Sinds 1995

Latex spuiten

Zijn uw muren of plafonds toe aan een nieuwe laag verf? Maar wist u wel dat er meer mogelijkheden zijn dan het traditioneel rollen? Op deze informatie pagina leest u alles over latex spuiten, de prijzen en de voorbereidingen.

Het spuiten van latexverf is steeds populairder aan het worden. Dit komt omdat de m2 prijs een stuk lager ligt dan die van traditioneel schilderwerk. Ook gaat latex spuiten een stuk sneller dan het verven met de hand. Lees hier snel meer over.

latex spuiten
Muren spuiten met latex

Wat is latex spuiten?

Normaal gesproken wordt een muur geschilderd met latexverf, een rol en een kwast. Door het rollen en kwasten van een muur of plafond kunnen erg snel strepen of banen ontstaan wat u natuurlijk niet wilt. Bij latex spuiten is dit een geheel ander verhaal. Als een latexspuiter de wanden en plafonds spuit gaat dit razend snel en op een zeer hoge druk van rond de 200 Barr.

Voor het verfspuitwerk wordt een airless spuitmachine gebruikt. De latexverf wordt direct uit de emmer opgezogen en onder druk gebracht zodat de latexspuiter de latex direct kan vernevelen op de muren of plafonds.

Door de snelheid van de airless spuitmachine zal de latexverf veel egaler worden aangebracht en heeft veel meer de tijd om te drogen. Hierdoor zijn strepen of banen in uw schilderwerk niet meer mogelijk en krijgt u een zeer strak oppervlakte.

Op welke ondergronden kan je latex spuiten?

Latex kan op verschillende ondergronden gespoten worden. Zo kan een latexspuiter de volgende ondergronden voorzien van een prachtige afwerklaag:

Latex kan ook direct in de gewenste kleur worden aangebracht. Zo kunt u de gipsplaten in de gewenste kleur laten spuiten, de plafonds in de gewenste kleur laten spuiten maar ook de betonnen muren of de sierpleister.

Wat kost latex spuiten eigenlijk?

Natuurlijk vraagt u zich nu af wat het latex laten spuiten kost. Zoals wij hierboven al vertelde is latex spuiten ongeveer 30% voordeliger dan traditioneel schilderwerk. Hoe groter het oppervlakte is wat gespoten moeten worden hoe goedkoper de prijs per vierkante meter zal worden.

U kunt uit gaan van de volgende m2 prijzen:

Latexspuitwerkm2 prijsLagen
Latex spuiten in de kleur wit€ 8,-2 lagen dekkend
Latex spuiten  verschillende kleuren€ 12,-2 lagen dekkend

Zoals u kunt zien is de prijs van kleuren laten spuiten een stukje duurder per m2 dan het laten spuiten van de kleur wit. Omdat er kleuren worden gespoten moet de latexspuiter veel meer afplakken en vaker terug komen op de klus dan dat er maar een kleur wordt gebruikt.

De kleur wit laten spuiten op uw muren of plafonds is altijd de goedkoopste optie.

latex spuiten nieuwbouw
Nieuwbouw plafond spuiten met latex

Snel het gewenste eindresultaat!

Als u uw muren laat spuiten met latexverf krijgt u veel sneller het eindresultaat dan het traditioneel schilderen. Het mooiste is dat u ook nog eens op de kosten bespaart. In het algemeen kost het spuiten van latex 30% minder dan het verven met een roller en kwast.

Met name bij het spuiten van grotere oppervlaktes heeft u al snel een hoop geld bespaart. Latex kunt u dus op verschillende muren laten aanbrengen. Vooral nieuw stucwerk is hiervoor erg geschikt.

Hoe zit het met het plafond?

Natuurlijk kunt u ook de plafonds in uw woning laten voorzien van een laag latexverf. U kunt kiezen voor dezelfde kleur als de muren, maar u kunt ook de plafonds wit laten spuiten en de wanden in bijvoorbeeld een creme kleur. Bij het spuiten van latex zijn er vele mogelijkheden.

De prijs van een plafond laten spuiten met latexverf is even duur als het spuiten van de muren. Er zit dus geen prijsverschil tussen wanden en plafonds. Lees hier meer over op de pagina plafond laten witten.

Voordelen van latex spuiten

Door het latex spuiten van de muren en plafonds krijgt u een veel gladder en egaler eindresultaat dan het ouderwetse rollen van verf. Door het aanbrengen van een dikkere spuitlaag dekken de muren en plafonds vaak al in een of twee keer.

De latexspuiter kan de spuitkop zo aanpassen dat deze nog sneller de verf aanbrengt dan een standaard spuitkop. Hierdoor zal het verfwerk nog sneller klaar kunnen zijn en wordt er een nog groter oppervlakte vol gespoten.

Door latexspuiten hoeft u zelf niet meer dagen lang op een steiger te staan met een verfroller in je hand, en er achter te komen na enkele dagen dat er toch nog strepen en banen in uw plafond zitten en u weer alles overnieuw kunt gaan sausen. We zullen alle voordelen van latexspuiten even onder elkaar zetten:

  • Altijd een zeer egaal oppervlakte
  • Geen vlekken strepen of banen meer
  • Goedkoper en sneller
  • 100% dekkend eindresultaat
  • Geen rommel
  • Vrijblijvende prijsopgave

Nieuwbouw woning spuiten

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht? En moet deze glad gestuct worden? Dan krijgt u het mooiste eindresultaat als u de muren en de plafonds laat afwerken met latexspuitwerk.

De meeste wanden worden behangklaar opgeleverd in een nieuwbouwhuis. Dit wilt zeggen dat deze nog moeten worden voorzien van een dunpleisterlaag.

Dit is een dunne stuclaag waardoor de wanden een geheel glad oppervlakte krijgen zonder oneffenheden. Door deze manier toe te passen worden de wanden namelijk spuitklaar afgeleverd door de stukadoor.

Nadat er een filmlaag van stucwerk is aangebracht kan de latexspuiter beginnen de muren en de plafonds in uw nieuwbouwwoning voor te bereiden op het spuitwerk.

Dit betekend dat de latexspuiter de wanden eerst een keer voorspuit om zo kleine oneffenheden nog te kunnen wegwerken. Nadat dit gedaan is zal de spuiter de wanden en de plafonds de laatste laag latexverf geven.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!