Sinds 1995

Stucwerk kosten

Wat zijn de kosten voor stucwerk per m²? Hoeveel kost het laten stucen van een huis? Wij gaan in dit artikel dieper in op deze vragen.

Stucwerk kan al heel goedkoop per m². De prijzen voor het stucen van een huis liggen tussen 8,- en de 35,- euro. Wij kijken naar de prijsopbouw, de kwaliteit en hoe je flink besparen op stucwerk.

Prijzen stucwerk

De prijzen van stukadoors kunnen enorm verschillen. Het is dan ook zaak om zoveel mogelijk prijzen met elkaar te vergelijken voordat u de stucwerk klus laat uitbesteden.

Ook bij ons kunt u een offerte aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

Hoeveel kost stucwerk?

Op deze vraag kunnen wij helaas geen eenduidig antwoord geven. Wel kunnen wij een indicatie geven van de prijs voor stucwerk per m².

De kosten hangen van meerdere facetten af; bijvoorbeeld de structuur van het stucwerk, de prijs van de stukadoor, materiaalkosten voor het stucwerk, de manier van aanbrengen van het stucwerk en de ruimte in kwestie voor het stucwerk.

Hieronder hebben wij een grafiek samengesteld van de gemiddelde kosten van verscheidende soorten stucwerk.

Prijzen stucwerk

Een kostindicatie van stucwerk.

Stucwerk prijsPrijs per m²Komen er kosten bij?
Spuitwerk/ spack (dun laagje)€7 – €11Nee
Glad muren behang-klaar€10 – €19Prijs voor behangen
Glad muren saus-klaar€14 – €22Prijzen voor schilderen/ saus-klaar
Glad muren dik behang-klaar€18 – €29 Prijs behangenPrijs behangen
Glad muren dik saus-klaar€20 – €30Prijzen schilderen/ sausklaar
Glad plafond saus-klaar€15- €24Prijs voor schilderen
Schuurwerk fijn€11 – €20Nee
Schuurwerk grof€12 – €20Nee
Granol€14 – €21Nee
Leemstuc€29 – €39Nee
Beton Ciré€75 – €125Nee
Tadelakt€90 – €130Nee
Microcement €100 – €110€100 – €110Nee
Microbeton€110 – €120Nee

Vraag nu een persoonlijke offerte bij ons aan voor het stucwerk bij u in huis! Wij laten u zien dat wij de scherpste prijzen hebben voor het beste resultaat van het stucwerk.

Stucen

Stucwerk lijkt in zekere zin een makkelijk proces. Toch komt er best wel veel bij kijken. Het gaat er in wezen om dat wanden en plafonds egaal worden gemaakt.

De stukadoor gaat een bepaald oppervlakte vlak stucen. Je kan stucwerk gebruiken voor twee dingen. Je kan stucwerk gebruiken als finishing touch, compleet met kleur naar keuze. Hiernaast kun je stucwerk gebruiken als onderlaag, dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld nog behang of saus overheen doet.

Wanneer jij een woning duurzaam wil laten renoveren is stucwerk eigenlijk essentieel. Zo gaat alles er weer fris en netjes uitzien dankzij mooi stucwerk.

Verschil stucen en spuiten

Spuiten is een heel stuk goedkoper dan ‘normaal’ stucwerk. Op de uiteindelijke rekening kan dit best wel wat schelen. Doordat je het stucwerk spuitend aanbrengt ben je snel klaar.

Je hoeft op deze manier minder te investeren in hoge loonkosten. Hieronder kijken we verder naar de verschillen tussen spuitwerk en stucwerk.

StucwerkSpuitwerk
Stucwerk is geschikt voor alle murenAlleen mogelijk op een egale muur
Staat van muur is belangrijk
voor dikte stucwerk
Deze laag is enkele mm dik, de onderlaag heeft een beschermend doel
Stucwerk kan zowel binnen- als buitenSpuitwerk is het meest geschikt voor binnen

Veel gestelde vragen stucwerk

We krijgen veel vragen binnen over stucwerk. Met name horen wij verhalen over hoge prijzen van stucwerk en kosten voor een stukadoor. Mensen raken soms het overzicht kwijt door allerlei wisselende berichten en prijzen en onduidelijke offertes. Vragen die wij veel horen zijn:

 • Wat kost een stukadoor?
 • Wat betaal je per m² voor stucwerk?
 • Wat kost een stukadoor per uur?
 • Hoe weet ik wanneer een stukadoor betaalbaar en betrouwbaar is?

Wat kost een stukadoor?

Zoals we eerder in dit artikel schreven is hier geen eenduidig antwoord op te geven. De prijs voor een stukadoor is van allerlei zaken afhankelijk. Denk hier aan materiaalkosten, prijs per uur etc.

Sommige soorten stuc zijn wat duurder. Plafonds en badkamers zijn vaak wat lastiger te stucen. Er gaat meer tijd in zitten, vaak kost het dan ook wat meer. Ook de afwerking kan veel schelen in de kosten. Wil je de muren sausklaar hebben?

