Sinds 1995

Verfspuiten muren & plafonds

Bent u benieuwd wat het kost om uw muren of plafonds te laten spuiten door een erkende latexspuiter? Verfspuiten bespaart u tijd en geld!

Leest u op deze pagina wat het verschil is tussen het spuiten van verf of het rollen hiervan en de verschillende kosten per m2.

latex spuiten nieuwbouw

Wat is het verschil?

Vele mensen vragen zich af wat het verschil is tussen het laten spuiten van verf of het laten rollen van verf. Door verf te laten spuiten zullen er geen banen of strepen ontstaan omdat de latexverf namelijk veel beter wordt verdeeld ten opzichte van een ouderwetse roller op stok.

Latexverf spuiten gaat ook nog eens een stuk sneller. Het aanbrengen van de verf wordt machinaal gedaan door een airlessspuitmachine, op deze manier hoeft de latexspuiter alleen maar zijn spuitpistool te bedienen.

Niet alleen de lage prijs is een groot voordeel van het spuiten met verf. Zo zijn er meerdere voordelen die verfspuiten met zich mee brengt. Denk hierbij aan:

 • Egaal en strak
 • Goedkopere m² prijs dan verf laten rollen
 • Geen structuur of strepen in de muren en plafonds
 • Sneller klaar

Wat kost verfspuiten?

Zoals wij in het begin al vertelde liggen de gemiddelde prijzen van verfspuiten in een nieuwbouwwoning of renovatiewoning een stukje lager dan het traditionele schilderen.

Mocht een schilder als voorbeeld uw woonkamer plafond van 50 m2 opnieuw moeten witten dan kunt u rekening houden met een prijs die ligt tussen de 12 en 25 euro per m2.

Wilt u het zelfde plafond laten spuiten, dan kunt u rekening houden met een prijs van 8 tot 10 euro per m2. Er zit dus een aardig prijsverschil tussen verfspuiten en verf laten rollen.

Geen strepen en banen door verfspuiten

Omdat de latexverf gespoten word onder een zeer hoge druk die rond de 200 Barr ligt, zal de spuitnevel veel sneller het oppervlakte raken dan een schilder staat te rollen met een vachtroller. Omdat de verf net als een hoge drukreiniger veel snelheid heeft kan een meer van 100 m² binnen enkele minuten worden gespoten met verf.

Door de snelheid overlappen de banen elkaar nat in nat zodat er geen banen en strepen meer op uw muren ontstaan. Uw wanden zijn zeer egaal en geheel structuurloos.

Omdat het rollen van latexverf (sausen van muren) veel meer tijd kost gebeurt het overlappen van de banen vaak te laat. Hierdoor creëer je strepen of de banen die u juist niet wilt hebben. Met een voorstrijkmiddel is dit aardig te voorkomen maar geheel op te lossen is dit niet.

Eindresultaat van latex verfspuiten

Het eindresultaat van verfspuiten op gladde muren is niet alleen mooier maar ook veel gladder. Door de fijne spuitmond zal u bijna tot geen structuur op het oppervlakte krijgen.

Door met verf te laten spuiten bent u er altijd zeker van dat er geen strepen en vuil meer achterblijven op uw plafond of wanden. U krijgt u gewoon super strak schilderwerk.

Eigenlijk kunnen we best zeggen dat dit de betere manier van een plafond laten witten is. Verfspuitwerk gaat super snel en is erg voordelig in prijs.

Afplakken van uw woning

Omdat het spuiten van verf nog al erg veel nevel achterlaat is het belangrijk dat alles zeer goed word afgeplakt. Denk hierbij aan:

 • Kozijnen en ramen
 • Deuren
 • Trappen

Ook zullen de stopcontacten en trapleuningen gedemonteerd moeten worden van de wanden.

Omdat de muurverf gespoten word met een druk van rond de 200 bar zijn kleinere oppervlaktes wat lastiger te voorzien van verf en worden deze juist wel weer met de kwast of rol afgewerkt.

plafond witten

Nieuwbouwwoning laten spuiten

Omdat er veel verschillende soorten spuittechnieken zijn is het soms een beetje verwarrend. Zo zijn de plafonds in nieuwbouwwoningen vaak gespoten met spack en is niet te vergelijken met verfspuiten. Spackspuiten word gedaan met een spackspuit machine en brengt een korrel structuur aan op de muren of de plafonds.

Latex spuiten is puur een afwerking waar alleen maar muur of plafondverf bij word gebruikt. In de meeste gevallen worden de wanden en plafonds in een nieuwgebouwde woning eerst netjes voorzien van stucwerk.

De meeste nieuwbouw appartementen en woningen worden behangklaar opgeleverd. Dit wil zeggen dat de muren klaar zijn om te behangen, dus niet om te schilderen of te laten spuiten.

De behangklare muren zullen eerst moeten worden voorzien van een pleisterlaag met gips zodat deze mooi dicht staan en egaal zijn.

Nadat de behangklare muren een laag pleisterwerk hebben gehad kan de spuiter de gehele nieuwbouwwoning met latexverf komen spuiten in de kleur die u wenst.

Goedkoop latex laten spuiten

Ook als u wat goedkoper uit wilt wezen voor het opnieuw laten witten van uw plafonds en wanden kan latexspuiten zeker voordeliger uitpakken dan bijvoorbeeld stucwerk schilderen met de hand.

Door een niet al te dure latexverf te gebruiken kunnen wij ( bij grotere oppervlaktes ) de prijs per m² iets laten zakken.

We gebruiken hiervoor een witte matte latex muurverf die redelijk afneembaar is. Ook deze verf spuiten wij in twee lagen en heeft een zeer goed dekkend vermogen.

De latex verf kan gebruikt worden voor onder meer:

 • Plafonds
 • Muren
 • Behang
 • Gipsplaten
 • Alleen voor binnen

Wilt u goedkoop laten latex spuiten in uw kluswoning of nieuwbouwwoning? Dan zit het afdekken en afplakken ook bij de prijs inbegrepen.

Let wel op dat de ondergronden spuit klaar moeten wezen zodat wij direct aan het werk kunnen.

Kleine oneffenheden in de muren en de plafonds zoals gaatjes of kleine scheurtjes zal door de klant gerepareerd moeten worden. Mits u wilt dat wij dit doen uiteraard.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!