Schilderwerk

Stuc-gigant biedt naast het stucwerk ook schilderwerk aan. Al honderden woningen werden door ons aangepakt. Om een goed beeld van de mogelijkheden en kosten te krijgen hebben wij alles voor u op een rij gezet.

Schilderwerk zorgt er voor dat uw woning er goed afgewerkt uit ziet. Daarbij heeft het een beschermende werking en gaat uw woning langer mee. De kosten liggen rond de 30 euro per m2. Goedkoper laten schilderen kan door te kiezen voor spuitwerk of sauswerk.

Goed schilderwerk gaat makkelijk 10 jaar mee. Zeker als het niet alleen goed aangebracht is, maar de verf ook van hoge kwaliteit is. Soms is goedkoper schilderwerk een optie om uw woning weer netjes te krijgen, in sommige gevallen is goedkoop echter duurkoop. Na het lezen van dit artikel weet u wat de mogelijkheden zijn en welke keuze voor u de beste is.

Schilderwerk kosten

De prijzen van schilderwerk lopen uiteen. Zowel het type klus als de manier van schilderen heeft een impact op de prijs.

Spuitwerk en sauswerk

In de regel is spuitwerk en sauswerk het minst kostbaar. Muren sauzen kan al vanaf 8,- per m2. Bij het sauzen van een muur worden een of meerdere lagen latex verf aangebracht. Bij sauzen hebben we het over het aanbrengen van verf met een roller.

Als de muur van kleur moet veranderen is vaak meer dan 1 laag nodig. Moet de muur van kleur veranderen dan zijn meerdere lagen nodig om de eindkleur dekkend te krijgen. Bij meerdere lagen stijgen de materiaalkosten en is er meer tijd nodig om de latexverf aan te brengen. De kosten gaan hiermee dus omhoog.

Bij spuitwerk wordt ook vaak een laag latex aangebracht hoewel er ook andere soorten verf gespoten kunnen worden. Moderne verfspuit technieken werken zonder lucht waardoor het resultaat strakker wordt.

Het voordeel van spuiten is dat er veel minder snel strepen of banen in het verfwerk komen. Ook gaat het spuitwerk een stuk sneller dan rollen.

Een nadeel van spuiten is wel dat alles veel beter afgeplakt moet worden. De initiële of opstart kosten zijn dus hoger, maar de prijs per m2 is lager.

Kleinere ruimtes worden zoals een keuken of gastenkamer worden hierdoor vaak met de roller gedaan en grotere ruimtes zoals een ruime slaapkamer of woonkamer worden vaak gespoten. Om een beeld te krijgen van de verschillende kosten kunt u het offerteformulier op onze site invullen.

Of spuitwerk of sauswerk de beste optie voor u is is dus volledig afhankelijk van het formaat van de ruimte, maar ook hoe moeilijk het is om een ruimte goed af te plakken. Een ruimte met veel deuren of ramen zal moeilijker af te plakken zijn. Een ruimte die juist veel onafgebroken of blinde muren heeft is vaak beter te spuiten.

latex spuiten

Schilderwerk

Voor de afwerking van uw bijvoorbeeld kozijnen, vensterbanken of plinten is schilderwerk nodig. Het is niet efficiënt om dit af te plakken en te spuiten of te sauzen, het resultaat zal daar ook niet beter van worden.

Ook trappen en deuren worden meestal geschilderd

De kosten van schilderwerk liggen hoger dan van spuiten of sauzen, simpelweg omdat er meer tijd per m2 in gaat zitten. Daarbij is er vaak meer voorwerk nodig. Houtrot moet bijvoorbeeld eerst gerepareerd worden voordat het schilderwerk kan beginnen. Ook moet er vaak eerst geschuurd worden, grondverf aangebracht worden en kan er daarna pas een laklaag overheen.

De prijzen voor schilderwerk zijn:

  • Kozijnen of deurposten: 90-150 euro voor schuren en 2 lagen
  • Trap schilderen: 200-750 euro voor schuren en 2x lakken
  • Deuren schilderen: 150-250 euro per deur voor schuren en 2x lakken

Kostenindicatie schilderwerk

Veelal schilderen wij complete ruimtes. Dit houd in dat muren gesaust of gespoten worden en kozijnen en deuren geschuurd en geschilderd worden. De kosten hier van liggen tussen de 700 en 1500 euro per ruimte. Voor een exacte prijsopgave kunt u het offerteformulier invullen.

Besparen op schilderwerk

Schilders zijn vaak drukker in de zomer. Een winterschilder inschakelen kan dus een manier zijn om kosten te drukken. De winterschilder is vaak 10 tot 20% goedkoper. Simpelweg omdat een schilder in de winter minder klanten heeft.

Let op bij de winterschilder, binnen schilderen kan altijd maar buiten schilderen is niet altijd mogelijk. Hoewel buiten schilderen tegenwoordig ook in de winter een stuk beter gaat doordat de kwaliteit van verf de afgelopen decennia beter geworden is is schilderen als het vriest, hagelt of sneeuwt vaak geen mogelijkheid.

Hoe lang gaat schilderwerk mee?

Binnenschilderwerk gaat over het algemeen langer mee dan buitenschilderwerk. Dit komt omdat binnenschilderwerk veel minder blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden. Ook de werking van de ondergrond is bij binnenschilderwerk veel minder, om nog maar te zwijgen over vocht…

Schilderwerk gaat in Nederland gemiddeld 6 jaar mee. Dit is echter een gemiddelde waar ook schilderwerk dat door mensen zelf aangebracht is bij zit. Schilderwerk van onze schilders gaat 10-12 jaar mee. Dit komt door de ervaring van onze schilders en de kwaliteit van de middelen die gebruikt wordt.

Het is dus goed mogelijk dat professioneel schilderwerk niet alleen een beter resultaat geeft, maar op lange termijn ook goedkoper is. Simpelweg omdat het schilderwerk minder vaak vervangen hoeft te worden.

Een bijkomend voordeel is dat u langer kunt genieten van strak schilderwerk en niet iedere paar jaar er mee aan de slag hoeft.

Wat zijn de kosten van schilderwerk

Sauzen en spuiten van een woning is de goedkoopste manier van verf aanbrengen. De kosten hier van zijn 8,- per m2. Schilderen is vaak nodig bij deuren, trappen en kozijnen. De kosten zijn rond de 30,- per m2

Wat kost een huis binnen schilderen

De prijzen zijn afhankelijk van het formaat van de woning. Per ruimte kunt u rekenen op 750 tot 1500 euro, afhankelijk van het formaat. Voor dit bedrag worden ramen en deuren geschilderd en worden plafonds en wanden gespoten of gesaust.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!