Voordelig latex spuiten

Airless latex spuiten? Of zoekt u een latexspuiter voor een mooie prijs? Of wilt u uw woning opnieuw laten spuiten?

Er zijn vele mogelijkheden als het op latex spuiten aankomt.

latex spuiten

U kunt er uiteraard voor kiezen om de verf te laten rollen op uw wanden en plafonds. Naast dat het resultaat er minder uitziet, kost het ook aanzienlijk meer.

Latex spuiten is tot wel 50 % goedkoper dan het ouderwets sauzen van de muren en de plafonds. Tel uit uw winst!

Wilt u nog meer besparen op de prijs? Laat uw woning voordelig stucen. Zo heeft u de allermooist afwerking voor uw woonhuis.

Doordat wij stucen en verf spuiten kunnen wij een mooie totaalprijs voor u maken. Vraag geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Zo voelt uw woning straks weer als nieuw.

Veel van onze klanten laten allebei de klussen bij ons uitbesteden. Zo bent u straks in een keer klaar voor een voordelige prijs. In dit artikel zullen we er voor nog dieper op in gaan.

Wij kijken naar de verschillende soorten verf, kleuren en uiteraard de prijzen.

Bent u op zoek naar spuitwerk in uw woning? Dan zit u helemaal goed met dit artikel. Wij diepen de  mogelijkheden zoveel mogelijk voor u uit.

Zo voorkomt u verrassingen!

Latex spuiten is goedkoop

Het is belangrijk om het prijskaartje laag te houden, ook wij houden daarvan. Latex spuiten is erg voordelig omdat het een stuk sneller gaat dan normaal schilderen met verfrollers en kwasten.

Hiernaast kleven er nog allerlei andere voordelen aan het spuiten van verf. Het resultaat is misschien wel het allerbelangrijkste van de gehele verfklus. U wilt immers mooie volmaakte muren en plafonds.

Dankzij de Airless spuitmachine is de verflaag een stuk dikker dan normaal schilderwerk. Het resultaat is zodanig glad en strak dat banen en oneffenheden voorgoed verleden tijd zijn.

Bij een verfroller of kast is dit toch wel een ander geval.

Vaak blijven er dan nog wat banen over, dat is niet mooi om te zien. Met een Airless spuitmachine gaat het én een stuk sneller én heb je een verfijnder resultaat. Alleen maar voordelen!

Hadden we al gezegd dat de prijs ook nog eens heel laag is?

Wij gaan in dit artikel dieper op het spuiten van latex op muren en plafonds, types spuitwerk voor nieuwbouw en renovatiewoningen en we kijken naar de prijzen per m2 voor het spuiten.

Kortom: we behandelen alle aspecten van het latex spuiten en alles wat daar bij komt kijken.

Latex spuiten muren en plafonds goedkoop

Stel u gaat verven met een roller en kwast. Vol goede moed begint u aan de flinke klus die u te wachten staat.

Na afloop ziet u dan toch nog banen en andere oneffenheden. Mooi is het niet. Bij opdrogen willen veel van deze strepen en banen niet weggaan en dus is het resultaat niet zoals het zou moeten zijn.

Dit soort ellende is met latex spuiten voorgoed verleden tijd. Geen banen en strepen meer!

Doordat verf spuiten met een Airless spuitmachine gaat, wordt alles gelijkmatig verdeeld. Het resultaat is strak en egaal.

De kosten van latex spuiten per m2 liggen hierdoor erg laag. Hoe meer oppervlakte je laat spuiten, hoe goedkoper het wordt per m2.

Het is dus handig om een klus te laten uitbesteden wanneer u relatief veel vierkante meters wil laten doen. Maar ook voor kleinere klussen onder 100 m2 is het prima te doen. Het zal altijd een stukje goedkoper zijn dan normaal verfwerk.

Spuitwerk kun je aanbrengen op verschillende ondergronden. Zo hadden we het net al over stucwerk. Verder is het geschikt voor spachtelsputz, plafonds, betonnen muren en gipsplaten.

Laten we wel een kanttekening bij de ondergronden plaatsen. Alle ondergronden moeten egaal en strak zijn.

Denk hier aan stucwerk in een nieuwbouwwoning dat glad is gestuct. Zo krijg je het beste resultaat op de muren en plafonds. Zorg dat de ondergrond zo strak en glad mogelijk is, zo komt de verf er alleen nog maar mooier op!

