Sinds 1995

Wat kost stucen?

Wat kost stucen per m2? Wat kost een huis stucen? Wij gaan antwoord geven op deze vragen in dit artikel. De prijzen van stucwerk kunnen behoorlijk uiteen liggen.

gipsplaten glad stucen

Stucwerk wordt meestal berekend per vierkante meter. Iedere stukadoor is anders. Zo is ook iedere prijs anders.

Omdat er veel informatie op het internet is over de prijzen van stucen duiken wij dieper in deze wereld.

Wat kost een huis stucen gemiddeld? De prijzen liggen tussen de 5 euro en de 20 euro per m2. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn wanneer het op stucen aankomt.

Daarnaast hangt het ook nog eens af van uw persoonlijke voorkeur.

Er zijn vele manieren om te besparen op de kosten van stucen.
Wij geven u in dit artikel meerdere tips om geld te besparen op het stucwerk in uw woning.

Geen enkele klus is hetzelfde. Het hangt helemaal van u af.

Wilt enkel de badkamer laten stucen of het gehele huis?

nicotine aanslag plafond

Wilt u daarnaast ook uw plafonds laten stucen? Wij gaan kijken naar de prijs voor een stukadoor, stukadoors uit het buitenland, plafonds, prijzen per m2 voor het stucwerk, de badkamer en woonkamer, prijsbesparingen en een kostenplaatje.

Zo heeft u straks een goed overzicht van de prijzen voor stucwerk.

Kosten stukadoor

Sausklaar stucwerk. Wellicht gaat er nog niet meteen een lampje bij u branden. Sausklaar wil zeggen dat er sprake is van goed, glad en egaal stucwerk. De prijzen hiervoor vallen enorm mee.

Zeker wanneer u sausklaar stucwerk in uw nieuwbouwwoning wilt hebben. Er zijn veel mogelijkheden.

Spackspuiten is bijvoorbeeld erg goedkoop en nog eens van hoge kwaliteit. Doordat er gebruik wordt gemaakt van spuitwerk met een hoge druk is de stukadoor binnen een mum van tijd klaar met de klus.

Doordat het snel en makkelijker gaat, zijn de kosten hiervan een stuk lager dan ‘klassiek’ stucen.
Daarnaast geldt de gulden regel: hoe meer vierkante meters u laat doen; hoe goedkoper het wordt.

Op het internet is veel informatie te vinden over de stukadoor kosten. Toch komen er nog regelmatig vragen binnen als ‘Wat kost een stukadoor?,

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een stukadoor? Wat kost een stukadoor zwart per m2?

In de volgende alinea’s gaan wij antwoord geven op deze vragen en natuurlijk andere vragen, die wij regelmatig voorbij horen komen.

Stukadoors uit buitenland

Het is geen geheim dat stukadoors uit het buitenland goedkoper zijn dan onze nationale stukadoors. Soms is het wel 25% goedkoper dan de Nederlandse stukadoors. Het zijn vooral Poolse stukadoors en Roemeense stukadoors.

Toch raden wij het u af om naar onze buitenlandse collega’s te gaan. De prijzen liggen lager door de belasting in land van herkomst. Het stucwerk heeft niet altijd een goede garantiemogelijkheid.

Daarnaast stucen de buitenlandse stukadoors vaak maar 1 laag, terwijl voor goed stucwerk vaak twee lagen nodig zijn.

Kosten plafond stucen

Een muur stucen is een stuk goedkoper dan een plafond stucen. Dit heeft meerdere redenen. Doordat de stukadoor boven zijn macht moet gaan werken is een plafond stucen een veel lastigere klus.

Daarnaast zijn er andere benodigheden nodig voor de klus; zoals een steiger of ladder. Daarom is het stucen van een plafond ongeveer 25% duurder dan het stucen van een muur.

Voor het stucen van muren kan de stukadoor meestal vanaf de vaste grond werken. Het werk gaat daarnaast een stuk sneller dan het stucen van een plafond.

Gemiddelde kosten stucen

In de onderstaande grafiek zetten we de prijzen voor het stucwerk voor u op een rijtje. We kijken in de grafiek naar verschillende componenten in een woonhuis.

Stuc prijsKosten per uurKosten per m2
Stucen plafond€28,- per uur – €28,- per uurvanaf €11,- per m2– €23,- per m2
Spackspuitwerk plafond€18,- per uur – €28,- per uurvanaf €7,- per m2 – €21,- per m2
Stucen muur€23,- per uur – €28,- per uurvanaf €7,- per m2 – €21,- per m2

Prijs stucen per m2

De kosten van een stukadoor per m2 kunnen best wel uiteen lopen als u naar de grafiek hierboven kijkt. De kosten van het stucen per m2 wilt u uiteraard zo laag mogelijk houden.

Vaak is het voordeliger door de stukadoor te laten werken op grote oppervlakten, hierdoor wordt de totale prijs voordeliger. De prijzen in de grafiek hierboven zijn inclusief materiaalkosten en btw.

Bent u benieuwd hoeveel het stucwerk in uw huis kost? Via onze site kunt u geheel gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen! Dankzij onze speciale prijsmachine heeft u de offerte binnen 2 dagen al in de mailbox.

Zo heeft u alvast een handige prijsopgaaf in handen en weet u precies waar u aan toe bent.

