Sinds 1995

Spackspuitwerk

Bent u aan het zoeken naar een nieuwe wand- of plafondafwerking? Maar u wilt dit liever zo goedkoop mogelijk laten uitvoeren? Dan kunnen wij u vertellen dat spackspuitwerk het gene is waar u naar op zoek bent.

Spackspuiten is een van de voordeligste vormen van stucwerk. Leest u op deze pagina alles over de werkwijze, de prijzen en mogelijkheden.

Wat is spackspuitwerk?

Spackspuitwerk wordt veel gebruikt op de plafonds van nieuwbouwwoningen. De pleisterlaag wordt gespoten zodat er een fijne of grove korrel ontstaat. Spack wordt met een spackspuitmachine aangebracht en afgewerkt door een spackspuiter.

De standaard kleur van spackspuitwerk is wit. Er is een mogelijkheid om de spack meteen op kleur te laten mengen, wat de prijs van spackspuiten wel iets duurder maakt.

Wat is de prijs per m² van spackspuiten?

Wilt u muren en plafonds voorzien van een opknapbeurt maar u wilt relatief goedkoop uit zijn? Denk dan eens na over de mogelijkheden van spackspuitwerk. Wist u dat de prijs van spackspuiten al begint vanaf € 7,- per m²?

Omdat deze stucafwerking zulke aantrekkelijke prijzen heeft is te danken aan de snelheid van het aanbrengen van het materiaal.

Een stukadoor kan hierdoor veel efficiënter te werk gaan en zal per dag meer vierkante meters spuiten dan hij normaal met de hand een stuclaag aanbrengt.

We zullen u hier de gemiddelde prijs van spackspuiten laten zien:

SpackspuitenGemiddelde prijs per m2 inclusief materiaal
Spackspuiten wit€ 7,- tot € 12,-
Spackspuiten in kleur€ 9,- tot € 13,-

U kunt een keuze maken uit wit spackspuitwerk of u kan uw muur en plafond spackspuiten in een andere gewenste kleur. Op deze manier heeft u meteen het eindresultaat wat u wenst en hoeft u niet achteraf alles te schilderen.

Zoals wij al te kennen hebben gegeven bent u met spackspuitwerk voordeliger uit dan het traditioneel stucen van een muur of plafond.

Wilt u graag exact de prijzen weten voor het laten spacken van uw wanden of plafonds in uw nieuwbouw of bestaande renovatiewoning? Vraag dan eens geheel vrijblijvend een stucadoor offerte aan en ontvang de scherpste m² prijs voor spackspuitwerk!

Muren en plafonds laten spackspuiten

Als u voor een goedkope soort stucwerk kiest is het laten spack spuiten van uw huis het geen wat u zoekt. Veel ondergronden zijn direct klaar voor een mooie laag spackspuitwerk.

Een spacklaag is een vrij dunne laag die met een spackspuitmachine word aangebracht. Door de compressor die er voor zorgt dat de spack goed verdeeld wordt op de muren en de plafonds krijgt u een prachtige structuur zowel grof als fijn.

  • Eerste laag: De eerste laag spack is de laag waar alle kleine oneffenheden worden weggewerkt. Ook wel genoemd de meslaag.
  • Korrel laag: De 2 de laag is de afwerklaag die aangebracht word nadat de eerste laag is ingetrokken en gedeeltelijk gedroogd is. Deze laag bepaald de structuur.

Mocht het zo wezen dat de muur of het plafond niet vlak genoeg is of flink is beschadigt dan zal de stucadoor eerst alles opnieuw moeten egaliseren voordat er met het spackspuitwerk begonnen kan worden.

Ook nicotineaanslag, roet of andere vlekken zullen eerst voorbehandeld moeten worden.

Voor- en nadelen spackspuitwerk

Zoals u nu al weet liggen de kosten van spackspuiten per m² een stuk lager dan de prijs per m² van normaal stukadoorswerk. Dit geeft uiteraard een groot voordeel op uw budget.

Maar wat zijn de nadelen van spack op uw muren of plafonds?

De grootste nadelen zullen wij voor u op een rijtje zetten:

  • Materiaal beschadigt snel ( zachter dan stucwerk )
  • Door de structuur vaak stofnesten
  • Herstellen of repareren van scheuren is lastig
  • Overschilderen kost veel latexverf

Afplakken van de woning

Het is natuurlijk niet de bedoeling als u een stucadoor inhuurt voor het spack spuitwerk dat de hele boel onder word gespoten. Door eerst veel aandacht te besteden aan het afplakwerk is en blijft dit uitgesloten. Met een de spackmachine worden echt overal korrels aangebracht ook waar u dit niet wenst.

Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak word afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen zodat bij het verwijderen hiervan u een strak eindresultaat krijgt.

Bespaar !! Het afplakken van deuren, ramen, vloeren etc is en blijft een tijdrovende klus. In sommige gevallen kost dit dan ook een aardig bedrag.

Een goede tip bij deze is de stucadoor aan te bieden hier hulp in te verschaffen zodat u de kosten van de offerte kunt drukken en u geld bespaart!!

stucadoorsbedrijf

Voorbereiden van de ondergrond

Om een mooie afwerking met spuitpleister ofwel spack te krijgen is het aan te bevelen om de wanden of plafonds door de stukadoor te laten voor strijken met een hecht primer, voordat je de spackpleister aanbrengt.

Door goed stucwerk of liever gezegd door goed glad pleisterwerk aan te brengen, kunnen wij u een goed resultaat leveren, waar u nog lang plezier aan zult beleven.

Spuitpleister

Wat de laatste tijd regelmatig gebruikt word in nieuwbouwwoningen is het aanbrengen van spuitpleister.

Spuitpleister is een gladde pleisterlaag die ook word aangebracht door een spackmachine, ook wel genoemd glad pleisterwerk. Echter word de laatste laag niet af gekorreld maar word direct glad gemaakt zodat deze geschilderd of kan worden gespoten met latexverf.

Deze manier van afwerken word relatief met een dunnere laag gedaan dan het normale stucwerk. In een nieuwbouwwoning is dik stucwerk ook niet nodig aangezien de meeste muren van beton of gibo blokken zijn.

Prijzen van stukadoorswerk aanvragen vrijblijvend

Wilt u meer weten over de prijzen van stukadoorswerk, of het laten spacken van de muren in uw bestaande of nieuwbouwwoning?

Vult u dan geheel vrijblijvend het offerte formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk de exacte kosten van spackspuitwerk in uw mailbox.

Stuc-Gigant

Contact

Stuc-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!