Sinds 1995

Stucwerk schilderen

Wilt u nieuw stucwerk schilderen? Maar wanneer kan je het stucwerk eigenlijk schilderen? Talloze vragen waar wij in dit artikel antwoord op gaan geven. Of u nu oud stucwerk of nieuw stucwerk wilt laten verven, wij gaan op beide gevallen in

Door te laten stucen zullen de muren in uw huis een prachtige afwerking krijgen. Uiteraard hoeft u zelf deze werkzaamheden niet uit te voeren maar huurt u hiervoor een stukadoor in.

Verven na het stucen is niet meer dan logisch, uiteraard geeft een verflaag het gewenste eindresultaat. Maar helaas kunt u niet zomaar even een gestucte muur gaan verven. Hiervoor komt nog best wel wat kijken. Leest u snel verder wanneer je pleisterwerk kan verven, en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

plafond witten

Wanneer is stucwerk droog?

Hoe lang duurt het voordat stucwerk droog is? En wanneer kan je dan gaan schilderen? Dat stucwerk moet drogen is een feit en vraagt om geduld.

Als je stucwerk te snel laat drogen zult u last krijgen van scheuren en dat is niet wat u wilt. De droogtijd van het stucwerk is geheel afhankelijk van de laagdikte die is aangebracht door de stukadoor, maar ook de luchtvochtigheid, het ventileren en de tempratuur van de omgeving.

In het algemeen kunt u rekening houden met een droogtijd van: 1 mm per dag. Dus als het nieuwe stucwerk een cm is aangebracht zal dit een droogtijd hebben van 10 dagen.

Voorstrijken voordat er geschilderd wordt

Wilt u een pas gestucte muur vereven? Dan is het belangrijk dat deze eerst voor gestreken wordt met een voorstrijkmiddel. Op nieuw pleisterwerk kan namelijk niet zomaar muurverf worden aangebracht. Hoe dit komt? Dit heeft te maken met de zuiging van de gladde ondergrond.

Door goed voor te strijken met het voorstrijkmiddel zal de zuiging van de nieuwe laag gips verdwijnen en kunt u na het drogen van de primer prima een schilderlaag aanbrengen zonder dat u strepen of banen in uw schilderwerk krijgt.

Glad gestucte muur schilderen

Wilt u een glad gestucte muur gaan verven? Strijk deze dan eerst voor met een voorstrijkmiddel. Dit zal de ergste zuiging uit de muur halen en zal er voor zorgen dat de muurverf goed hecht aan de ondergrond. Bij een muur die al verf bevat is het voorstrijken niet nodig. Laat de voorstrijk wel 12 uur lang goed drogen voordat u begint met schilderen.

Grof gestucte muur verven

Bij een wat grovere gestucte muur of soort van pleisterwerk is het een stuk makkelijker een verflaag aan te brengen. Wat u wel van te voren kunt doen is de muur ontvetten of een fixeer middel aanbrengen met een blokkwast.

Door een fixeermiddel aan te brengen zult u geen last krijgen van loslatende verflagen of bladders. Na het drogen van de fixeer laag kunt u de grof gestucte muur in de kleur schilderen die u graag wilt.

Wat kost stucwerk schilderen?

Het is niet meer dan logisch dat uw benieuwd bent naar de kosten van het laten verven van het stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

De prijs is afhankelijk van verscheiden facetten. Zo kan er verschil zijn in types stucwerk. Hieronder hebben wij alvast een kostenplaatje gemaakt. Zo krijgt u alvast een indicatie van de prijs voor het schilderen van het stucwerk.

Type klusBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 25,- – € 35,-€ 22,- – € 32,-
Sauswerk latex per m2€ 8,- – € 12,-n.v.t
Spuitwerk latex per m2€ 5,- – € 11,-n.v.t
Uurtarief€ 35,- – € 45,-€ 25,- – € 34,-

Is stucwerk schilderen noodzakelijk?

Wij raden u aan om het stucwerk te laten spuiten of schilderen. Het is van groot belang dat het stucwerk helemaal droog is voordat er aan deze klus wordt begonnen.

Het kan ook dat uw stucwerk behangklaar is afgeleverd, ga dan niet schilderen. Het stucwerk is simpel niet glad genoeg om het te laten schilderen. Er zitten allerlei oneffenheden in.

Een stukadoor kan ervoor zorgen dat hij het stucwerk sausklaar maakt, dit doet hij door een filmlaag aan te brengen. Deze laag is flinterdun. Zo kan de schilderen zijn verf beter aanbrengen en gaat alles er mooi uitzien.

Laat uw stucwerk verven door een expert!

Vind u alles een beetje te ingewikkeld? En heeft u geen zin om zelf het stucwerk te schilderen? Denk er dan eens over na om een van onze specialisten in te schakelen. Wij zorgen er ten alle tijden voor dat uw pas gestucte muren met een zeer hoge kwaliteit geschilderd worden.

Of u nu het pleisterwerk wit of in een kleur wilt laten verven bij ons is dit geen enkel probleem. Vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan en u zult versteld staan van onze laagste prijs garantie.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!