Latex spuiten in plaats van verven

Is alle glad, strak en egaal? Mooi! Dan kunt u nu een kleur uitkiezen die u op de muren wilt hebben. Wat wij vaak zien is de kleur wit, maar dat hoeft natuurlijk. U kunt gerust voor uw favoriete kleuren kiezen.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het op latex spuiten aankomt. Het is een stuk goedkoper dan het traditionele schilderwerk, ook omdat de techniek geheel anders is dan het normaal verven.

De Airless verfspuit brengt de verf met gemiddeld 150 bar aan. Dat is een behoorlijk hoge druk en dat is goed. De verf wordt verneveld door de hoge druk.

De verf komt op deze manier streep loos op de muren en plafonds.

Het fijne is dat het zo gefikst is. traditioneel verven duurt een stuk langer en is ook nog eens een stuk duurder. Latex spuiten gaat vlot en is heel goedkoop én streeploos.

Zo kunt u er weer jaren op vooruit.

Latex spuiten nieuwbouwwoning of renovatiewoning

Eigenlijk kan het allebei. U kunt zowel verf laten spuiten in een nieuwbouwwoning als in een renovatiewoning.

In een nieuwbouwwoning is het belangrijk om eerst een kleine stuclaag aan te laten brengen. Zo is het daarna makkelijk over te spuiten.

In veel gevallen worden nieuwbouwwoningen nog niet voorzien van een stuclaag. Dit komt omdat de meeste nieuwbouwwoningen behangklaar worden gemaakt. De oplossing is echter niet zo moeilijk.

Een stukadoor hoeft alleen maar een dun pleisterlaagje aan te brengen. De muren zijn daarna sausklaar. Er kan daarna latex gespoten worden!

Wij zorgen voor latexspuitwerk in nieuwbouwwoningen, renovatiewoningen, kantoorpanden en winkelpanden.

Er is veel mogelijk!

Prijs latex spuiten per m2

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek. Er circuleren vele prijzen over het internet wanneer het op latex spuiten zoekt.

Er zijn zelfs aanbieders die vanaf 3 euro per m2 latex spuiten. Dit is geen reële prijs en ook niet mogelijk. Er zitten dan altijd addertjes onder het gras. Vaak
spuiten zij maar een enkele keer met wisselende resultaten.

Beschadigingen blijven in dit soort gevallen vaak zitten. Zonde!

Een gekwalificeerde latexspuiter kijkt altijd naar de beschadigingen voordat hij aan de klus begint. Eerst repareren, dan pas spuiten!

Na de reparaties brengt de spuiter de eerste laag latex aan.

Daarna gaat de vakman alles nog een keer controleren om vervolgens de tweede laag latex op de muren te spuiten.

Goede kwaliteit verf op uw muren kan alleen wanneer u twee lagen krijgt. Trap daarom niet in de goedkopere stuntprijzen. Normale prijzen liggen tussen de 6,- en de 13,- euro.

Het hangt ook helemaal af van wat u precies wilt en welk merk verf er wordt gebruikt. Spuitwerk inclusief het afplakken

Onze prijs
Latex spuiten wit Vanaf 6,- euro per m2
Latex spuiten kleur Vanaf 10,- euro per m2

Al deze klussen zijn voorzien van twee lagen latex. Zo heeft u een dikke stevige laag op uw muren en plafonds.

Wat direct opvalt is dat wit het allergoedkoopste is. Dit komt doordat er bij kleuren net iets meer werk komt kijken. Dit heeft vooral te maken met het afplakwerk.

Bij kleuren verf moet er meer afplakwerk worden gedaan, hierdoor loopt de prijs op.

Waarom latex spuiten?

Er zijn talloze voordelen van latex spuiten. Het eindresultaat is een stuk een strakker dan het traditioneel verven met een roller en kwast.

Daarnaast is de dekkingsgraad van latex spuiten een stuk hoger.

Dit komt doordat de lagen van latex dikker zijn. Zo blijft alles mooi zitten. Hoewel het werk al ontzettend snel gaat, kan het nog sneller. Je kan gebruik maken van een nog grotere spuitstraal, hierdoor gaat het werk nog een stuk vlotter.

Maak het persoonlijk door een mooie kleur uit te kiezen die bij u en uw interieur past. Hou er rekening mee dat de kosten voor een kleurtje wel iets hoger liggen door het vele afplakken.

Verdere voordelen van spuitwerk: u hoeft niet meer op een ladder te staan met een roller, geen oneffenheden, strepen en banen, oppervlakte is egaal, goedkoop, sneller en strakker, hogere dekkingsgraad en daarnaast geeft latex spuiten minder troep!