Wil je een bepaalde kleur gebruiken? Dit soort factoren zijn belangrijk om van tevoren goed aan te geven. Zo komt u minder snel voor verrassingen te staan!

Stukadoor buitenland

Meerdere mensen in Nederland maken gebruik van een buitenlandse stukadoor. Vaak zijn het Poolse stukadoors. De prijzen voor stukadoors uit het buitenland zijn meestal 35% goedkoper dan die van Nederlandse stukadoors.

Of het een schappelijke prijs is, laten we in het midden. Daarnaast zit er in veel gevallen geen garantie op het werk van buitenlandse stukadoren. Bij Nederlandse stukadoren is dat wél het geval.

Op Nederlands stucwerk zit altijd garantie. Ook prettig, mocht er iets onverhoopt mis gaan.

Prijzen stucwerk per m²

Dit is een belangrijk aspect van de stucklus. Uiteraard bent u van te voren benieuwd naar de uiteindelijke prijs van het stucwerk.

Er zit wel een verschil hierin. Sommige stukadoren vragen een tarief per uur, terwijl andere stukadoren een prijs hebben per m². Je kan ook een vaste prijs van tevoren afspreken met een stukadoor.

Kijk in ieder geval van te voren goed hoeveel het in alle waarschijnlijkheid gaat kosten. Goed overleg met de stukadoor is hierin noodzakelijk. Zo kun je het proces goed in de gaten houden en hou je de kosten laag.

Kosten stucwerk

De prijzen zijn afhankelijk van wat u precies wilt. Wilt u een kleurtje of een betonlook? Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het op stucen aankomt.

Om u hierin wegwijs te maken hebben wij deze grafiek van verschillende onderdelen stucen voor u samengesteld. Zo krijgt een u idee van de kosten van bepaald stucwerk.

Type stucwerkGemiddelde kosten per uurGemiddelde kosten per m²
Stucwerk muur€28,- per uur – €40,- per uur€11,- per m² – €19,- per m²
Stucwerk plafond€29,- per uur – €43,- per uur€16,- per m²- €25,- per m²
Spuitwerk plafond€20,- per uur – €32,- per uur€6,- per m² – €12,- per m²
behangen door professionele behanger€18,- per uur – €32,- per uur€8,- per m² – €19,- per m²
Zelf behangen0€4,- per m²

Uurprijs stukadoor

De prijzen van een stukadoor per uur zijn vooral afhankelijk van de ondergrond, maar bijvoorbeeld ook van het plafond.

Een muur is immers een stuk goedkoper. Een plafond stucen is een stuk pittiger dan een muur stucen. Je moet al het ware boven je hoofd werken. Dat vraagt veel van een stukadoor, vandaar dat de prijzen voor dit soort stucwerk iets hoger uitvallen.

Prijs stukadoor per m²

Wil je makkelijk de kosten van stukadoor berekenen? Dan is een prijs per m² heel erg handig. Je kan op deze manier simpel en snel de totale kosten uitrekenen voor het stucwerk.

Het hangt er uiteraard wel van de ondergrond af. Als deze ondergrond egaal is dan kan er makkelijk spuitwerk overheen, is dat niet het geval dan moet er nog iets meer gebeuren. Spuitwerk is goedkoper dan handmatig stucwerk. Je kan de prijs laten zakken met deze paar tips:

 • Veel vierkante meters laten stucen, dit is makkelijk voor de stukadoor
 • Lange, grote muren laten stucen, zo kan de stukadoor makkelijker en sneller werken
 • Zorgen voor een egale ondergrond (indien mogelijk). Zo kun je spuitwerk op de wanden laten aanbrengen.

Stucen woonkamer

Meet van tevoren alle m² op. Zo weet je precies wat je wilt laten stucen. Dan weet je meteen de prijs van de stukadoor per m². Voorkom verrassingen!

Je telt alle m² bij elkaar op en doet dit keer de kosten van een stukadoor per m². Zo heb je ongeveer de prijs te pakken voor het stucwerk.

We hebben nog een aantal bespaartips voor je op een rijtje gezet om te besparen op een stukadoor:

 • Ga onderhandelen met de stukadoor!
 • Vraag op tijd verschillende offertes aan van stukadoren, zo kun jij de juiste keuze maken
 • Neem de tijd van tevoren, laat vooral niet zien dat het een haastklus is. De stukadoor wil jou wel kwaliteit geven (en een mooi aanbod)

Type stucwerk

Wat is het meest gekozen type stucwerk? Een lastige vraag. Het is maar net waar u persoonlijke voorkeur ligt. Zo wordt spachelput vaak gekozen in het stucwerk.

Dit geeft de muur of het plafond een mooie structuur die u zelf kan kiezen. Het is wat grover en korreliger.

