Muren sauzen

Wilt u de muren en plafonds van uw nieuwbouw of bestaande woning opnieuw laten schilderen? Omdat deze in de loop van de tijd zijn verkleurt of nicotine aanslag hebben gekregen?

Het opnieuw sauzen van uw muren of plafonds is geen gemakkelijke klus! Leest u op deze pagina alles over de kosten en de juiste manier van schilderen en voorbehandelen.

Onder het sauzen van muren verstaat men het bestrijken van de muren met een matte of glanzende latex verf, die als doel heeft de natuurlijke structuur van de muur behouden word en zichtbaar blijft.

Wat kost het om muren te laten schilderen?

Natuurlijk kunt u zelf een poging wagen om uw muur zelf te gaan sauzen. Maar waarom de klus niet uitbesteden aan een schilder voor een redelijke prijs?

Een schilder zorgt er namelijk voor dat het sauswerk perfect word afgeleverd zonder dat u er omkijken naar heeft.

Als een schilder grotere oppervlaktes moet schilderen zal de mprijs uiteraard lager zijn dan bij het witten van kleinere stukjes.

Bij kleiner werk kan een schilder een uurtarief berekenen in plaats van en  mprijs. U kunt rekening houden met de gemiddelde prijzen zoals hieronder vermeld.

  • Gemiddelde prijs spuitwerk: 6,- tot aan 10,- euro per m2
  • Gemiddelde prijs sauzen ( met de verfrol ): 8,- tot aan 12,- euro per m2

Wanden en plafonds sauzen

Zowel de wanden en plafonds in een woonkamer of badkamer kan men schilderen. Muren laten witten door middel van sauswerk kan op twee verschillende manieren.

U kunt dit zelf doen aan de hand van een vachtroller of u kunt dit laten doen door een erkende vak schilder van de Stuc-Gigant.

Het verven van de muren of het laten witten van de plafonds kan aan de hand van een airless verfspuit.

Het werk zal op deze manier sneller gedaan zijn en het resultaat is fijner. U kunt naderhand geen strepen of banen onderscheiden, wat bij het sausen met de hand wel vaak het geval is.

We proberen u hier meer uitleg te geven over beide manieren.

Sausen met de verfrol

De voorzorgsmaatregelen die u moet nemen, zijn hetzelfde als deze bij eender welke andere verfklus. U dient de vloer goed af te dekken en te zorgen dat de muren die u wilt gaan sausen stof- en vetvrij zijn.

Ook de muren sausen op zich verschilt niet veel van een standaard verfklus. Het is uiteraard de bedoeling dat de muren gaan banen of strepen gaan krijgen.

Hoe u dit doet? Door de juiste voorbehandelingen te treffen met een voorstrijkmiddel.

U bedekt de muren met de dunnere verf door de roller van links naar rechts en van boven naar beneden over de muren te bewegen.

Verdeel de verf goed zodat u geen aanzetten creëert met de roller.

Op deze manier minimaliseert u de kansen op strepen en banen.

Muren laten spuiten met latex verf

Het principe van de airless verfspuit die wij gebruiken is simpel maar erg doeltreffend. De verf die hiervoor gebruikt wordt is uitzonderlijk dun.

In twee tot drie lagen wordt de verf gespoten op de muren of de plafonds.De verf wordt als het ware verneveld op uw muren onder een druk van rond de 180 bar.

Dit alles gebeurt zonder lucht, vandaar ook de naam van de verfspuit. ‘Airless’ betekent immers ‘zonder lucht’. Het resultaat is een wand die er als nieuw uitziet met een uitzonderlijk strakke wandafwerking.

Leest u hier nog meer over het laten verf spuiten van muren en plafonds.

latexverf spuiten muren

Prijs per m2

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor het laten sauzen van de muren in uw woning? De standaard prijzen voor het sauswerk worden in de meeste gevallen per m² berekend.

Als u de wanden wit wil laten verven en dit kan in een laag dan zal u gemiddeld tussen de 8,- euro en de 10,- euro per m² kwijt zijn.

Wilt u de wanden in een kleur laten verven dan kunt u rekenen op een bedrag tussen de 10,- euro en 14,- euro per m².

Kleuren laten aanbrengen word dan ook vaak in 2 lagen gedaan en zo moeten sommige wanden weer afgeplakt worden om deze niet onder te schilderen met de kleur die voor een andere muur bedoeld is.

Vraag geheel vrijblijvend de prijzen voor het sausen van de wanden aan en u heeft de offerte binnen 2 minuten in u mailbox ontvangen.

Sauzen over behang

Heeft u uw muren voorzien van behang? En u wilt deze graag opnieuw laten schilderen? Dan is er een mogelijkheid om uw wanden met behang te laten over sauzen.

Belangrijk is te weten dat het oude behang stevig vast zit zodat deze niet op gaat blazen op het moment dat er latex verf wordt aangebracht.

Mocht het toch gebeuren dat het oude behang op de muren los gaat laten dan adviseren wij u om direct te stoppen met schilderen en alsnog het behang te verwijderen.

Verschillende verfsoorten

Belangrijk is dat u kiest voor de juiste soort verf om uw woning op te knappen. Er word immers erg veel aangeboden door bouwmarkten en dit maakt het de consument vaak erg moeilijk. We zullen de meest voorkomende verfsoorten voor u op een rijtje zetten:

  • Latexverf: De meest voorkomende muur en plafondverf is latex.U kunt schone muren en plafonds hier prima mee schilderen mits u een goed merk gebruikt zoals Sigma, Flexa, of Sikkens.
  • Synthetische muurverf: Deze verf is een olie gebonden verf die alleen verdunbaar is met terpentine. Deze verfsoort heeft een zeer hoge dekkracht en is uitstekend voor verontreinigde ondergronden zoals met nicotine of roet.
  • Vinyl latexverf: Als u uw badkamer opnieuw wilt laten schilderen dan is er geen betere waterbestendige verf dan vinyl. Deze verfsoort word vaak in natte ruimtes zoals de wc, douche of het washok toegepast.

Structuur of glad?

Wilt uw wanden geheel glad hebben dan is het belangrijk dat deze ook glad gestuct worden. Glad stucwerk is een van de meest voorkomende wand en plafondafwerkingen van het moment.

Kiest u voor structuur op uw muren dan is dit makkelijk aan te brengen door middel van structuurverf te gebruiken.

Structuurverf heeft namelijk een klein zandkorreltje door de verf heen die ervoor zorgt dat u wanden of de plafonds een lichte vorm van structuur krijgen.

Bespaar op de kosten van uw muren sauzen

Wilt u graag een exacte prijsindicatie ontvangen voor het opnieuw laten schilderen van uw muren in uw woning? Dan kunt u door een geheel vrijblijvende offerte aan te vragen flink besparen op de kosten!

Hoe u dit doet? Door de prijzen te vergelijken! Vergelijk onze offerte is met die van andere andere aanbieders en u zult zien dat wij spotgoedkoop zijn!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!