Kortom: veel voordelen! U herinnert zich vast nog wel het gedoe met verfklussen.

Met een roller en een kwast alles langsgaan.

Muziekje aan en na dag 1 alles rustig laten drogen om vervolgens later weer verder te gaan. Soms bleven er banen en strepen achter en zat u helemaal onder de verf.

Dit is verleden tijd met latex spuiten uitbesteden.

Dankzij de Airless verfmachine zit alle strak en egaal op uw muren. Latex spuiten Amsterdam? Latex spuiten Rotterdam? Latex spuiten Utrecht? Het is overal mogelijk!

Onze experts staan voor u klaar.

Latex spuiten nieuwbouwwoningen

Zoals we eerder in dit artikel al zeiden worden nieuwbouwwoningen bijna altijd behangklaar afgeleverd. Geen nood!

Er zijn voldoende mogelijkheden. Wij raden het alleen niet aan om dan meteen al latex te gaan spuiten. Dit komt omdat de muren hiervoor nog niet geschikt zijn.

Het is belangrijk dat de muren eerst nog worden voorzien van een dunne laag stucwerk.

Pas daarna kan er latex overheen gespoten worden. Dit zorgt ervoor dat het resultaat zo egaal en strak mogelijk is. Behangklare muren zijn niet egaal en strak, daarom moet er nog stucwerk overheen worden aangebracht.

Dit is bevorderlijk voor het gehele aanzien van de muren én uw woning. De dunne laag stucwerk heet ook wel een filmlaag. Dankzij deze filmlaag heb je straks geen lelijke plekjes en oneffenheden.

Is dit gedaan?

Dan mag de Airless Latex spuit eroverheen. Door een hoge druk toe te passen zit de verf in een mum van tijd op de muren van de nieuwbouwwoning.

Latex spuiten kleur

Er is veel mogelijk als het op de kleuren aankomt. U kunt het zo persoonlijk mogelijk maken door meerdere kleuren te kiezen die u bij uw woning vindt passen. Wel is het zo dat de prijs hierdoor omhoog kan gaan.

Hoe meer kleuren u kiest, hoe duurder de uiteindelijke prijs zal worden. Wel kunt
er weer jaren mee vooruit. Hier stopt het nog niet qua mogelijkheden. De verschillende soorten latex kunnen een bijzonder resultaat geven op uw muren. Zo is er hoogglans latex, zijdeglans latex en matte latex.

De glansgraden kunt u zelf kiezen, het is maar net waar u voorkeuren liggen.

Toch willen we hier een kanttekening bij plaatsen. Wij adviseren u namelijk om altijd voor een matte latexverf te kiezen. Dit geeft een meer timide en rustiger resultaat dan bijvoorbeeld hoogglans. Hoogglans is een stuk intenser.

Matte muren zijn makkelijk schoon te houden en kunt u afnemen
met een doekje. De uiteindelijke keuze ligt uiteraard bij u! Wanneer u voor kleuren kiest zal de prijs wel iets omhoog gaan.

Dit heeft te maken met de volgende factoren: meer afplakwerk, meer keren om terug te komen voor het spuitwerk en de Airless verfspuit moet vaker gereinigd worden.

De prijs per vierkante meter kan hierdoor iets duurder uitvallen.

Latex spuiten prijs per m2

Er zit veel variatie in de prijzen van latex spuiten. Er zit soms enorm prijsverschil tussen. Zelfs als het om hetzelfde oppervlakte gaat. Het prijsverschil zit ‘m vooral in de kwaliteit.

Welke verf wordt er bijvoorbeeld voor de klus gebruikt?

Goede verf is namelijk niet goedkoop. Wij leveren altijd de beste kwaliteit verf, omdat wij van een goed resultaat houden. Dus geen blikken verf van een bouwmarkt.

Wij kiezen voor verf vanaf 60,- euro per 10 liter.

Dan weten wij dat wij kwaliteit in huis hebben. Vraag vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Zo heeft u straks het beste resultaat op uw muren en plafonds en kunt u er weer jaren op vooruit!

Dankzij onze automatische rekenmachine op de website heeft u binnen enkele minuten een offerte in uw mailbox. Zo weet u meteen waar u aan toe bent zonder addertjes onder het gras.

Wij snappen dat u graag duidelijkheid wilt hebben.

Wij letten dan ook goed op de portemonnee en zorgen dat onze prijzen scherp blijven. Geniet straks van het mooiste latexwerk in uw woning!

De Stuc-Gigant staat voor u klaar!

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!