Nederlands goedkoopste stucadoorsbedrijf!

latex spuiten
maikel-stuc
marmerpleister

Sierpleister

Laatst bijgewerkt op 9 mei 2018

Het laten aanbrengen ( stucen ) van sierpleister op de wanden in uw nieuwbouw of bestaande woning is een prima en zeer sterke muurafwerking. Op deze pagina zullen wij u informatie verstrekken over de kosten per m2 en de volgende onderwerpen:

 • Aanbrengen ( stucen )
 • Verven van sierpleister
 • Repareren en bijwerken
 • Reinigen
 • Glad laten maken

Wat is sierpleister?

Sierpsierpleister-stucenleister is een soort van stucwerk met een structuur. Deze structuur komt door de kleine marmer / graniet korreltjes die van dikte verschillen.

De granietkorrels die in de kunsthars gebonden mortel zijn verwerkt meestal de kleur wit geven een mooie structuur op uw muren.

Voordelen van spachtelputz ( sierpleister ) zijn:

 • Schrob en krasvast
 • Goed overschilderbaar
 • Meteen op kleur aan te brengen
 • Flexibel

Aanbrengen sierpleister

Het is belangrijk dat de ondergronden voor dat er een sierpleister word aangebracht vlak en strak gestukadoord zijn. Zo kan er als voorbeeld niet over behang, glasvezel of over tegels heen gestuct worden.

Nadat de vlakke muren droog zijn kan er een voorstrijk worden aangebracht die een uitstekende hechting creƫert tussen de 2 verschillende lagen.

Bij het aanbrengen van een voorstrijk laag is het belangrijk dat meteen de juiste kleur word toegepast zodat er geen kleur verschil optreed.

Sierpleister wordt met een stalen spaan op de muren aangebracht en de korrels worden met een plastic spaan door elkaar heen geschuurd. Op deze manier krijgt u een perfecte afwerkingslaag zowel voor binnen als buiten uw huis.

Spachtelputz is een van de vele soorten sierpleisters die vaak in woningen word gebruikt. Zo zijn er verschillende merken verkrijgbaar en is het een kant en klaar product in emmers. De beste merken van spachtelputz zijn:

 • Brander
 • Sps
 • Hoeka
 • Rigo

Korrelgrootte

Sierpleister is in verschillende korreldiktes te verkrijgen. De meest gebruikte korrel is 1,5 mm en 2 mm.

Maar het is uiteraard ook mogelijk om grover of fijner te werken denk hierbij aan:

 • 1 mm korrel
 • 1,2 mm korrel
 • 2 mm korrel
 • 3 mm korrel

Hoe grover de korrel van de sierpleister is hoe ruwer de structuur op de muren.

Houd er rekening mee dat bij het kiezen van een fijne korrel zoals de 1 mm en de 1,2 mm deze snel zijn dicht geschilderd na het opnieuw verven van de wanden.

Prijs per m2 sierpleister

Wat is nu eigenlijk de gemiddelde kostprijs voor het laten stucen van uw muren in uw huis met sierpleister?

De prijzen zijn allereerst afhankelijk van de korrel dikte. Hoe grover de korrel hoe zwaarder het is om dit te stukadoren. Dus het laten aanbrengen van een sierpleister met een korrel van 3 mm is per m2 duurder dan een korrel van 1,5 mm dikte.

De gemiddelde prijs voor het laten stucen van spachtelputz ligt tussen de 15,- euro en 18,- euro per m2.

Wat de prijs dus duurder kan maken is het toevoegen van kleur en de grofheid.

Natuurlijk zijn er goedkopere varianten op de markt. Echter hebben wij vaak meegemaakt dat de beschreven korreldikte op de emmers niet overeen komen wat er op de muren word aangebracht.

Hierdoor krijgt u niet de juiste structuur en is de afwerking niet naar behoren.Wilt u graag weten wat de exacte prijs per m2 is? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij zullen u verrassen met een zeer scherpe vierkante meter prijs!

Verven van sierpleister

Kun je een een muur met sierpleister verven? Ook de voorstrijk-aanbrengenmuren met spachtelputz verkleuren met de jaren en zullen opnieuw geschilderd of gereinigd moeten worden.

Het reinigen van muren met een sierpleister kan zowel met een sierpleisterreiniger als met wat ammoniak voor bijvoorbeeld nicotine aanslag te verwijderen.

Het opnieuw verven van een muur met sierpleister is niet het zelfde als het schilderen van een gladde strakke wand.

Het verven van sierpleister vreet echt verf!!! en u gebruikt veel meer dan u gewent bent. Omdat er in deze structuur veel kleine gaatjes zitten moet de latexverf hierin lopen en zal u per m2 meer verf kwijt zijn.

Houd er rekening mee dat u met een bus van 10 liter latexverf rond de 25 tot 30 m2 kunt schilderen afhankelijk van de kwaliteit van de latex die u gebruikt.

Tip: Als u uw wanden wilt laten voorzien van een nieuwe verflaag, denk dan eens aan het laten spuiten van de muren in plaats van rollen. Lees meer informatie op deze pagina.

Repareren en herstellen

Ook sierpleister heeft zo zijn nadelen. Bij eventuele scheurvorming ( vooral in een nieuwbouwwoning ) is het slecht tot nauwelijks te herstellen en zal je de herstelde scheuren altijd blijven zien zelfs als je er een aantal keren overheen schildert.

Wij raden dan ook aan om een nieuwbouwwoning te voorzien van gladde muren en plafonds.

Bij glad strak stucwerk is de reparatie een koud kunstje en ziet u hiervan niets meer terug!

Een stucadoor kan verschillende soorten afwerkingen voor u aanbrengen op uw wanden maar ook op uw plafonds. Sierpleister is een van de meest gekozen wandafwerking op gladde muren na.

Het voordeel van gladde muren is dat dit stucwerk veel goedkoper per m2 is dan sierpleister. Buiten dit is sierpleister een grove afwerking met korrels en bij glad stucwerk heeft u dit uiteraard niet en is zeer strak.

Uiteraard heeft een stucadoor de juiste expertise een huis van stucwerk te voorzien.Zo ook voor uw wanden met sierpleister af te werken.De meest voorkomende soorten sierpleister zijn spachtelputz, Granol, en Rustiekputz.

Bespaar nu op de kosten!!

Wilt u graag weten wat het kost om uw muren in uw woning te voorzien van een sierpleister? Dan kunt u geheel gratis een offerte aanvragen om ze de exacte prijs per m2 te achterhalen.

Door het aanvragen van een offerte kunt u onze prijsindicatie vergelijken met die van andere stucadoors. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij vrij goedkoop zijn en u zal nooit teveel betalen!

Sierpleister
9.8 (98.04%) 51 votes
Top