Spackspuitwerk

Als u goedkoop stucwerk wilt maar toch een fraaie afwerking op uw muren of plafond van uw bestaande of nieuwbouwwoning dan is de keuze van spack spuiten de ideale oplossing.

We zullen u op deze pagina alles vertellen over spackspuitwerk met een fijne of grove korrel en de prijs per m2 die berekend wordt in een nieuwbouw of bestaande woning.

Snel een prijsindicatie?

Muren en plafonds laten spackspuiten

Als u voor een goedkope soort stucwerk kiest is het laten spack spuiten van uw huis het geen wat u zoekt.

Veel ondergronden zijn direct klaar voor een mooie laag spackspuitwerk.

Een spacklaag is een vrij dunne laag die met een spackspuitmachine word aangebracht. Door de compressor die er voor zorgt dat de spack goed verdeeld wordt op de muren en de plafonds krijgt u een prachtige structuur zowel grof als fijn.

  • Eerste laag: De eerste laag spack is de laag waar alle kleine oneffenheden worden weggewerkt. Ook wel genoemd de meslaag.
  • Korrel laag: De 2 de laag is de afwerklaag die aangebracht word nadat de eerste laag is ingetrokken en gedeeltelijk gedroogd is. Deze laag bepaald de structuur.

Mocht het zo wezen dat de muur of het plafond niet vlak genoeg is of flink is beschadigt dan zal de stucadoor eerst alles opnieuw moeten egaliseren voordat er met het spackspuitwerk begonnen kan worden.

Ook nicotineaanslag, roet of andere vlekken zullen eerst voorbehandeld moeten worden.

Spackspuiten prijs per m2

Wilt u muren en plafonds voorzien van een opknapbeurt maar u wilt relatief goedkoop uit zijn?

Denk dan eens na over de mogelijkheden van spackspuitwerk.

Wist u dat de prijs van spackspuiten al begint vanaf € 5 per m²?

Omdat deze stucafwerking zulke aantrekkelijke prijzen heeft is te danken aan de snelheid van het aanbrengen van het materiaal.

Een stucadoor kan hierdoor veel efficiënter te werk gaan en zal per dag meer vierkante meters spuiten dan hij normaal met de hand een stuclaag aanbrengt.

We zullen u hier de gemiddelde prijs van spackspuiten laten zien:

SpackspuitenGemiddelde prijs per m2 inclusief materiaal
Spackspuiten wit€ 8 tot € 12
Spackspuiten in kleur€ 9 tot € 13

U kunt een keuze maken uit wit spackspuitwerk of de stucadoor kan uw muur of plafond spack spuiten in een andere gewenste kleur.

Op deze manier heeft u meteen het eindresultaat wat u wenst en hoeft u niet achteraf alles over te verven.

Zoals wij al te kennen hebben gegeven bent u met spackspuitwerk voordeliger uit dan het traditioneel stucen van een muur of plafond.

Wilt u graag exact de prijzen weten voor het laten spacken van uw wanden of plafonds in uw nieuwbouw of bestaande woning?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en ontvang de scherpste m2 prijs voor spackspuitwerk!

Voor- en nadelen spackspuitwerk

Zoals u nu al weet liggen de kosten van spackspuiten per m2 een stuk lager dan de prijs per m2 van normaal stukadoorswerk. Dit geeft uiteraard een groot voordeel op uw budget.

Maar wat zijn de nadelen van spack op uw muren of plafonds?

De grootste nadelen zullen wij voor u op een rijtje zetten:

  • Materiaal beschadigt snel ( zachter dan stucwerk )
  • Door de structuur vaak stofnesten
  • Herstellen of repareren van scheuren is lastig
  • Overschilderen kost veel latexverf

Afplakken veel werk!

Het is natuurlijk niet de bedoeling als u een stucadoor inhuurt voor het spack spuitwerk dat de hele boel onder word gespoten.

Door eerst veel aandacht te besteden aan het afplakwerk is en blijft dit uitgesloten.

Met een de spackmachine worden echt overal korrels aangebracht ook waar u dit niet wenst.

Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak word afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen zodat bij het verwijderen hiervan u een strak eindresultaat krijgt.

Bespaar !! Het afplakken van deuren, ramen, vloeren etc is en blijft een tijdrovende klus. In sommige gevallen kost dit dan ook een aardig bedrag.

Een goede tip bij deze is de stucadoor aan te bieden hier hulp in te verschaffen zodat u de kosten van de offerte kunt drukken en u geld bespaart!!

Ondergrond voorbereiden

Om een mooie afwerking met spuitpleister ofwel spack te krijgen is het aan te bevelen om de wanden of plafonds door de stukadoor te laten voor strijken met een hecht primer, voordat je de spackpleister aanbrengt.

Door goed stucwerk of liever gezegd door goed glad pleisterwerk aan te brengen, kunnen wij u een goed resultaat leveren, waar u nog lang plezier aan zult beleven.

Snel een prijsindicatie?

Spuitpleister

Wat de laatste tijd regelmatig gebruikt word in nieuwbouwwoningen is het aanbrengen van spuitpleister.

Spuitpleister is een gladde pleisterlaag die ook word aangebracht door een spackmachine, ook wel genoemd glad pleisterwerk.

Echter word de laatste laag niet af gekorreld maar word direct glad gemaakt zodat deze geschilderd of kan worden gespoten met latexverf.

Deze manier van afwerken word relatief met een dunnere laag gedaan dan het normale stucwerk.

In een nieuwbouwwoning is dik stucwerk ook niet nodig aangezien de meeste muren van beton of gibo blokken zijn.

Prijzen van stukadoorswerk aanvragen vrijblijvend

Wilt u meer weten over de prijzen van stukadoorswerk, of het laten spacken van de muren in uw bestaande of nieuwbouwwoning?

Vult u dan geheel vrijblijvend het offerte formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk de exacte kosten van spackspuitwerk in uw mailbox.

Vragen & Antwoorden

Wat kost spackspuiten per m2?

De prijzen per m2 voor spackspuiten liggen tussen de 5 euro en 9 euro per m2. Lees u hier alles over de prijs van spackspuiten.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!