelijk te maken. Wij stucen muren in uw woning al vanaf 6,- euro per m², deze kosten zijn inclusief materiaalkosten en btw.

Hoe meer u laat stucen in uw woning hoe goedkoper de uiteindelijke prijs zal gaan worden.

Verder is de ondergrond van belang voor de prijs. Een grove bakstenen muur is veel duurder dan het stucen van een muur van beton.

Dit komt omdat er op een muur van baksteen een veel dikker raaplaag moet worden aangebracht van minimaal 1 centimeter dik. Bent u benieuwd naar de kosten voor stucwerk in uw woning?

De prijs voor een muur  die behangklaar is, is een stuk goedkoper dan muur die dat niet is. Dit komt doordat er een dunnere laag moet worden aangebracht. Dit is vooral het geval in veel nieuwbouwwoningen.

Deze woningen worden in veel gevallen behangklaar opgeleverd.

Vraag geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan! Wij laten u graag zien dat wij de beste kwaliteit bieden voor een gunstige prijs!

Prijzen vergelijken stukadoor

U wilt uiteraard niet teveel betalen voor een stukadoor. Er zijn een aantal handige details om op te letten wanneer u een stukadoor zoekt.

Zo moet de stukadoor aangesloten zijn bij de NOA: de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. De NOA houdt de lijntjes strak.

Zij kijken of er kwaliteit wordt geleverd en ze bemiddelen wanneer de klant niet tevreden is. Erg handig dus. Stukadoors hebben geleerd voor hun vak, het is immer moeilijk. Daarom is het logisch dat u een prof wilt voor de klus in uw woning.

Wij bieden de beste professionals voor stucwerk in uw huis.

Zo kunt u er weer jaren op vooruit.

Stucen plafond en muren

Eerder hadden we het al even over de verschillen tussen het stucen van muren en plafonds. De prijzen voor plafonds liggen hoger dan die van muren. Dit heeft meerdere redenen.

Het stucen van een plafond is een stuk lastiger dan een muur stucen. Dit komt voor omdat de stukadoor op een trap of steiger moet staan en geheel anders te werk moet gaan.

De stukadoor moet boven zichzelf werken en dat is erg arbeidsintensief. Het is ongeveer 15- tot 25% duurder dan het stucen van het muur.

De prijzen voor het stucen van het plafond liggen tussen de 12,- en de 19,- euro. Muren tussen de 7,- en de 16,- euro. Mocht je een complete woning willen laten stucen dan kom je altijd goedkoper uit.

De stukadoor moet een grotere oppervlakte bewerken en kan zo meer op een dag stucen. Dat scheelt enorm in de prijs!

Prijs stucwerk

Er is niet een prijs voor stucwerk. De kosten voor stucwerk gaan van 6,- euro tot 19,- euro per m². Maar daar hoeft het niet op de te houden.

Het is mogelijk om een luxere afwerking te kiezen compleet met decoratie en/of patronen. Het is daarnaast mogelijk om bijvoorbeeld in uw badkamer voor de betonlook te gaan. De betonlook geeft uw badkamer een moderne en stijlvolle afwerking.

De prijzen voor een betonlook schipperen tussen de € 35,- en de € 110,-. Dit kan dus flink oplopen, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Doordat bepaalde stucwerk soms wel enige centimeters dik kan zijn, worden hierdoor de kosten hoger. Er is immers meer materiaal voor nodig. De prijs per vierkante meter gaat hierdoor de lucht in.

Gelukkig heeft u deze prijs zelf in de handen, het is uw huis, dus uw keuze. Het hangt er geheel vanaf wat u wilt laten stucen en waar uw persoonlijke voorkeuren liggen.

Wij helpen u graag een eind op weg in de zoektocht naar mooi stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning. Vraag bij ons gratis een offerte aan en wij laten u zien hoe voordelig wij zijn.

Stucen goedkoop

U wilt de prijs natuurlijk zo laag mogelijk houden, wij begrijpen dat als geen ander. Het is belangrijk om voordat we de prijs berekenen te kijken waar uw voorkeuren precies liggen. Zo weet u precies waar u straks aan toe bent.

Ieder huis is anders, zo is ook iedere klus anders. Een gehele woning laten stucen heeft een ander prijskaartje dan een bepaalde ruimte laten stucen.

Verscheidende factoren zijn belangrijk voor de prijs.

Deze factoren hebben invloed op de prijs: de grootte van het oppervlakte, stucen van een muur of plafond, de staat van de muren en plafonds en de keuze voor het type stucwerk.

Dit heeft allemaal invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Wilt u de kosten laag houden? Dan kunt u het beste kiezen voor spuitwerk op de muren en plafonds, dit gebeurt in veel nieuwbouwhuizen en is erg goedkoop.

Dit komt doordat het spackspuitwerk wordt opgespoten met een heuse spuitmachine.

De stukadoor kan op deze manier snel en efficiënt te werk gaan. Deze klus is vaak binnen een dag al gefikst. Spackspuiten kan soms al vanaf 5,- euro per m². Er zijn nog meer goedkopere soorten stucwerk.

Denk hier aan: latexverf spuiten, spachtelputz en pleisterwerk.

De kwaliteit van al deze opties is erg hoog. Zo kunt er nog jaren op vooruit.

Wij houden de kosten laag voor de beste prijs

De Stuc-Gigant staat al jarenlang garant voor de beste kwaliteit voor de mooiste prijs. Wij doen niet aan addertjes onder het gras, wij zijn transparant en duidelijk.

Vraag gerust een offerte bij ons aan zodat wij kunnen laten zien wat wij voor u kunnen betekenen. Of u nou stucwerk wilt in uw nieuwbouwwoning of in uw renovatiewoning. Het is allemaal mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen om bepaalde ruimtes te laten stucen, zoals de badkamer. Voor de badkamer is ander stucwerk nodig, omdat het waterdicht moet zijn. Wat u wensen ook zijn, wij vervullen ze graag!

Een offerte bij ons is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Binnen enkele minuten heeft u de offerte al in huis, dankzij ons geheel automatische berekeningssysteem.

Zo zijn alle kosten meteen duidelijk en weet u precies waar u aan toe bent wanneer u uw woning laat stucen.

Lage btw voor stucen oudere woning

Btw is onvermijdelijk, ook bij het stucwerk. Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar oud is, kunt u gebruik maken van een speciale, voordelige regeling. Het kan een hoop schelen in de uiteindelijke kosten.

Normaal is de btw 21% voor het stucwerk an nieuwbouwwoningen. Wanneer uw woning ouder is dan twee jaar is het btw tarief slechts 9% Dat is een stuk goedkoper en kan uiteindelijk veel geld schelen in de uiteindelijke prijs.

Het is toch al een verschil van 12%. Vooral wanneer u een hele woning laat doen kan het enorm schelen op de totale prijs.

We hebben het dan niet over een paar euro, maar over honderden (en soms ook duizenden) euro’s. De regeling is niet geldig voor de nieuwbouwwoningen.

Kijk wat dit voor u kan betekenen! En vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn erkend stukadoorsbedrijf met vakmensen die voor u klaar staan.

Via de automatische machine op onze website kunnen wij binnen enkele minuten een offerte voor u klaarmaken.

Zo kunt u uiteindelijk genieten van verfijnt stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!