Stucen badkamer

Een badkamer laten stucen is een ander soort klus dan bijvoorbeeld een slaapkamer. Dit komt doordat er gebruikt wordt gemaakt van ander stucwerk in een badkamer.

De ruimte krijgt namelijk veel te verduren. Daarom moeten alle materialen vochtbestendig zijn. U kunt het stucwerk helemaal laten personaliseren met unieke patronen en mooie details.

Zo kunt u straks weer heerlijk douchen in uw gloednieuwe badkamer!

Woonkamer stucen

U kunt alvast een rekensommetje erop los laten, wanneer u uw woonkamer wil laten stucen. Doe alle vierkante meters keer de prijs per m2 van de stukadoor. Zo heeft u een kostenplaatje te pakken.

Wilt u het gedetailleerder? Dan kunt u ervoor kiezen om onze rekenmachine erop los te laten. Binnen enkele minuten heeft de offerte in uw mailbox. Er zijn verschillende afwerkingen voor de muren in uw woonkamer.

Wilt u een keer wat anders? Kies dan voor een unieke betonlook, ook wel betonstuc genoemd, of ga voor marmer of betoncire. Het hangt volledig van uw voorkeur af.

Het is vooraf handig om te weten dat de wandafwerkingen duurder zijn dan het gemiddelde stucwerk.

De kosten voor de speciale wandafwerkingen liggen tussen de 50,- en de 110,- euro. U heeft dan wel iets heel bijzonders in huis.

Huis stucen prijs

De prijs voor een geheel huis laten stucen is zeer voordelig, omdat je vrijwel alles meeneemt.

Hieronder een prijsberekening van een woonhuis.

Wij hebben alle componenten meegenomen.

Prijzen stucwerkGem.
oppervlakte
Prijs stucwerk per
m2
Totaalprijs
Slaapkamer stucenmuur40 m2 gem€12,- per m2€ 500,-
Slaapkamer stucen
plafond
15 m2 gem€18,- per m2€ 280,-
Keuken stucen muur30 m2 gemgem €14,- per m2€ 400,-
Keuken stucen plafond10 m2gem €18,- per m2€ 220,-
Hal stucen muur20 m2gem €14,- per m2€ 285,-
Woonkamer stucen muur50 m2gem €11,- per m2€ 680,-
Woonkamer stucen plafond25 m2gem €18,- per m2€ 440,-

De gemiddelde kosten voor het stucen van een geheel huis is iets minder dan 3000,- euro. Dan heeft u ook iedere bijna iedere ruimte laten doen. U kunt op deze manier zien of het binnen uw budget past.

Er is veel mogelijk. U kunt voor een precieze prijs een offerte bij ons vragen. Wij staan voor u klaar! Een offerte is gratis en vrijblijvend.

Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Betaalbaar stucwerk

Omdat er in Nederland veel stukadoren actief zijn, is er veel concurrentie. Dit is gezond. Zeker voor de prijzen. Een stukadoor is op deze manier voor iedereen bereikbaar.

Het kan nooit kwaad om bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Zo kunt u alles vergelijken met elkaar en de optie die het beste bij u past uitzoeken.

Past u wel op. Er zijn een aantal aanbieders die ontzettend lage prijzen hebben. Vaak is het dan ook te mooi om waar te zijn. De kwaliteit is een stuk minder omdat er bijvoorbeeld maar 1 laag is gedaan met stucwerk.

Dat is zonde. Want dan kunt u binnen een bepaalde tijd het werk weer opnieuw laten doen. Uiteindelijk kost het dan in totaal veel meer geld.

Lees goed alle reviews en ga ook af op mond op mond reclame. In dit wereldje is dat zeker belangrijk.

Belangrijk om na te kijken: heb ik te maken met een erkend stukadoorsbedrijf? Je kan dit herkennen aan het feit of ze aangesloten zijn bij een vereniging. De buitenlandse stukadoors zijn hier meestal niet bij aangesloten.

Kijk hier goed naar! Erkende stukadoren leveren altijd vakwerk. Ook wij zijn aangesloten bij een vereniging.

Prijs stukadoor

We hebben u meerdere prijsindicaties laten zien voor het stucwerk in een woning. Bent benieuwd naar de exacte prijs voor het stucwerk bij u in huis?

Vraag dan gratis bij ons een offerte aan. In deze offerte ziet u precies de kosten voor het stucwerk in uw huis. Dankzij onze handige berekeningsmachine heeft u de offerte binnen 2dagen al in de mail.

Profiteer nu van onze scherpe prijzen en onze gedegen kwaliteit. Wij snappen als geen ander dat u niet teveel wilt betalen voor een stukadoor.

Wij bewijzen u graag dat wij voordelig zijn en dat wij voor kwaliteit staan.

Onze prijzen stucwerk

Goedkoop stucwerk. Hoe mooi zou dat zijn? Wij leveren al stucwerk vanaf 6,- euro per m2. Dit is voor stucwerk in nieuwbouwwoningen.

Dit is goedkoper dan het gros van de bedrijven. Dit komt doordat wij slim inkopen en gedegen te werk gaan.

Zo houden we de prijzen laag en blijft de kwaliteit hoog!

Besparen op stucwerk

Vraag vandaag nog ene offerte bij ons aan. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien. Zo kunt u ons vergelijken met andere aanbieders en meenemen in uw uiteindelijke beslissing.

De Stuc-Gigant staat voor u klaar!

Zo kunt straks genieten van het gloednieuwe stucwerk in uw woning.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!