Ook veel gekozen soorten zijn Tadelakt en Beton Ciré, deze zijn wel wat prijziger. De afwerkingen zijn zeer duurzaam en zijn ook geschikt voor in de badkamer, douche of wc.

De manier van aanbrengen wordt zorgvuldig gedaan en daarom mag het resultaat er zeker zijn. Voor de liefhebbers van elegantie, klasse, luxe en een gedegen uitstraling van het stucwerk.

In de tabel hieronder kijken we naar de verschillende soorten stucwerk. Dit is belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling van het stucwerk en uw huis.

Soort stucwerkStijl/prijs/overigWaar
Spuitwerk (dun laagje)Heel goedkoop, veel te vinden in nieuwbouwOveral
Gladde wanden behang-klaarGoedkoop, veel te vinden in renovatieOveral
Fijn schuurwerk Stucwerk met patroon.Bekend om luxe uitstralingWoonkamer, keuken, hal
LeemstucDuur, maar zeer elegantBadkamer, toilet
Beton CiréPrijzig, maar zeer mooiBadkamer, toilet, keuken
TadelaktPrijzig, maar zeer luxeBadkamer, toilet, keuken
MicrocementErg duur, maar zeer duurzaam en mooiBadkamer, toilet, keuken

Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan! We laten u graag alle mogelijkheden van het stucen zien.

Prijzen Stucadoor

De kosten voor het stucen kunnen enorm verschillen. Het heeft te maken met de manier van aanbrengen, het stucwerk, prijs per m²/uur en de ondergrond. Hieronder laten we een rekenvoorbeeld zien voor de kosten van het stucen een stukadoor.

Dit zijn de kosten exclusief schilderwerk, behangen etc. We gaan er in de prijzen vanuit dat de plafonds en wanden geen scheuren bevatten. Dit kan extra kosten bij het stucwerk met zich meennemen.

Kosten stukadoorKosten per m²AfmetingenOppervlakte m²Totaal
Woonkamer
wanden
€15,- per m²5 m bij 5 m en 2,5 m hoog50 m²€760,-
Woonkamer
Plafond
€20,- per m²5 m bij 5 m25 m²€590,-
Keuken
wanden
€15,- per m²3 m bij 4 m en 2,5 m hoog30 m²€470,-
Keuken
plafond
€20,- per m²3 m1 bij 4 m12 m²€220,-
Slaapkamer
wanden
€15,- per m²4 m bij 4 m en 2,5 m hoog40 m²€590,-
Slaapkamer plafond€20,- per m²4 m bij 4 m16 m²€310,-
Slaapkamer
wanden
€15,- per m²3 m bij 3,5 m en 2,5 m hoog30 m²€460,-
Slaapkamer plafond€20,- per m²3 m bij 3,5 m10,5 m²€200,-
Hal
Wanden
€15,- per m²2 m bij 5 m en 2,5 m hoog20 m²€310,-
Hal
plafond
€20,- per m²2 m bij 5 m10 m²€190,-
    ——- +
Totaal muren€15,- per m² 170 m²€2.550,-
Totaal plafonds€20,- per m² 73,5 m²€1.450,-
    ====== +
Totaal   €4.000,-

Totale kosten stucwerk

Voor ongeveer 4000,- euro is uw hele woning voorzien van stucwerk. Hierin is deze btw ook opgenomen. Verder hebben we twee slaapkamers opgenomen in deze prijs.

Dit is inclusief het stucen van alle wanden en plafonds. De kosten kunnen overigens iets afwijken van deze prijsopgave, omdat er veel verschillende soorten huizen zijn heb je soms ander stucwerk nodig.

Wel geeft de bovenstaande rekening een goede indicatie. De stucwerk kosten zijn inclusief loonkosten en materiaalkosten. De volgende kosten zitten allemaal inclusief in de totaalprijs:

 • Materiaalkosten
 • Btw
 • Afvoeren van het afval
 • Kosten manuren
 • Risicokosten
 • Bouwplaatskosten
 • Reisvergoeding
 • Steigers (evt)
 • Veiligheidskleding
 • Garantie

Deze kosten voor het stucen door een stukadoor zijn exclusief de volgende kosten:

 • Kitten
 • Schilderen
 • Tegelen
 • Behangen
 • Stucen hoge muren en hoge plafonds
 • Grote scheuren dichtmaken

Vraag vandaag nog een offerte bij voor uw stucwerk bij ons aan. Wij hebben stukadoors voor bij u in de regio! Daarnaast kan een offerte bij ons soms wel 45% schelen op de gehele kosten van het stucwerk!

Een offerte is geheel gratis en vrijblijvend. Zo zit je nergens aan vast én krijgt u een handig overzicht van het stucwerk. Wij bewijzen jou graag dat wij de scherpste prijs bieden voor de beste kwaliteit.

Zo heb jij binnen een korte tijd dé stukadoor gevonden die bij jouw klus past. Straks kunt u volop genieten van een mooi resultaat in uw eigen woning.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!