Stucwerk schilderen

Wilt u nieuw stucwerk schilderen? En wanneer moet je stucwerk schilderen? Hoe werkt het met sausklaar maken van stucwerk?

Talloze vragen waar wij in dit artikel antwoord op gaan geven. Of je nou je nieuwe of je oude stucwerk wilt laten verven, wij gaan op beide gevallen in.

We kijken naar de prijzen van het schilderen, de tijd van het drogen en hoe je alles glad krijgt om het te laten sauzen.

Wanneer je gloednieuw stucwerk op je wanden en plafonds hebt laten aanbrengen moet er bijna altijd een kwast overheen. Wij gaan kijken naar het laten verven van de wanden en plafonds, er komt namelijk best wel wat bij kijken.

U wilt immers het beste eindresultaat.

Wij gaan u op weg helpen via dit artikel!

Stucwerk schilderen kosten

Het is niet meer dan logisch dat uw benieuwd bent naar de kosten van het laten verven van het stucwerk in uw nieuwbouwwoning of renovatiewoning.

De prijs is afhankelijk van verscheiden facetten. Zo kan er verschil zijn in types stucwerk. Hieronder hebben wij alvast een kostenplaatje gemaakt. Zo krijgt u alvast een indicatie van de prijs voor het schilderen van het stucwerk.

Type klusBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 25,- – € 35,-€ 22,- – € 32,-
Sauswerk latex per m2€ 8,- – € 12,-n.v.t
Spuitwerk latex per m2€ 5,- – € 11,-n.v.t
Uurtarief€ 35,- – € 45,-€ 25,- – € 34,-

Nieuw stucwerk kosten

Haastig gespoed is zelden goed! Een uitdrukking die zeker van toepassing is als het op stucen en schilderen aankomt. Het is van belang dat het stucwerk eerst goed droog is voor het schilderen.

U kunt beter iets langer wachten, want dat zou zonde zijn van het eindresultaat.

Het duurt ongeveer een dag om het stucwerk te laten drogen. Eigenlijk is daarmee de kous nog niet af. Het hangt volledig af van de dikte van het stucwerk en de droogomgeving.

Met de droogomgeving bedoelen wij de temperatuur in de ruimte en de luchtvochtigheid.

Is stucwerk schilderen noodzakelijk?

Wij raden u aan om het stucwerk te laten spuiten of schilderen. Het is van groot belang dat het stucwerk helemaal droog is voordat er aan deze klus wordt begonnen.

Het kan ook dat uw stucwerk behangklaar is afgeleverd, ga dan niet schilderen. Het stucwerk is simpel niet glad genoeg om het te laten schilderen. Er zitten allerlei oneffenheden in.

Een stukadoor kan ervoor zorgen dat hij het stucwerk sausklaar maakt, dit doet hij door een filmlaag aan te brengen. Deze laag is flinterdun. Zo kan de schilderen zijn verf beter aanbrengen en gaat alles er mooi uitzien.

Voorstrijken

Voorstrijken is van belang. Wanneer de nieuwe laag stucwerk droog zorgt de laag gips voor zuigend vermogen, breng je daar de verf (zonder voorstrijken) overheen, dan kan het misgaan.

De schilderslaag zuigt zo veel te hard in. Dit kan zorgen voor strepen en banen. De verf kan hierdoor zelfs los komen te zitten. Dit kunt u voorkomen door de verf te laten voorstrijken.

De verf zuigt op deze manier veel minder hard in, zo kun je verf beter verdelen. U voorkomt banen en strepen van de verfroller én alles wordt egaal.

Wanneer u gebruik maakt van latex spuiten heeft u sowieso geen last van banen en strepen. Het gaat sneller, daarnaast wordt alles egaal en strak.

Latex over stucwerk

We hadden het er in de vorige alinea al even over. Er kleven alleen maar voordelen aan het spuiten van latex over het stucwerk.

Met een airless verfspuit wordt de verf onder hoge druk op de muren en plafonds gespoten. Geen strepen en geen banen over andere oneffenheden.

Het eindresultaat gaat er verbluffend uitzien.

Doordat latexverf structuurloos is heb je geen enkele last van oneffenheden, alles wordt direct egaal.

Daarnaast droogt latexverf zeer snel. Bij schilderen is dit allemaal niet het geval en is de kans op oneffenheden groter- zeker wanneer je niet gebruik maakt van een voorstrijkmiddel.

Kosten schilderen stucwerk

Hoeveel kost het stucwerk laten schilderen? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel kunnen we u een indicatie geven. Verschillende factoren hebben invloed op de prijs.

Bijvoorbeeld de keuze van de kleur, de soort verf en wat u precies wilt laten verven. Plafonds laten verfspuiten kan vanaf ongeveer 6,- euro per m2, het schilderen van de plafonds kost 10,- euro per m2.

De muren laten spuiten kost ongeveer 5,- euro per m2, terwijl schilderen ongeveer 10,- euro kost per m2. Er zit dus nog best wel wat verschil tussen.

Schilderen nieuw stucwerk

Het nieuwe stucwerk is misschien wel het moeilijkste om te schilderen. Nadat de stukadoor is bezig geweest moet het eerst goed drogen.

Wanneer het stucwerk wit lijkt, kunt u beginnen met het laten strijken van het voorstrijkmiddel. Zo voorkomt u eventuele banen en oneffenheden. U wilt immers niet dat uw wanden doodslaan.

Het vocht is namelijk erg belangrijk, anders kan de verf uitdragen en los gaan zitten. Dat zou doodzonde zijn. Bij voorstrijken voorkomt u dit hoe dan ook. Het kost iets meer tijd, maar u krijgt wel een beter resultaat. En dat is toch het belangrijkste!

En hoe nu verder?

Heeft u gestreken? Dan is het een kwestie van drogen. Ongeveer 20 uur moet u wachten. Daarna kunt u verder aan de slag. U kunt nu de roller pakken en de verf verdunt rollen over de muren of plafonds. Zorg ervoor dat de latex van hoge kwaliteit is.

De primer zit op de muren en plafonds? Mooi! Dan moet u het nu ongeveer 11 uurtjes laten drogen. Loop alles na die wachttijd nog even goed na. Gebruik hiervoor albastine voor de gaatjes, strepen en andere vuiltjes. Je kan het namelijk nu nog goed zien.

Laat de reparaties even inwerken met een beetje verf. Zo blijft de zuiging gelijkmatig.

Na ongeveer 1,5 uur drogen kunt de rest afschilderen met een rol of u kunt het door bijvoorbeeld ons laten afspuiten.

Spuiten is een stuk mooier dan verf laten rollen.

Hoeveel betaal ik voor het schilderen van het stucwerk?

Wij geven u graag een kostenplaatje op maat. In dit artikel gaven wij u enkel een indicatie. Iedere schilderklus is weer anders.

Wij geven u graag een mooie prijs op maat. U kunt bij ons geheel vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen voor het schilderen of laten spuiten van het stucwerk.

Er is veel bij ons mogelijk als het op schilderen aankomt.

Laat ons gerust weten wat uw wensen zijn zodat u straks het allerbeste resultaat in huis heeft. Wij werken met professionele schilders die erkend zijn.

Zij maken uw klus tot een succes. Wij bieden scherpe prijzen voor het fijnste resultaat.

Zo kunt u straks optimaal genieten van de nieuwe kleuren in uw woning!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!