Verfspuiten van muren en plafonds

Wilt u uw muren of de plafonds in uw nieuwbouwwoning of bestaande woning opnieuw laten schilderen?

schilderen plafond en wand

Maar u wilt geen strepen of banen in uw schilderwerk? Dan is het verfspuiten van latex muurverf een zeer goede en snelle oplossing.

Op deze pagina geven wij u alle informatie over spuiten met verf en de gemiddelde m² prijs.

Muren laten spuiten met verf

Zijn de muren in uw woonkamer, badkamer of slaapkamers vergeeld of hebben deze vlekken? Dan is het hoogtijd om deze te voorzien van een nieuwe laag verf.

Hoewel vroeger de plafonds en wanden werden gesaust is er tegenwoordig een veel mooiere techniek genoemd airless spuiten ( luchtloos ).

Deze verfspuit techniek is prima toe te passen in zowel oude als in een nieuwbouwwoning.

En kan op de wanden en de plafonds makkelijk worden aangebracht.

spackspuitwerk

Geen strepen en banen meer ..

Omdat de latexverf op deze manier gespoten word gebeurt dit onder een zeer hoge druk namelijk rond de 200 barr.

Omdat de verf net als een hoge drukreiniger veel snelheid heeft kan een meer van 100 m² binnen enkele minuten worden gespoten met verf.

Door de snelheid overlappen de banen elkaar nat in nat zodat er geen banen en strepen meer op uw muren ontstaan. Uw wanden zijn zeer egaal en geheel structuurloos.

Omdat het rollen van latexverf veel meer tijd kost gebeurt het overlappen van de banen vaak te laat. Hierdoor creëer je strepen of de banen die u juist niet wilt hebben.

Met een voorstrijkmiddel is dit aardig te voorkomen maar geheel op te lossen is dit niet.

Eindresultaat van latex verfspuiten

Het eindresultaat van verfspuiten op gladde muren met is niet alleen mooier, beter en gladder maar ook tot 50% goedkoper.

Met een verfspuiten bent u er zeker van dat er geen strepen en vuil meer achterblijven op uw plafond of wanden en krijgt u gewoon super strak schilderwerk.

Eigenlijk kunnen we best zeggen dat dit de betere manier van een plafond laten witten is. Verfspuitwerk gaat super snel en is erg voordelig in prijs.

Spuitwerk prijs per m²

Het aanbrengen van een nieuwe verflaag dan wel gespoten zowel op de wanden als de plafonds is in vergelijking met het rollen van latexverf vrijwel goedkoop.

Prijzen per m² beginnen al vanaf 6,- euro inclusief de latexverf.

Als u wilt laten spuiten in kleur ligt de m² prijs iets hoger. Afhankelijk van het afplakwerk en de kleur die u kiest kan de verf spuiter voor u een vaste prijs maken.

Wilt u graag weten wat de kosten zijn om uw woning in de verf te laten spuiten? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Afplakken van uw woning

Omdat het spuiten van verf nog al erg veel nevel achterlaat is het belangrijk dat alles zeer goed word afgeplakt. Denk hierbij aan:

 • Kozijnen en ramen
 • Deuren
 • Trappen

Ook zullen de stopcontacten en trapleuningen gedemonteerd moeten worden van de wanden.

Omdat de muurverf gespoten word met een druk van rond de 200 bar zijn kleinere oppervlaktes wat lastiger te voorzien van verf en worden deze juist wel weer met de kwast of rol afgewerkt.

Voordelen verfspuiten in plaats van rollen

Niet alleen de lage prijs is een groot voordeel van het spuiten met verf. Zo zijn er meerdere voordelen die verfspuiten met zich mee brengt. Denk hierbij aan:

 • Egaal en strak
 • Goedkopere m² prijs dan verf laten rollen
 • Geen structuur of strepen in de muren en plafonds
 • Sneller klaar

Omdat het laten spuiten van latexverf een van de mooiste afwerkingen is nadat de stucadoor de wanden en plafonds heeft voorzien van stucwerk is het helemaal niet zo een slecht idee om hier is een vrijblijvende offerte voor aan te vragen.

Wilt u snel exact weten wat het spuiten van uw muur of plafond gaat kosten? Vul dan ons offerte formulier in en wij sturen u een prijsindicatie binnen 2 werkdagen geheel vrijblijvend natuurlijk.

witten van plafonds

Nieuwbouwwoning laten spuiten

Omdat er veel verschillende soorten spuittechnieken zijn is het soms een beetje verwarrend. Zo zijn de plafonds in nieuwbouwwoningen vaak gespoten met spack en is niet te vergelijken met verfspuiten.

Spackspuiten word gedaan met een spackspuit machine en brengt een korrel structuur aan op de muren of de plafonds.

Latex spuiten is puur een afwerking waar alleen maar muur of plafondverf bij word gebruikt. In de meeste gevallen worden de wanden en plafonds in een nieuwgebouwde woning eerst netjes voorzien van stucwerk.

De meeste nieuwbouw appartementen en woningen worden behangklaar opgeleverd. Dit wil zeggen dat de muren klaar zijn om te behangen, dus niet om te schilderen of te laten spuiten.

De behangklare muren zullen eerst moeten worden voorzien van een pleisterlaag met gips zodat deze mooi dicht staan en egaal zijn.

Nadat de behangklare muren een laag pleisterwerk hebben gehad kan de spuiter de gehele nieuwbouwwoning met latexverf komen spuiten in de kleur die u wenst.

Goedkoop latex laten spuiten

Ook als u wat goedkoper uit wilt wezen voor het opnieuw laten witten van uw plafonds en wanden kan latexspuiten ook goedkoop.

Door een niet al te dure latexverf te gebruiken kunnen wij ( bij grotere oppervlaktes ) de prijs per m² iets laten zakken.

We gebruiken hiervoor een witte matte latex muurverf die redelijk afneembaar is. Ook deze verf spuiten wij in twee lagen en heeft een zeer goed dekkend vermogen.

De latex verf kan gebruikt worden voor onder meer:

 • Plafonds
 • Muren
 • Behang
 • Gipsplaten
 • Alleen voor binnen

Wilt u goedkoop laten latex spuiten in uw kluswoning of nieuwbouwwoning? Dan zit het afdekken en afplakken ook bij de prijs inbegrepen.

Let wel op dat de ondergronden spuit klaar moeten wezen zodat wij direct aan het werk kunnen.

Kleine oneffenheden in de muren en de plafonds zoals gaatjes of kleine scheurtjes zal door de klant gerepareerd moeten worden.

Mits u wilt dat wij dit doen uiteraard.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!